Ako je kriza uvezena, zašto drugi izlaze, a Hrvatske ne?
Budući da čelništvo HDZ-a s Jadrankom Kosor zna često reći kako je gospodarska kriza zapravo uvezena u Hrvatsku slijedom gospodarskih prilika u svijetu, za sada je izostalo suvislo obrazloženje zašto se Hrvatska najsporije oporavlja od zemalja u okruženju.
To vam je kolega zato sto Hrvatska zna samo uvoziti. Suvislo objasnjenje za najsporiji oporavak moze jedino biti da nam izvoz (krize) sporo ide.
[smiley]
Tri pogonska motora za rusku nuklearku radit će karlovački Adriadiesel
Tri nova pogonska motora vrijedna 10 milijuna eura za nuklearnu elektranu u ruskom Rostovu proizvesti će karlovačka tvrtka Adriadiesel, piše Jutarnji list.
Posao za koji je pristigao avans od 1 milijun eura od naručitelja iz Rusije, smatra se dobrom najavom susreta Jadranke Kosor i Vladimira Putina, i daljnje poslovne suradnje Hrvatske i Rusije
Direktor tvrtke Vladimir Hrištov kaže kako je narudžba vrijedna 10 milijuna eura dio plana Rusije za obnovu postojećih i izgradnju novih nuklearnih elektrana. Dodao je kako je karlovačka tvrtka surađivala sa Rusijom dok se još tvrtka zvala Jugoturbina, i da je ovo najveći izvozni posao tvrtke unazad 15 godina, a sa njima bi trebao surađivati i Rade Končar pri isporuci pogonskih motora.
Hrvatska i Rusija bi nakon susreta premijerke Kosor i premijera Putina mogli povećati suradnju, pogotovo na području brodogradnje gdje hrvatska konkurira za posao obnavljanja ruske ribarske flote. Navedeno je kako je neizostavna i suradnja na polju energetike.
Kad stiže taj Putin? Oće li Kanaderom ili na Harliju? Daj požuri više da ti Janaf uvalimo. I Petrokemiju. Nosi sve samo rublje ostavi. Ne ono donje. Da nebi bilo zabune. [lol]
Hoćeli organizacija HDZ dati svog SANADERA
Što nam učini organizacija HDZ-A
Odlična procjena kolega,
samo suprotno od vas i nema zime.
Nešto ste neaktivni zadnjih dana,
Da li ste možda počeli čitati knjige pa nemate vremena za forum?
[/quote]
Čim je jučer najavio zeleni kraj u USA i zeleno danas kod nas, znao sam da će sve opet biti crveno i odmah u 09.00 povukao sam sve kupovne naloge. Samo kontra njega i dobit je zajamčena [thumbsup]
Do kraja dana očekujem da Ameri završe u plusu a shodno tome i mi sutra za njima.
Odlična procjena kolega,
Nešto ste neaktivni zadnjih dana,
Da li ste možda počeli čitati knjige pa nemate vremena za forum?
[/quote]
Čim je jučer najavio zeleni kraj u USA i zeleno danas kod nas, znao sam da će sve opet biti crveno i odmah u 09.00 povukao sam sve kupovne naloge. Samo kontra njega i dobit je zajamčena [thumbsup]
[/quote]
ali priznajte, da ih nema trebalo bi ih izmisliti [thumbsup]
tesko anicrom daleko smo mi od njemacke eto imam priliku raditi u toj zemlji premda sam prije tri mjeseca radio u hrvatskoj usporedjujuci to je nebo naspram nase prsine,da nema zabune 100%sam u dionicima ali hrvatsku ceka u proljece 360000nezaposlenih a tu svaka slicnost prestaje a sem toga smo im skupa radna snaga da bi im bili interesantni,pa korupcija,nepotizam,nekonkuretnost itd
Odlična procjena kolega,
[/quote]
Deca draga,
pa ovo i vrapci na grani već znaju
Novinari su bezobrazni.
Nakon što se Crobex koliko toliko pomaknuo..počeli su objavljivati isključivo loše vijesti-kako
bi podkrijepili kapitalizaciju malecke dobiti….
Sada kad vani indexi rastu- odbijaju objaviti pravu istinu- kako ne bi svojim brokerima-
koji rade s njihovim portfeljima pomrsili račune…..jer je veći dio njih- prodao dionice i
mora ih kupiti – još niže……/ …a vijesti super….kaj ćemo sad..gospodo NOVINARI-opet
izmišljati stranja?/
Pozitivne vijesti iz Njemačke i Eurozone ,sad smo mi na redu [thumbsup]
ma na kojem redu? raste Njemačka pa je normalno da rastemo i mi, jel? kako te nije sram takve drukerske gluparije pisati, pa nije ovo forum za maloumnike!