Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zanimljivo kako su u zadnjih 30 sekundi s par dionica skinutih s aska na INA, ADRS-P, KOEI,HT, …. digli crobex na +0,5% da zavaraju ulagače.koji jad i bijeda od burze

Pa možda i nije da zavaraju ulagače. Uzrok bi znao biti ovdje, a ako je istinit, onda je to dovoljan razlog zašto je Crobex podugnut, posebno građevinari:
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/suker-ebrd-daje-60-milijuna-eura-za-nastavak-autoceste-prema-dubrovniku,86989.html
[/quote]

Tako je,

Zbog autoceste prema Dubrovniku su narasli Adris, Končar,Petrokemija,Ina i HT

Vjerovatno će i BDP porasti zbog te autoceste
[/quote]

Taj kredit od 60 milja eura tek kolateralno ima veze sa Dubrovnikom!

Naime, Ministar Šuker najavio je da će na jesen s EBRD-om biti potpisan ugovor, vrijedan 60 milijuna eura, za povezivanje Luke Ploče s koridorom 5C.
To je završetak praktički ove autoceste prema Pločama i nastavak koridora 5c u onom slavonskom dijelu. Dakle jug i sjever će se graditi, to je kompletno oživljavanje koridora 5C što se tiče hrvatske strane. Mi ćemo sad na ovoj poziciji gdje bi autocesta trebala prijeći na bosansku stranu graditi novi carinski prijelaz, izjavio je Šuker.

Dakle, taj kredit je jedena od faza Projekta razvoja Luke Ploče (Projekt integracije i transporta – ITT Hrvatska) a glavni cilj projekta je poboljšanje kapaciteta i učinkovitosti luke Ploče te poboljšanje kvalitete usluga na južnom kraju transportnog Koridora Vc.

Vaš link

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

@miami
,
točno to. Sve mi ovisi od Burze (pa i raspoloženje) i par nekretnina koje su na još duuužem štapu. I da to sve likvidiram pojma nemam šta bi novo započeo raditi kad je drugo još i gore. Jedino riješenje mi je da promijenim Burzu.

Poz. starino
Započeo raditi?
Pa, gle, meni je prije 10 god. bio cilj NE raditi. Cilj ostvaren……ne radim ništa.
Mjenjao bi burzu? Možeš, ali i to će ti dosaditi, jer su svagdje male zarade.
Preporuka:
Ne radi ništa…….uživaj u životu, burza će uvijek biti, a za jedno 7-8 mj. i na zse će se opet moći zaraditi. Do tada, more…..riba…….vino……..a ak već moraš nešto mijenjati….promjeni koju ženu……..dobro je za moral i ego.
Živ mi bio……. [thumbsup]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

http://seebiz.eu/hr/analize/analiza-cijena-trend-pojeftinjenja-ove-godine-ipak-dominantan!,87064.html

@miami
,
točno to. Sve mi ovisi od Burze (pa i raspoloženje) i par nekretnina koje su na još duuužem štapu. I da to sve likvidiram pojma nemam šta bi novo započeo raditi kad je drugo još i gore. Jedino riješenje mi je da promijenim Burzu.

Poz. starino
Započeo raditi?
Pa, gle, meni je prije 10 god. bio cilj NE raditi. Cilj ostvaren……ne radim ništa.
Mjenjao bi burzu? Možeš, ali i to će ti dosaditi, jer su svagdje male zarade.
Preporuka:
Ne radi ništa…….uživaj u životu, burza će uvijek biti, a za jedno 7-8 mj. i na zse će se opet moći zaraditi. Do tada, more…..riba…….vino……..a ak već moraš nešto mijenjati….promjeni koju ženu……..dobro je za moral i ego.
Živ mi bio……. [thumbsup]
[/quote]
Naglasak je bio na zaraditi, a ne na raditi. Posla imam doma i previše pa si drugi i ne tražim. Ego mi je u banani tako dugo dok ne počnem zarađivati. Komada sam delistirao jer sam na kraju skužio da mi je ona maler za pare [lol]
Nešto se i Dlkv probudio ?!

who dares, wins

vidim da se svaka iole pozitivna vijest ili koja bar nije negativna koristi za makar malo dizanje cijene i onda iskrcaj naivcima koji popuše te priče.
na ZSE nema snage da se iskoristi zelenilo vani za rast crobexa, pa se ovakvim malim igricama iskusni ulagači rješavaju dionica jer znaju da će idući tjedan vani biti crveno a onda ide rušenje na ZSE, crobex target 1700

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

Poštovanje svima,

vidim da puno vas komentira Crobex i dionice….Zanima me gdije vi vidite Crbex recimo:
1. Crobex kraj 2010.god
2. Crobex kraj 2011.god
3. Crobex kraj 2012.god

Ulazimo u EU jrajem 2012.god, do tada će EU biti još jaći nego prije početka krize.u Njemačkoj je sada nezaposlenost na 7,6 %, u USA očekuju do 2015 pad nezaposlenosti na 4-5 %.
Mi smo malo tržište i baš me zanima do kuda će ovaj put dogurati Crobex.U ovom periodu će sigurno biti velikih promjena,ulaganja,novih IPO,prodaja državnih firmi…
Do kuda mogu dogurati :
1. IGH
2. KNZM
3. ADRIS
4. JMNC
5. ERIKSON
6. KOEI
7. INGRA

….pozdrav

vidim da se svaka iole pozitivna vijest ili koja bar nije negativna koristi za makar malo dizanje cijene i onda iskrcaj naivcima koji popuše te priče.
na ZSE nema snage da se iskoristi zelenilo vani za rast crobexa, pa se ovakvim malim igricama iskusni ulagači rješavaju dionica jer znaju da će idući tjedan vani biti crveno a onda ide rušenje na ZSE, crobex target 1700

…jel bi stavio jaja u škrip i okladio se na taj scenario…?? tj. taj target…

Admina, ima nešto logike u svemu….. Kad poraste burza pojedini prihodi dioničkih društava narasti će do neprepoznatljivosti……

Ne, nego će burza porasti kad pojedini prihodi dioničkih društava narastu do neprepoznatljivosti.
[/quote]
lolega na koji sektor misliš jedino to mogu građevinari i brodari

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

…jel bi stavio jaja u škrip i okladio se na taj scenario…?? tj. taj target…
[/quote]

naravno da se ne bih kladio na crobex 1700, to je međufaza pada, ja čekam crobex na ovogodišnjem dnu -target 1470 bodova [thumbsup]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

A ja čekam crobex na 500 bodova a i niže po mogućnosti! [lol]

[color=blue][/color]vizionar

A ja čekam crobex na 500 bodova a i niže po mogućnosti! [lol]

bravo ja čekam sve po osam kuna očeš ovu očeš onu dionicu prvenstvono mislim na ledo jamnicu janaf i sve ove trocifrene dionice , pa čemoi minjati za franje i slije

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Hehehe, ajde neka netko čeka i na (minus) -1000 [lol]
Što više takvih očekivanja, to bolje za Crobex, jer kad shvate da vlak iz postaje kreće bez njih, navalit će na dionice i nastat će stampedo. Samo vlak ima ograničen broj sjedala, ne mogu svi stati unutra.
Malo metaforike, ali nerijetko viđeno i u prošlosti.

New Report

Close