Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://seebiz.eu/hr/banke/banke-dobro-zaraduju-razlika-izmedu-aktivne-i-pasivne-kamatne-stope-7%25,86377.html

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/ljubo-jurcic-nastavi-li-se-ovako%2c-tek-krajem-2011.-bit-cemo-oko-nule,86353.html

molim moderatore da uvedu giant yawn smajlić da možemo adekvatno komentirat trgovanje

[yawn]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

ADRS-P-A omjer K/P 2000:64 000 [shocked]

A automatski nalog me preskače na bidu i prije nego se moj objavi. Ja dignem lipu on skupa sa mnom. Dignem kunu digne i on.Alooooo.
[/quote]
A ako digneš za 100 kn? [lol]
[/quote]
e: ADRS-P-A
Cijena Količina
257,00 20
256,90 527
256,01 50
255,51 200
255,01 130
Ide još samo da ostane na drugoj poziciji
[lol]

who dares, wins

Realnost je takva da svaki tržišni ciklus može prolaziti kroz razdoblja volatilnosti, jedan dan podići se u visine, a drugi dan naglo srozati. Vrlo često, nekoliko dobrih dana značajno utječe na povrat na investiciju te je zato vrlo važno ostati aktivan na tržištu u periodu kada vladaju "dobri dani". No, može biti vrlo primamljivo pokušati tempirati tržišna kretanja, odnosno prodavati dionice/udjele u fondovima kada se očekuje pad tržišta, a kupovati dionice/udjele u fondovima kada se pretpostavlja da će tržište rasti.

Pokušajte se oduprijeti ovakvim pothvatima, jer činjenica je da vrlo mali postotak ljudi, među kojima su najčešće profesionalci uspijevaju biti uspješni u predviđanjima budućeg kretanja tržišta. Pokušavajući "tempirati tržište" najvjerojatnije ćete propustiti periode oporavka kada je vrlo moguće značajno poboljšanje vašeg sveukupnog povrata na uloženo i dugoročnog blagostanja. Ono što je važnije od "tempiranja tržišta" je vrijeme provedeno na tržištu. Ostati aktivan u vremenima volatilnosti može se pokazati kao vrlo lukrativna odluka u dugom roku. S druge strane, precizno predviđanje tržišnih kretanja gotovo je nemoguća misija i može u konačnici biti vrlo neisplativa praksa.

Izbivanje s dioničkog tržišta onih nekoliko "najboljih dana" u posljednjih nekoliko godina za posljedicu ima značajne negativne efekte na ukupan povrat. Primjera radi, početno ulaganje od 10.000 USD u S&P 500 indeks zadržano kroz čitav period od 1. siječnja 1997. pa sve do 31. prosinca 2006. u konačnici bi naraslo do 22.446 USD. Ukoliko bi se u tom periodu propustilo samo pet najuspješnijih dana ukupna vrijednost bi se smanjila na 17.357 USD.
Još jedan primjer za bolje razumijevanje, od 1992-2007 britanski FTSE All-Share ostvario je prosječni godišnji povrat od 9,84%. No ukoliko ste propustili 10 najboljih dana vaš ostvareni godišnji prinos iznosio bi 6,89%, odnosno svega 2,78% ukoliko ste propustili najboljih 30 dana u navedenom periodu. (Izvor: Fidelity International)

who dares, wins

Ova automatika ima i svoje loše strane jer se da navući gore više i onda se iskrcati po njoj pa nek si ih nosi doma. Trebao bi malo ovoga istestirati da ga vidim do kud se da paliti na guranje. 1% bi to valjda išlo…

who dares, wins

IZBJEGAVAJTE BURZU….

Polako uviđam da na ovom tržištu nema nikakve strategije rada sa dionicama. Htjela sam dio novaca
ovih dana uložit na burzu. Novac je za naše prilike ulaganja- solidan.

Ovo što se događa cijelo ljeto, a pravog rasta uopće nije bilo, je zaglupljujuće …krajne opasno
za svakog investitora…Tako dugo dok se ne pokaže prvi pravi kapital – namijenjen upumpavanju
i dizanju cijena dionica…neću ništa više uložiti na burzu…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Kupnja

Cijena Količina
259,10 1
259,02 501
259,00 1
258,50 1
258,00 1
257,50 1
257,00 20
Evo papka izvučeš ga ovako na čistinu i izmitraljiraš ga. Alo Hanfa jeli ima kod vas itko sa mozgom da je zaposlen?
256,01

who dares, wins

ja više nisam pametan kad i šta da trampam

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kalmetina-stednja-samo-za-gume-25-tisuca-kuna-godisnje/503334.aspx

..i briga njih što gospodarstvenici i radnici spajaju kraj s krajem…za neke krize nema

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

morat ču se pribaciti na dax i usa al vidim da je večina negdi novaca utopila otkako su stavili mogučnost brokerske kuče

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

IZBJEGAVAJTE BURZU….

A u šta da u uložim a da masno zaradim ne radeći ništa samo čekajući da vrijeme prođe? Da pokrenem neki posao? Nisam lud

Historia nie jest tylko czarna i nie jest tylko biała. Tak widzę i swój ślad na życiowej drodze.

New Report

Close