Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Aute ja navodim kao primjer hrvatskog slobodnog duha i preseratorstva, to se odnosi na sve drugo gdje strana banka zaradni na hrvatskom građanu i istodobno te novce ne reinvestira nego nestanu iz hrvatske i to sve po zakonu!
Ne kužim zašto se ne isplati popravljat auto kojem je popravak i 1000e ako radiš generalku, mjenjaš amortizere i kuplung nego kupit novi za 20 tisuća. Gdje je tu logika? Inače taj od 20 za par goina vrijedi 10 pa 5 tisuća, znači ispario novac. Sa njime nisu stvorene nove vrijednosti.
I onda gledamo na tv-u kako će zbog rasta tečaja eura građanima rasti krediti.
Drugi puta će građani razmisliti da li će dignuti kredit a sutra što bude.

Velim korekcijom tečaja, samim time i jačanjem države mi ćemo se moći oduprijeti raznim todorićima koji uvoze sve i svašta a istodobno ostaju dužni i po dvije godine za otkupljenu robu.
Normalno korekciju tečaja trebaju pratiti i neke druge stvari koje sam napisao u par postova gore.

Ovakva država pred bankrotom ne može ništa napraviti.

Pa ne može naš temelj za rast biti u potrošnji!!! Od kuda novci za daljnje trošenje???

Ukupna štednja stanovništva prema podacima HNB kaže drukčije!

Historia nie jest tylko czarna i nie jest tylko biała. Tak widzę i swój ślad na życiowej drodze.

Onda ti reci građanima da izvuku svoje štednje iz banaka ili čarapa pa da to potroše.
Kad to potroše možemo prodat istru pa i to potrošit.

Ili daj ti građanima uvijete i olakšice da izvuku štednju pa da počnu ulagat u posao pa recimo da počnu skidat ljude sa burze i uplaćivat pdv pa umjesto da država finacira nezaposlene preko zavoda počne prikupljat pdv od sve više novih firmi koje nešto proizvode i imaju povoljan tečaj da to i prodaju vani.

Pa ne može naš temelj za rast biti u potrošnji!!! Od kuda novci za daljnje trošenje???

Ukupna štednja stanovništva prema podacima HNB kaže drukčije!
[/quote]

Jaro, nije ti to stednja sirotinje vecina ti je stednja oih sto su poplasili i zamracili. Bilo bi jako ljepo kad bi se ti kojekakvi statistički podaci prikazivali po nekakvim razredima.

na primjer

prosjecna placa menadjera
prosjecna placa radnika

stednja radnika
stednja direktora (menadjera)
stednja ovih koji nigdje ne rade
stednja bivsih i sadasnjih vlastodrzaca

To bi tako trebalo prikazati pa da onda vidis podataka.

Nije bolest sve što boli

milina od trgovanja nema šta ajmo ljudi na more stigli kiseli krastavci na burzi

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Tečaj definitivno nije uzrok našega ogromnog izvoznog deficita!!!

Kod nas ima vrlo malo izvoznički orjentiranih tvrtki sa vrlo malim izvozničkim kapacitetima a glavni uzrok tomu je uništavanje baze Hr privrede koju smo stekli 90ih, koju je trebalo restrukturirati i prilagoditi novim globalnim uvjetima poslovanja a ne uništiti radi pojedinačnih sitnih interesa…drugim rijećima , pojela nas je globalizacija i divlji kapitalizam.

Sada jednostavno nemamo od kuda krenuti niti se za što uhvatiti a novu proizvodnju , u sadašnjim uvijetima, je gotovom nemoguče pokrenuti.

Eventualne promijene tečaja neće riješiti baš ništa osim kratkoročnog extra profita na robi sa zaliha jer smo toliko ovisni o uvozu svih potrebnih i nepotrebnih roba i sirovina koje se opet moraju ukalkulirati i cijenu budučega novoga proizvoda i samim time povečati njegovu proizvodnu cijenu.

Također, nemamo niti cjelovitu strategiju razvoja, iz koje bi onda proizašao i odabir poželjnih stranih ulagača, pa je Hrvatska osuđena, ako i naiđu, na drugorazredne i trećerazredne svjetske investitore…a opet, pokazalo se da strane investicije na dulji rok ne pomažu zemlji u koju su se slile jer se (npr. Mađarska) pokazalo se da je izvlačenje dobiti u matične zemlje toliko da zemlji domaćinima i njihovim građanima ne ostaje gotovo ništa.

Bez dugoročne nacionalne strategije sa državnim poticajnim programima i zaštitnih carina teško će se doći do kvalitetnog povečanja radnih mjesta i večega izvoza a to nas opet na neki način vraća u prijašnji sustav [undecid]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Jaro, nije ti to stednja sirotinje vecina ti je stednja oih sto su poplasili i zamracili. Bilo bi jako ljepo kad bi se ti kojekakvi statistički podaci prikazivali po nekakvim razredima.

Nisi me uvjerio.Štednja lopuža je na sigurnom na Cipru i Kajmanima.Ili se vrti u mutnim projektima.Ovo su solidnim djelom mali jarani.Ima se i nek se ima.Imam i ja a nisam ništa krao.Malo ostavine,malo nekretnine i nakupi se.Ne daj se zavest,sjedni u birtiju i pogledaj malo kako se živi.Narodu je generalno dobro,zato državi generalno nije dobro.Ne moš i ovce i novce imat.

Historia nie jest tylko czarna i nie jest tylko biała. Tak widzę i swój ślad na życiowej drodze.

Također, nemamo niti cjelovitu strategiju razvoja, iz koje bi onda proizašao i odabir poželjnih stranih ulagača, pa je Hrvatska osuđena, ako i naiđu, na drugorazredne i trećerazredne svjetske investitore…a opet, pokazalo se da strane investicije na dulji rok ne pomažu zemlji u koju su se slile jer se (npr. Mađarska) pokazalo se da je izvlačenje dobiti u matične zemlje toliko da zemlji domaćinima i njihovim građanima ne ostaje gotovo ništa.

Ja ne mogu shvatiti da mnogim ljudima ovo još nije jasno.
Pa nisu strani investitori humanitarci koji su nam došli nešto poklanjati.
Zašto to ljudi ne shvaćaju??

Svaki kapital ima samo jednu svrhu: ostvariti prinos! I tu nema nikakve druge priče.
Nitko ne ulaže radi nas nego radi sebe.

I zato je smiješno toliko "patiti" za stranim investicijama. To je promašena "patnja" (želja).
Strane investicije u RH trebaju tim stranim investitorima, ali ne nama koji smo u RH.

Nama trebaju naše investicije. Nešto ćemo zaraditi samo tako da sami investiramo.
Koliko i kako investiramo toliko ćemo zaraditi. Ništa više i ništa manje.
Jedino novostvorena vrijednost koju generira NAŠ kapital može NAMA biti od koristi.

Strani kapital nam je samo konkurencija i ništa više.
Željeti strani kapital znaći željeti konkurenciju. Je li normano željeti konkurecniju?
Pa možda i je, kažu da je to zdravije okruženje, da smo time svi bolji kada imamo konkrenciju… tako da ok, možemo mi pozdravljati konkurenciju, i sve , ali baš tako patiti za njom… ne znam koji je smisao.

Svaki Hrvat će u budućnosti imati onoliko koliko mu donese njegov vlastiti kapital kojega pametno investira. Stvar je jednostavna da jednotavnija biti ne može.
To se ne odnosi samo na "velike poduzetnike" nego i na svakog i najmanjeg čovjeka u RH.
Svaki i najmanji čovjek u RH će u budućnosti imati onoliko koliko (koliko stotina kuna, ako ne može tisueć kn…) i kako investira novac koji uštedi kao ostvarivanjem neke razlike prihoda nad rashodima.

Strani kapital će zaraditi onoliko koliko i kako on uloži… mi se manje brinimo za te strance i njihove zarade, a više se posvetimo tome da mi svoj kapital (uz što manje njihovo smetanje!) što bolje uložimo.

Ako ga imamo malo, tada se posebno moramo potruditi da ga uložimo sa posebno visokim stopama prinosa.
Kada si mali, moraš brže napredovati/rasti da bi bilo koga sustigao.

Svaki građanin RH ako nekakvu razliku prihoda nad rashodima koju može investirati ne može ostvariti tako da više uprihoduje – onda neka se potrudi da manje rashoduje… npr. može manje jesti? Jeftinije jesti? Nekakve načine mora naći. Svaka žrvta danas radi se radi dobrobiti sutra. To naši građani moraju shvatiti i uspješno početi prakticirati.

Tečaj definitivno nije uzrok našega ogromnog izvoznog deficita!!!

Kod nas ima vrlo malo izvoznički orjentiranih tvrtki sa vrlo malim izvozničkim kapacitetima a glavni uzrok tomu je uništavanje baze Hr privrede koju smo stekli 90ih, koju je trebalo restrukturirati i prilagoditi novim globalnim uvjetima poslovanja a ne uništiti radi pojedinačnih sitnih interesa…drugim rijećima , pojela nas je globalizacija i divlji kapitalizam.

Sada jednostavno nemamo od kuda krenuti niti se za što uhvatiti a novu proizvodnju , u sadašnjim uvijetima, je gotovom nemoguče pokrenuti.

Eventualne promijene tečaja neće riješiti baš ništa osim kratkoročnog extra profita na robi sa zaliha jer smo toliko ovisni o uvozu svih potrebnih i nepotrebnih roba i sirovina koje se opet moraju ukalkulirati i cijenu budučega novoga proizvoda i samim time povečati njegovu proizvodnu cijenu.

Bez dugoročne nacionalne strategije sa državnim poticajnim programima i zaštitnih carina teško će se doći do kvalitetnog povečanja radnih mjesta i večega izvoza a to nas opet na neki način vraća u prijašnji sustav [undecid]

Nije uzrok ali je definitivo katalizator našeg deficita i samim time ostalih problema.
Kada uzmeš period od kraja rata do danas a to je 15 godina i ukalkuliraš koliko smo gubili radi nepovoljnog tečaja te da je ta moguća zarada opet mogla proizvesti neku drugu zaradu ili radna mjesta dolaziš do ogromnih cifri. A nisam govorio samo o tečaju nego o pravosuđu, zemljišnim knjigama, komplikacijama oko otvaranja posla i bankama koje su svoje kreditne plasmane ograničile na čistu potrošnju a nikakko na posao.
Naš problemi sežu od rata, ,milijona izbjeglica, nefunkcioniranja države tada do potpune blokade 99g i preleta natovih aviona zbog kosova te gubitka kompletne sezone tada.

I još jedna stvar, mi moramo prestat srat sa strategijama, raznim studijama i konkretno donest mjere koje se moraju počet provodit, kad se nešto počne pomicat lako je donijet plan ili strategiju u što dalje ulagat ili kako rasporedtit dobit. Od priče i strategija svaki dan nema ništa.

Onda ti reci građanima da izvuku svoje štednje iz banaka ili čarapa pa da to potroše.
Ili daj ti građanima uvijete i olakšice da izvuku štednju pa da počnu ulagat u posao pa recimo da počnu skidat ljude sa burze i uplaćivat pdv

Samo nek što više čuči u banci.Daće banka zato povoljniji kredit Ingri i Hgspotu.Oni nek onda zapošljavaju ljude.A za robu sitnije potrošnje će uvijek bit i tu se ne treba bojat.Mali poduzetnici bi ionak brzo prdnuli na rosu u ovakvim tržišnim uvjetima.ili bi ih pokralo iza prve ćoše.Sve ima svoj tijek,nemoj brzat pred rudo i sve će bit okej.

opet franci

http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/kuna-prema-svicarskom-franku-potonula-1%2c07%25,86301.html

Ja sam sad napisala tekst- koji je nestao..i kompić me je odlogirao…odjavio… [lol] …
Odoh u bazen…da se razbistrim…. fakat je koma.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close