Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zaheb potiče od političke vlasti i dok su oni takvi kakvi jesu pomoći nema. Sabor i Vlada su vjerna preslika situacije u društvu, a "demokracija" je samo sredstvo transmisije vlasti neobrazovane većine nad obrazovanom manjinom. U našem slučaju je to dovedeno do krajnje perverzije.

who dares, wins

I dok se većina kompanija u svijetu već okreće snažnijim prodajnim inicijativama i drugim mjerama koje bi trebale dovesti do rasta poslovanja, u Hrvatskoj je situacija u potpunosti suprotna, navode iz Roland Bergera. Rezanje troškova i dalje se vidi kao spas od recesije, a velika većina domaćih menadžera smatra da će financijske institucije te sektor turizma prvi osjetiti poboljšanja.
….

ma Preveden se malo zabunio … zaboravio čovjek da su baš te svjetske kompanije vlasnici naših banaka, Plive, Ercsona, INE, Dukata, itd, itd, … pa da zapravo ti pametni belosvjetski menadžeri kontorliraju 80-85% gosppodarske snage Hrvatske.

Dragi moj Preveden … zajeb potječe od tih svjetskih menadžera, a ne naše buranije koja kontorlira poljoprivredne zadruge.

Zajeb je i to što najprije moramo vani platiti 6-7- mlrd za servisiranje dugova, a tek onda uprihodovati (ne i zaraditi već samo uprihodovati) isto toliko od turista iz tih zemalja (koje su se prethodno naplatile).

[/quote]
Ovo je samo savjet : Da stranci imaju vlasnistvo u jednoj zemlji nista novo(ima dosta takvih zemlja gdi su stranci vlasnici .Ali menaderi su vecinim iz te zemlje.I njihova sposobnosc odlucuje kako ide sa poduzecem)
Dugovi nacija su problem te nacije ,kao sto bi bili moj problem, da se osobno stavim u dug.

Grcka ,na primer je stvorila svoj problem (detalje se uvjek moze diskutirati) a tako bude i za ostale zemlje ako nisu dovoljno pametne za rjesit svoj problem.

Za HR izgleda da je turizam spas,ali jednog dana ta zlatna kokos mozda ne daje zlatna jaja, mozda ne bude ni od srebra.

* Look after your house…nobody will do it for you
* The person in debt is not free …izjava svedskog prmierministra

bravo majstore potpuno se slazem. demokracija je idealna za multinacionalne kompanije koje setaju svoje pijune po sahovskim plocama diljem svijeta i igraju svoju simultanku s onima koji se zarko zele zadrzati na vlasti. trebalo bi za svaku poziciju u vlasti raspisati natjecaj, ocjene, zivotopisi, potvrde o nekaznjavanju itd..a danas imamo da je za sabor dovoljno malo biti popularan, osnova skola, dizanje ruku kako stranka kaze…pa nam tako premijeri postaju teatrolozi…ok, da nam predsjednik bude glazbenik i pravnik, ali ekonomija je nesto drugo..I jos nesto, komentar na izjavu MMM, te kompanije koje spominjete (osim Ina-e) su zdrave i nisu probem.

za početak bi mogli postaviti Zdravka Mamića za predsjednika uprave HFP-a umjesto Duvnjaka i dati mu 20% od svake prodane dionice i dati mu rok od dvije godine da ugasi HFP

PS mAMINJO bi to sve frkno za par dana

ps Čini se, da su se svi izmorili od tržišta pa tako mali promet

ps ajmmmmmmmmmooooo na kupanje

[proud]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ne zdravo, ko to badel kupuje po ove vrucine?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Industrijska proizvodnja u lipnju je pala i četvrti mjesec za redom, dok je ukupno, prema prvim podacima DZS-a, u prvom polugodištu bila 2,3% manja od one u istom lanjskom razdoblju, usprkos povoljnoj statističkoj osnovici. U lipnju je proizvodnja pala u odnosu na lipanj prošle godine 4%, višestruko više od prosjeka očekivanja analitičara. Prema svibnju je smanjena 2,7%, što je najviša mjesečna ovogodišnja stopa pada, no zabilježena u mjesecu s brojnim praznicima. Svibanjska proizvodnja bila je 0,3% manja od one u travnju.(Limun.hr;Briefing)

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

bravo majstore potpuno se slazem. demokracija je idealna za multinacionalne kompanije koje setaju svoje pijune po sahovskim plocama diljem svijeta i igraju svoju simultanku s onima koji se zarko zele zadrzati na vlasti. trebalo bi za svaku poziciju u vlasti raspisati natjecaj, ocjene, zivotopisi, potvrde o nekaznjavanju itd..a danas imamo da je za sabor dovoljno malo biti popularan, osnova skola, dizanje ruku kako stranka kaze…pa nam tako premijeri postaju teatrolozi…ok, da nam predsjednik bude glazbenik i pravnik, ali ekonomija je nesto drugo..I jos nesto, komentar na izjavu MMM, te kompanije koje spominjete (osim Ina-e) su zdrave i nisu probem.

1. bez brige, ne može to tako ići s životopisima, ocjenama isl, jer to ne paše onim multinacionalkama.

2. da su te kompanije zdrave – u tome i je problem. Što više prezdrave su za prebolesnu okolinu ukojoj djeluju. Primjerice, banke (talijanske i austrijske) nemilice su uvozile Eure, zaduživla narod, poticale bespotrebnu stanogradnju, jačale tečaj kune itd. A hrvatima kriv Rohatinski! Sve te kompanije zajedno izvuku iz ove napaćene privrede taman onoliko koliko nas košta i dug – nešto kroz dividende, nešto kroz "poslovne procese" (tako se to moderno kaže), anešto o kroz one Eure.

@Croman

menadžeri, i kad su hrvatskog porijekla, birani su od stranog vlasnika i njegovog stranog namjesnika. Menadžri hrvatske orjentacije nemaju nikakve šanse, jer moraju biti u funkciji izvlačenja čim većeg novca u čim kraćem vremenu iz Hrvatske u te zemlje vlasnice nekada naših poduzeća. To je jedini kriterij izbora menadžera. Sve ostalo su priče za malu djecu. U ostalom da sam ja na mjestu tih stranaca, i ja bih se tako ponašao.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Meni se čini da je Crobex zreo za pad kao kruška sa grane

A to mi sugerira današnje zelenilo u EU ,a kod nas skoro ništa znači čeka se crveno u EU pa da mi nastavimo u revijalnom tonu što crvenije

LOŠI KREDITI
Banke ne mogu naplatiti 22 milijarde kuna

http://seebiz.eu/hr/banke/banke-ne-mogu-naplatiti-22-milijarde-kuna,86124.html

Redovni promet 1.921.748,12
Trulex teški.

who dares, wins

@Croman

menadžeri, i kad su hrvatskog porijekla, birani su od stranog vlasnika i njegovog stranog namjesnika. Menadžri hrvatske orjentacije nemaju nikakve šanse, jer moraju biti u funkciji izvlačenja čim većeg novca u čim kraćem vremenu iz Hrvatske u te zemlje vlasnice nekada naših poduzeća. To je jedini kriterij izbora menadžera. Sve ostalo su priče za malu djecu. U ostalom da sam ja na mjestu tih stranaca, i ja bih se tako ponašao.

@MMM

Naravno da vlasnik zeli imati menadera sto mu pase, i naravno da zele zaraditi. Ali to ne znaci da jedno strano poduzece nije dobro za drzavu u kojoj se nalazi.Ja znam iz iskustva (u Svedskoj) da moze tako biti.
Medutim pitanje kakva je drzava,kakvi zakoni( na pr porezni…itd)

Mozda su problemi u Hrvatskoj … u prvu ruku hrvatski problemi, to jest imate vlasti koje nisu sposobne vodit drzavu efektivno.

Lako je uvjek govoriti da su drugi krivi…

ps nemoj misliti da slicnih problema nema na primer u Skandinavskim drzavama…razlika je u tome da su manji

New Report

Close