Također, ima li gore izolacije kada su ti dostupna sva čuda ovoga svijeta a ti možeš samo sliniti nad njima jer kada ti banka ili država uzme svoje jedva ostane za kruh?
Ovo zaduženje i nije neka vijest jer tako i tako svi su znali da se moraju reprogramirati dugovi od prije. Pitanje je brodogradilišta i daljnih zaduživanja a ako bi se to riješilo kradeze bi se mogao nečemu nadati na izborima. Nešto će morati da smisle u tome su bar majstori jer ovako su im slabe šanse. Neki bomba spin mora da padne jer su ovako zrak.
Kod brodogradilišta postoji problem jer je za njih država dala garancije bankama tj. vjerovnicima. A te garancije uopće ne ulaze u izračun duga jer predstavljaju "potencijalni dug" koji se može i ne mora aktivirati.
Da u HDZ-u ima pametnih ljudi, oni bi sad raspisali izvanredne izbore. Za pola godine ili godinu dana ekonomska situacija može biti samo lošija. I mislim da oni (niti itko drugi) može u tako kratkom roku nešto pametno napraviti a da se rezultat vidi. Jedino što ih može izvuči bi bila izvanredna turistička sezona.
Jedini izlaz za Hrvatsku jest, na žalost, još veče zaduženje ali za pokretanje investicijskih ciklusa a ne za podmirenje deficita .
NHF, ali jedini način je da sami radimo i stvaramo dodatnu vrijednost, i da se oslonimo na vlastitu pamet i snagu.
Ali, zar je to, recimo Evropskoj Uniji ili možda našoj vlasti (kakva god ona bila – lijeva ili desna centra ionako nema), uopće u interesu? Mi smo narod ovaca i neradnika koji bi htjeli da im se sve servira na pladnju, i zaslužujemo sve što nam se događa.
Ontopic: evo smo se korigirali na +0,47% sa +1,12%, sad naglo pratimo Evropu i globalne trendove, ali isključivo samo onda kad padaju…
Također, ima li gore izolacije kada su ti dostupna sva čuda ovoga svijeta a ti možeš samo sliniti nad njima jer kada ti banka ili država uzme svoje jedva ostane za kruh?
A koja ti to čuda ovog svijeta tako nedostaju da sliniš nad njima?
Ja slinim jedino nad suverenom parlamentarnom demokracijom iz nordijskih zemalja, uređenim društvom u kojem se kriminal i zločin pravedno i pravovremeno sankcionira, stabilnom, pravednom i svakome pristupačnom socijalnom, zdravstvenom i mirovinskom osiguranju, pravom na rad dostojnom čovjeka, i nadasve, društvenom okruženju za koje me nigdje neće biti sram reći odakle potječem, već gdje ću ponosno ugrađivati svoj doprinos ma koliko god mali on bio.
7,7 milijardi kn je rupa u proračunu a portfelj HFP je sada po tržišnim cijenama preko 4 milijarde. Neke tržišne cijene su vjerojatno previsoke dok su neke sigurno i premale.
uz ulje dijamant Zrenjanin sad će na akciji u konzumu biti (i) imleko
SPAJANJA I PREUZIMANJA
Agrokor favorit za preuzimanje Imleka
Autor/izvor: SEEbiz
BEOGRAD – Investicijski fond Salford najavio je skoru prodaju četiri velike srpske kompanije, a kao najizgledniji kupac pojavljuje se hrvatski tajkun Ivica Todorić.
http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/agrokor-favorit-za-preuzimanje-imleka,85294.html
dobro se mi i držimo s obzirom kakvim nas vjestima bombardiraju , samo nelogično i jadno tržište bar da nagradi ove koji posluju pozitivno bsr ,, sve u svemu vidi se da se burza vratila dvi godine unazad ,,,ćorak ,,, a t u se vidi da imamamo retardiranu vladu jer drugi dok grabe naprijed mi statiramo u kukuruzu kao da će nam pasti mana s neba
Naj veća elementarna nepogoda koja je zadesila Hrvatsku od stoljeća 7 je HDZ u svim granama od izdaje do gospodarstva
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Posisali-svu-likvidnost-U-2010.-drzava-se-zaduzila-za-gotovo-26-mlrd.-kuna?homesrclink=carousel
Naj veća elementarna nepogoda koja je zadesila Hrvatsku od stoljeća 7 je HDZ u svim granama od izdaje do gospodarstva
Srbi su mila majka u odnosu na ove naše.Oni su poubijali 15-tak tisuća a naši OPLJAČKALI CIJELU NAM HRVATSKU.
TO JE NAMA NAŠA BORBA DALA,DA IMAMO …… ZA MARŠALA [bye]
Još samo jedno pitanje – Ako imaš dva otvorena računa u SKDD- / 2 portfelja na različitim računima/
KAKO ONDA NAPRAVITI SA ŽIRO-RAČUNOM ?
Samo jedanput pošalješ i oni ga prepišu na oba računa..pošto je obveznik i korisnik ista osoba?
Za drugu godinu:
Ovo sa Ht-om smo mirni do iduće godine sa dividendom, a onda ćemo morati i djeci koja imaju
pakete HT-a otvoriti ŽIRO-RAČUNE…jel već to netko u banci otvorio- što treba donijeti- rodni
list za punomoćnika- ili jednostavno sve stoji na dijete, a roditelj potpisuje..?
Mi bi stvarali investitore [lol] …Koma !