Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima li netko spisak u komadu tih 484 tvrtke koja Država prodaje ?

to će biti totalna katastrofa i potop za našu turbo nelikvidnu burzu u kojoj se svi rješavaju dionica da nekako dođu do keša. ne bi me čudilo da se počnu namjerno rušiti cijene dionica na burzi da se vladu prisili da te tvrtke onda prodaje po što nižim cijenama. blago onima s kešom koji mogu čekat 2-3 mjeseca, imat će masu dionica 30% jeftinije nego sada [sealed]
[/quote]
Ne to će inekcija za likvidnost.A nelikvidnost je smrt.
Vidi HGSP_postao likvidan nakon izlaska velikih igrača
Vidi ELPR_veliki izlazili,ulazili još veći,dionica se vratila iz mrtvih
Vidi BZJK_veliki izlazili uz mali pad od samo 30 do 40%/sa 150 na 110 do 120/
VIDI VLDS-veliki izlazili-mali se krcaju-dionica kandidat za ulazak u crobex.
Bitno je da se trguje i špekulira jer dok se cijena stabilizira u takvim dionicama se dobro trejda.
I to bi nam moglo vratiti likvidnost glavnu boljku ZSE.
A dugoročni će biti nagrađeni za strpljivost.Ali moraju imati veliki kapital/min.1.mil .kn/
Moj vremenski horizont ulaganja se bitno povečao sa uvođenjem posebnog režima.Jer dionica
koju sam kupio u redovnom trgovanju najčešće odma ide na bubanj,a kod dionice u posebnom režimu moram čekati minimalno 24 sata i sudjelovati u igrama najbržih prstića.

Ima li netko spisak u komadu tih 484 tvrtke koja Država prodaje ?

to će biti totalna katastrofa i potop za našu turbo nelikvidnu burzu u kojoj se svi rješavaju dionica da nekako dođu do keša. ne bi me čudilo da se počnu namjerno rušiti cijene dionica na burzi da se vladu prisili da te tvrtke onda prodaje po što nižim cijenama. blago onima s kešom koji mogu čekat 2-3 mjeseca, imat će masu dionica 30% jeftinije nego sada [sealed]
[/quote]
Molio bi da mi odgovorite na slijedeća pitanja:
1.Zašto prodaje?
2.Kada prodaje?
3.Kako prodaje?
4.Kome prodaje?
5.Po kojoj cijeni prodaje?
Možda se iznenadite kada utvrdite da je netko plati malo veći paketić neke dionice po većoj cijeni nego što je bila na burzi.
Teško je kupiti veči paketić po maloj cijeni.
Vrijeme će sve staviti na svije mjesto.Ja svoje dionice ne prodajem,jer mislim da su jeftine i da imaju potencijalno veliki rast u slijedećem razdoblju.A za eventualnu jeftiniju kupovinu sam
uvijek spreman,naravno da ako sam dekintiran, a to sam stalno, moram nešto prodati.
Prodajem da bih kupio i moji brokeri su zadovoljni.I usput se čude jer ne mogu vjerovati da
portfelj raste.
Za educiranog malog investitora na ZSE teće med i punomasno mlijeko.
[/quote]

Vidim da neki pišu, jer misle da znaju, a ne znaju.
Kao prvo neće ići prodaja tih tvrtki preko burze već vjerojatno putem javnih dražbi.

Utjecaj na cijene tih dionica na burzi mogao bi biti baš pozitivan, naime, raspitajte se malo po kojoj su cijeni prolazili veći paketi likvidnijih dionica na tim dražbama u nedavnoj prošlosti.

Inače ja prizivam MMF, mislim da bi to bio odličan potez za državu u cijelini.
lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

lp

To je trebalo učiniti pred dvije godine, sad je već kasno. I o tome se razgovaralo na forumu tada, i došli smo do konsenzusa da to nijedna HDZ-ova vlada neće učiniti jer se pojedinci još nisu dovoljno napljačkali.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Ako već niste primijetili, SKDD je (konačno, nakon "samo" 10 dana) stavio na sajt obrazac za prijavu žiro-računa za isplatu dividendi.

http://www.skdd.hr/portal/SDAWEB.pkg_public.show_lob_hr?p_id=651

Stvarno je trebalo složiti tako visokouman obrazac [lol]

lp

Bolje grob ,nego rob.
Sloboda nema cijene.Slobodana vlada,nama financijsko ropstvo.
MMF,neslobodna vlada,a nama malo bolje.
Problem:ne odlučujemo mi, nego oni koje smo ovlastili da za nas odlučuju.A dali su nam riječ da će čuvati naše interese,samo da im damo glas.
Obečanje,ludom radovanje.

@lopina

već sam napisao da imaš dobre komentare i s većinom se slažem, pa čak i gornja 3. Razmijem i knjige koje si pročitao i ovdje nam iznio teoriju Tajne ili dijela J. Murphya, a koje i ja smatram možda najkorisnijim knjigama u životu, ali treba stati i na loptu. Sve je istina što si napiosao smo 2-4 mjeseca unaprijed ili kada se očekuje krah HR gospodarstva, možda i EU-a, a onda treba uletiti u dionice jer su definitvno najpametnija investicija u tom trenutku.

Ameri i EU nam već 2 mjeseca prodaju isti recep, malo rastu da navuku nove ulagatelje, a onda se sruše pošteno, pa ispočetka. Možda su relevantni jedino daleko istočni susjedi koji su stalno u crvenom.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Ne to će inekcija za likvidnost.A nelikvidnost je smrt.
[/quote]

Baš obratno, još manje će se sada kupovati na burzi jer će veći igrači čuvati lovu za pakete koje država rasprodaje pa na burzi neko vrijeme neće ništa kupovati, dapače odgovarat će im što niže cijene na burzi. Prometi na ZSE mogli bi pasti na ispod 10 milja na dan [angry]

kakav omjer prometa i cijena, jel danas već bankrot

Zbog čega se ginulo [angry]

kakav omjer prometa i cijena, jel danas već bankrot

Izgleda. Neke transakcije su čak i za dobrog psihijatra enigma. [lol]

who dares, wins

Ako već niste primijetili, SKDD je (konačno, nakon "samo" 10 dana) stavio na sajt obrazac za prijavu žiro-računa za isplatu dividendi.

http://www.skdd.hr/portal/SDAWEB.pkg_public.show_lob_hr?p_id=651

Stvarno je trebalo složiti tako visokouman obrazac [lol]

e iam jedno pitanje. jel taj obrazac moraju ispunjavatisvi ili samo neki, jer meni su do sada normalno sjedale na žiro. nisam bas najbolje skuzio

evo danas novi potop, već smo na -1%…jest nam rast od jučer dugo trajaooooo [embarass]

moje poruke nisu investicijski savjeti niti preporuke za kupoprodaju dionica!

New Report

Close