@ Croman
Mislio sam da ćeš mi napraviti TA mojeg portfelja.
DA znam kaj me čeka.
Mislim si ovako, ako me zadovolji tvoja analiza, ostavim se svega i odem na more jedno 3 mjeseca i ne gledam burzu uopće.
[rolleyes]
lp
plavi
Buduci da je netko spomenuo da onaj tvoj pokazani graf je slika od LKPC vidim da si kupio negdje u 3 mjesecu 2009 (ispravi me ako imam krivo).
Analize za LKPC dionicu nisam cinio sve do danas.
Znaci vidi se da si kupio LKPC u pocetku rasta (mars 2009 ) i naravno manje vise svi sto su kupili posle toga da je zavrsen pad crobexa i zadrzali dionice napravili su dobre zarade)
[/quote]
Croaman potpuno krivo.
LKPC sam prvi puta kupio u 10.2009.
Prije i za vrijeme toga sam imao, što je zapisano na ovom forumu, masu drugih dionica kao što su ADPL, PBZ, JNAF, DLKV, VIRO, KOEI, ULPL, ZVZD, ATPL.
Za sve te dionice piše kada sam kupio, i kada prodao.
lp
Damir Novotny: Tragedija je što je Atlanticov novac otišao u Sloveniju
Damir Novotny: Tragedija je što je Atlanticov novac otišao u Sloveniju
Tragedija je što naslov nema veze s tekstom.
Ne slažem se baš često s Novotnyjem, ali ovaj puta je pogodio. Za Atlantic je bolje da je kupio Drogu, a za Hrvatsku, a pogotovo za burzu, je bolje da je kupio Podravku. Pretpostavljam da bi u nekoj anketi sugovornici rekli da su odnosi sa Slovenijom loši. Ipak je došlo da transakcije. Koliko su onda loši odnosi unutar Hrvatske kad Podravka nije bila za Tedechijeve peneze.
Cromane pusti priče nego reci jel kraj velike četvorke u 9-10 mjesecu kako pokazuju moje šalice ili nije. [lol] [lol]
Sretno sa salicama.
[thumbsup] [lol]
….ponekad u svoju excellicu pogledam Trading statistiku svih dionica i njihove koeficijente, vlastiti alat koji sam izumio, a koji mi daje procjenu koliko je koja dionica dobra ili loša kupnja, obzirom na cijenu koja je na burzi, a odnosno na promete i prosječne cijene koji su prolazili u prethodnom vremenskom razdoblju. Manji koeficijent bolja kupnja i obrnuto. To bi mogli nazvati vlastitim tehničkim alatom, ali on je meni samo pomočni alat, nikako alat na osnovu kojeg trgujem.
lp
Koliko vidim, pratiš povijesne podatke i na osnovu njih nastojiš zaključiti u kojem će smjeru cijena dionice.
ma ne bi on nikad… [lol]
Ovime si sve rekao. Toliko o tvome ulaganju na osnovu fundamenata.
S obzirom na broj transakcija, siguran sam da buljiš u grafove češće od bilo kojeg "tehničara".
Možda da James napravi i TA zarade tvoga brokera.
[/quote]
324 transakcije od 03.2009. uključujući uplate i isplate.
Pa nije to tako strašno puno.
Ne buljim u grafove, ponekad u svoju excellicu pogledam Trading statistiku svih dionica i njihove koeficijente, vlastiti alat koji sam izumio, a koji mi daje procjenu koliko je koja dionica dobra ili loša kupnja, obzirom na cijenu koja je na burzi, a odnosno na promete i prosječne cijene koji su prolazili u prethodnom vremenskom razdoblju. Manji koeficijent bolja kupnja i obrnuto. To bi mogli nazvati vlastitim tehničkim alatom, ali on je meni samo pomočni alat, nikako alat na osnovu kojeg trgujem.
lp
[/quote]
Sa portfeljom od 10 do 20 tis EUR šišam Plavog oko pet puta po broju transakcija.Dnevno prosječno 5,ali kao kokošar sa malim iznosima.Ja ukradem pokoje jaje,ali me pokoji put đava
natenta da se previše izložim prevelikom riziku kao u DKVS i ELPR.
Plavi je zvijezda foruma.Bio i ostao.Nije beskrupulozni druker,već argumentirano lobira za svoje dionice,a pokoji put se nepotrebno izlaže kada piše o nekim dionicama realno,a to neki shvaćaju kao da ima nešto protiv npr.Hidre,Viadukta,Vupika/tu sam ga opra/.Plavi je korektan,rekao bih čak pošten igrač i treba ga slijediti.I on je u trendu.
Npr.INGRA-dok je poluga radila za INGRu plavi je bio u njoj,a kada je poluga počela raditi protiv,a bila je jako velika, on je pobjega.Vrlo mudro.
I njegove komentare volim pročitati.Vrlo poučno i korisno štivo.
Plavi na tvojoj sam strani.
James i na tvojoj.Ti si najduhovitiji forumaš.Dižeš moral u ova teška vremena, jer većini ne ide.Ja se ne mogu potužiti.
Nakon prvog petka u kvartalu,prvog kvartalnog ponedjeljka/sutra/ u redovno poslovanje ulaze najlikvidniji bedaci/poseban režim/ .Dionice iz nižeg razreda ulaze u viši razred i kao što su platile padom cijena dionica zbog
pada u niži razred ,tako bi sada klackalica trebala okrenuti na drugu stranu.To bi bilo logično,ali
očekivati rast dionica u ova vremena i to baš tih dionica koje su u zapečku i nije baš logično.
Vidi:ELPR i BZJK,možda se tu da nešto ušičariti
Eventualno ako netko zna za još koju dionicu neka dopiše.
….ponekad u svoju excellicu pogledam Trading statistiku svih dionica i njihove koeficijente, vlastiti alat koji sam izumio, a koji mi daje procjenu koliko je koja dionica dobra ili loša kupnja, obzirom na cijenu koja je na burzi, a odnosno na promete i prosječne cijene koji su prolazili u prethodnom vremenskom razdoblju. Manji koeficijent bolja kupnja i obrnuto. To bi mogli nazvati vlastitim tehničkim alatom, ali on je meni samo pomočni alat, nikako alat na osnovu kojeg trgujem.
lp
Koliko vidim, pratiš povijesne podatke i na osnovu njih nastojiš zaključiti u kojem će smjeru cijena dionice.
[/quote]
Kao prvo to mi je tek jedan od alata, pomočni rekao bih.
Pratim povijesne podatke da bih vidio ne u kojem će smjeru cijena, već koliko je neka dionica " skupa " na cijeni po kojoj se trenutno nudi na tržištu.
lp
Sa portfeljom od 10 do 20 tis EUR šišam Plavog oko pet puta po broju transakcija.Dnevno prosječno 5,ali kao kokošar sa malim iznosima.Ja ukradem pokoje jaje,ali me pokoji put đava
natenta da se previše izložim prevelikom riziku kao u DKVS i ELPR.
Plavi je zvijezda foruma.Bio i ostao.Nije beskrupulozni druker,već argumentirano lobira za svoje dionice,a pokoji put se nepotrebno izlaže kada piše o nekim dionicama realno,a to neki shvaćaju kao da ima nešto protiv npr.Hidre,Viadukta,Vupika/tu sam ga opra/.Plavi je korektan,rekao bih čak pošten igrač i treba ga slijediti.I on je u trendu.
Npr.INGRA-dok je poluga radila za INGRu plavi je bio u njoj,a kada je poluga počela raditi protiv,a bila je jako velika, on je pobjega.Vrlo mudro.
I njegove komentare volim pročitati.Vrlo poučno i korisno štivo.
Plavi na tvojoj sam strani.
James i na tvojoj.Ti si najduhovitiji forumaš.Dižeš moral u ova teška vremena, jer većini ne ide.Ja se ne mogu potužiti.
Ako ne budete napravili prave poteze mnogi od vas ce izgubiti (i to dobro) a jedan mali dio sto zna ili ima srecu ce biti u dobitku.
Izjava je neutralna u pogledu na pojedinacne dionice ali u dugorocnom pogledu bit ce tocna.
The voice of Croman…wrong or right …time will tell ! [cool]