E.. danas bi mogli malo gore, iak je previše palo zadnjih dana, pa će si mnogi razmišljati da naprave ulaz.
Mogli bi danas ulaziti oni koji su prodavali prekjučer i prekprekjučer, kao i oni koji su već dulje u cashu.
Danas i važan makroekonomski podatak dolazi, budete vidjeli, ako bude dobar, da bi mogli i neki od tehničara kupovati po toj vijesti, bez obzira što oni trguju po svojim grafićima.
Ali imajte na umu da su dva razloga zašto netko piše o " tehničkoj analizi ".
Prvi je vlastita naivnost, a drugi je navlačenje ostalih na kupovinu / prodaju dionica, ovisno kako njima odgovara.
lp
P.S. Na LKPC će danas vjerojatno biti pomanjkanje aska, ako budemo sa indexom u plusu, jer se nećemo usuditi više staviti ask da pritišćemo, mogli bi ostati bez njega, ne?
Ja imam 12 godina iskustva od razlicitih burza/foruma.Mogu kazati da fundamentalci su oni koji su (kao grupa) najmanje sposobni predvidjeti razvitak indexa ili cijena dionica.
Oni pisu ali pitaj ih dali su na primjer izasli na vrijeme u ovom padau ili na primjer pad 2007/2008.
vecina nisu posto nisu znali.Mnogo "tehnicara" su znali i cinili prave poteze.
thats all for to day
[/quote]
Croaman kao prvo ne baljezgaj, s oproštenjem.
Drugo, da li si se ti to opet vratio po 26. puta, nakon što si otišao 26. put.
Ćuj, kad dođem doma stavit ću jedan grafić da malo prokomentiraš, dobro?
A onda da vidimo koliko su loši ovi fundamentalci u ulaganjima.
Tako ti nazivaš sve koji ne radi po tehničkoj analizi, jer jedino što znaš, a da nije tehnička analiza je fundamentalna analiza.
lp
[/quote]
Ćuj Croman, daj molim te napravi TA ovoga grafa.
Nažalost imam samo od 2009. od kada pišem na forumu 2009 je jako slaba u odnosu na 2006. i 2007.
Nažalost još nisam uspio unijeti to na moje dioince, ali budem.
2008. je bio gubitak.
Administrator sa tog portala može potvrditi da sam dnevno unosio sve kupnje i prodaje od 2009. godine, a ja pak to mogu potvrditi sa izvodom od brokera.
E, Croman, eto kod mene je sve transparentno, s time da se ne vide, ponavljam daleko bolje 2006. i 2007. Istina niti loša 2008.
A kod tebe? Priče za malu djecu. I da, najvažnije.. ne trgujem po tvojoj " tehničkoj analizi, daj mi jednog tehničara koji je ostvario bolji prinos od mene ( uključujući i sebe ) – dokaza naravno, a ne bumorekli rečenice.
[kiss]
lp
……..
plavi
Za jednu stvar se zalim.A znas sto je.Da sam toliko minuta mozda i sati, trosio diskutirati sa specialno fundamentalcima o TA ,kako su oni dugorocno zaradili mnogo ,kako TA ne pomaze…i t d
Ok…ti pokazujes graf sa dobrom zaradom.Pa ako je to istina ..gratuliram ti… drago mi je da ti ide dobro.
I tehnicari zarade (ima u svedskoj onih sto su imali 800% na jednu godinu).
Sada kad si mi pokazao…molim te …drzi se tvojeg systema a mi sto uptrebljavamo TA …pa nek nam bude kako bude ..
[thumbsup]
….sretno
uhh visa är jobbiga [proud]
@ Croman
Mislio sam da ćeš mi napraviti TA mojeg portfelja.
DA znam kaj me čeka.
Mislim si ovako, ako me zadovolji tvoja analiza, ostavim se svega i odem na more jedno 3 mjeseca i ne gledam burzu uopće.
[rolleyes]
lp
Ovaj graf tvoga prinosa je preslikani graf LKPC.
Ne vidim da je trebalo nekog velikog fundamentalnog znanja za takav prinos. I dakako, prinos je toliki, ako si ušao na samom dnu. Jesi li, to ti najbolje znaš.
Uopće nije problem napraviti graf tvoga prinosa, s obzirom da tehničari vide kamo će luka ploče, a nisam siguran vide li to i ostali.
@ johny007
Slažem se oko ovoga da jedino tehničari vide gdje će luka.
Zato sam i ja htio vidjeti TA analizu mog portfelja, ak bi mi se svidjela, scve bi rasprodao, otišao u cash ( što je sigurno, sigurno je ) i čekao taj očekivani prinos.
Ali nisi u pravu za graf, prvi puta sam kupio LKPC tek krajem desetog mjeseca, uz nju, a posebno prije nje se promijenilo hrpa dionica.
Evo baš sam pogledao koliko sam imao transakcija od tada – 324.
lp
Oni koji zele komunicirati sa mnom "ozbiljno", to mogu ciniti preko info_croman_mail_adrese.
Kad budem pisao ovdje bit ce manje vise zajebancija…posto to je delomicno trend na poslovnom.
Do onda (iduceg tjedna?)
have a nice weather
Oni koji zele komunicirati sa mnom "ozbiljno", to mogu ciniti preko info_croman_mail_adrese.
Kad budem pisao ovdje bit ce manje vise zajebancija…posto to je delomicno trend na poslovnom.
Do onda (iduceg tjedna?)
have a nice weather
i kak da te sad shvatimo ozbiljno kad tu riječ stavljaš u navodnike?
i još nešto – zakaj toliko koristiš ekavicu,ak si hrvat?
@ johny007
Evo baš sam pogledao koliko sam imao transakcija od tada – 324.
Ovime si sve rekao. Toliko o tvome ulaganju na osnovu fundamenata.
S obzirom na broj transakcija, siguran sam da buljiš u grafove češće od bilo kojeg "tehničara".
Možda da James napravi i TA zarade tvoga brokera.
S obzirom na broj transakcija, siguran sam da buljiš u grafove češće od bilo kojeg "tehničara".
[/quote]
Hi, hi,hi 384 transakcije lijepo bome lijepo.
Nije ovdje svađa između TA (premda je plavi uvijek napada )i FA -trenutno cromanovi komentari ne odgovaraju plavom portefljeu i zato se manje više gledaju preko nišana.
Evo sad jedna PA plavi se nakrcao LKPC do vrata i kako je sam rekao i nema baš previše casha ( spominje sekundarne izvore novca=kredit?? i tercijalne u slučaju sloma= margin?? )
E sad ako se plavi nakrcao LKPC i ima je mašala i dosta velik broj transakcija= trejder, razbija cijene pa trejda. Vrlo nezgodna situacija je na šupljim bidovima i vjerojatno sam izlazak plavog bi uzrokovao masakr na dionici. Što plavom ostaje rastjeravati tehničare (nadati se da će croman stvarno i napustit forum 27 put) pa onda po starom ili dokup dokup dokup.
P.S mislim da je plavi drugi i treći na bidu lkpc.
[/quote]
324 transakcije od 03.2009. uključujući uplate i isplate.
Pa nije to tako strašno puno.
Ne buljim u grafove, ponekad u svoju excellicu pogledam Trading statistiku svih dionica i njihove koeficijente, vlastiti alat koji sam izumio, a koji mi daje procjenu koliko je koja dionica dobra ili loša kupnja, obzirom na cijenu koja je na burzi, a odnosno na promete i prosječne cijene koji su prolazili u prethodnom vremenskom razdoblju. Manji koeficijent bolja kupnja i obrnuto. To bi mogli nazvati vlastitim tehničkim alatom, ali on je meni samo pomočni alat, nikako alat na osnovu kojeg trgujem.
lp
@ Croman
Mislio sam da ćeš mi napraviti TA mojeg portfelja.
DA znam kaj me čeka.
Mislim si ovako, ako me zadovolji tvoja analiza, ostavim se svega i odem na more jedno 3 mjeseca i ne gledam burzu uopće.
[rolleyes]
lp
plavi
Buduci da je netko spomenuo da onaj tvoj pokazani graf je slika od LKPC vidim da si kupio negdje u 3 mjesecu 2009 (ispravi me ako imam krivo).
Analize za LKPC dionicu nisam cinio sve do danas.
Znaci vidi se da si kupio LKPC u pocetku rasta (mars 2009 ) i naravno manje vise svi sto su kupili posle toga da je zavrsen pad crobexa i zadrzali dionice napravili su dobre zarade)
Sada …dali si znao da ce biti rast (sto je do sada bio) ili ne,to je druga stvar.
Pitanje je kako ce ici u buducnosti. Ewt analiza mi je dala mogucu sliku.
Odgovor za marijan1: tvoje pitanje " zakaj toliko koristiš ekavicu,ak si hrvat? "
Ja respektiram sve ljude: dali su Svedi,Slovenci ili Srbi ili…itd. Glavno da su "ljudi"
Ako zelis znati : majka mi je bila Hrvatica a otac Istrian…znaci ja sam po porijeklu…Hrvat
Ima cak informacija da sam u rodbini sa Mudrinicem (ali ko ga sisa )
Moje znanje Hrvatskog je ono sto sam se naucio prvih 10 godina u bivsoj Jugi…mozda nije gramaticki korektno…ali nadam se da razumijes sto zelim kazati…govorim 4 jezika a u familji se govori 7 jezika.Ima jos mnogo toga o meni …but who cares..I dont