Očito je da je pred nama preokret trenda i da će crobex idući tjedan debelo u plus jer nitko više ne želi prodavati po ovim cijenama a kada nestane prodaje tada se pojavljuje kupnja i to je jasno.
kolega, jel vi to obrnutu psihologiju…samo se tješite i uvjeravajte
ovo je tržište kapitala a cilj mu je obrt viška kapitala u nekom vremenu, nije problem kupiti, problem je prodati jer da ima tko kupovati imao bi tko i prodavati [cool]
[/quote]
Kolega u ovoj zemlji ima u izobilju viška kapitala.
Oročena štednja u bankama preko 30 miljardi kuna a računa se da se u čarapama i jogijima nalazi najmanje još toliko jel ima viška kapitala kolega [cool]
[/quote]
ima kapitala, nema budala
[/quote]
Kolega niste vi tu da sudite tko je budala a tko pametan, vrijeme će presuditi u nečiju korist, uvjeren sam 99% da to neće biti strana koju vi zastupate.
[/quote]
ja sam svoje prodao i evo baš idem na more, toliko za ovih 10-ak dana, možda se vidimo barba [thumbsup] [wink], ali sigurno ne na asku,kao što priželjkuje kolega konsul, prije u nekoj konobi ili u ribi, podvodni ribolov mi je omiljen
[/quote]
ovaj post je prije desetak dana dobio jedva jadnu dvojčicu,
danas vidim nisam zakasnio a izbor podvodnih ribica i ribetina je danas puno veći i bolji nego na moru,
ili da biram još koji dan, može ocjena ? [thumbsup]
može li gore ?
danas bi bio onaj dan kada bi mi sve dop…. i sve prodam, onda je to sigurno to, najbolje sve prodati pa u Grčku na vježbu
Eno kupnja na Đuri
decki ko je to isprsil i stavil veliki kupovni?
može li gore ?
Može i izgleda da mora. Jadranka i ekipa šire defetizam da mogu u miru otpustiti dio onih koje nikad nisu ni trebali zaposliti. Ne možeš otpuštati ljude kad sve izgleda pozitivno pa onda i ovako gadnu situaciju treba još više ocrniti.
Po meni naša burza se ponaša totalno nelogično…,
Kada se vjerovalo da će nas (eto pošto sami ipak nismo sposobni) svijet povući za sobom i da ćemo povućeni valom isplivati iz krize, malo smo ipak i pratili svjetske indexe dok su rasli.., jer rasli su u vjeri da će kriza prestati i da slijedi rast globalnog gospodarstva, što je i bilo…, no mi nismo na taj isti rast razmjerno odgovorili…., a razlozi su vjerojatno i poznati…, pošto smo se urušili više no ostali, polako, ali sigurno novac se isisavao iz svih izvora i to za potrošnju državnog aparata, a ne za razvojne projekte i zapošljavanje…, nelikvidnost i pad BDP-a, porast nezaposlenosti itd…, nas je održalo na ovim bijednim razninama vrijednosti Crobexa…..
Sada kad mnogi relavantni faktori i analitičari najavljuju oporavak (ma kakav on bio) krajem ove godine ili početkom 2011., naša burza opet to ne uvažava već prilično podojeni bojaznima da će se ponoviti pad svjetskog gospodarstva tj. duplo dno krize i sveopće nepovjerenje da nas ova vlast može izvesti iz krize, opet ronimo neviđeno, na većini dionica, a samo one "najteže" u Crobexu stvaraju privid da lagano stagniramo….
Opće je poznato da burza prva reagira na najave oporavka koji bi trebao nastupiti početkom iduće godine…., no izgleda da ipak nitko u to ne vjeruje pa se dionice (bar kako vidimo danas) na malim volumenima ruše…, da li je to uvertira u neki stabilniji održiviji rast ili uvertira u apokalipsu na ZSE…,
….za sada vrijedi daj šta daš.., nije bitno da li firma ima budućnost i da li dobro pliva kroz ovu krizu, fundamenti su skroz zaboravljeni (osim na par dionica koje se odupiru trendu)…..
Nekoliko je zapravo razloga zašto bi trebali rasti, a ipak to se ne događa…
– neprastane pohvale izvana za Vladin program oporavka gospodarstva..,
– priznanja da "jako dobro" plivamo kroz krizu…
– prestanak pada u maloprodaji i oporavak…
– lagano smanjivanje nezaposlenosti (malo i zbog sezonskih razloga)…
– smanjivanje pada BDP-a i pozitivan u 2011…
– sezona koja ma kaka bila ipak će biti bolja nego u Grčkoj…
– zatvaraju se i zadnja poglavlja pregovora s EU…, otvaraju se pretpristupni fondovi…
Zašto burza ne reagira na ovo.., zapravo reagira, ali obrnuto onome što bi trebalo biti…, možda zbog slijedećeg….
Razlozi za pad ili lagano stagniranje…
– OMF-ovi imaju slab interes za kupnju dionica…
– još uvijek velika nelikvidnost i strah ulagača….
– bojazan od globalne W recesije…tj. kriza u Eurozoni…
– sumnja da ova vlast ima snage provesti vlastiti program…
– sindikati…, referendumi, prijevremeni izbori…., bavljanje koječime samo ne onime što bi trebali…
…ili pak netko ima lucidniji odgovor pa neka kaže zašto naša ZSE bilježi ovakav pad….
…pozdrav….
Čudno ni sam nisam stigao pročitati što sam to nadrobio, a već mi je netko zabušio komad…, ehhhh…, jadno…, a treba sve to natipkati… i onda komad…, jadno… [bye]
…ili pak netko ima lucidniji odgovor pa neka kaže zašto naša ZSE bilježi ovakav pad….
…pozdrav….
možda zato jer je objavljeno da imamo najgoru gospodarsku situaciju u regiji i da će nam i ove godine BDP biti u padu usprkos lažima Jace i Šukera da će biti u plusu?
ili možda zato jer smo prezaduženi za razliku od Srbije?
ili možda zato što i dlaje imamo pad maloprodaje i građevinskih radova??
ili možda zato jer je peticija za referendum pokazala da građani Jacinoj vladi ne vjeruju i da Jaca i vlada trebaju pasti? itd. itd.itd.
Može i izgleda da mora. Jadranka i ekipa šire defetizam da mogu u miru otpustiti dio onih koje nikad nisu ni trebali zaposliti. Ne možeš otpuštati ljude kad sve izgleda pozitivno pa onda i ovako gadnu situaciju treba još više ocrniti.
[/quote]
meni je najbolja fora bila … kad je ministar od Mlakara izjavio da mu treba godinu dana da sazna koliko ima zaposlenih u državnoj upravi … kao da ne dobivaju plaću preko tekućeg računa …. Jert u tom slučaju mu treba ravno 5 sec za spoznaju tog broja (koliko traje pritisak na tipku Enter).
… a ima jedna još bolja … kad je Kosorica izjavila, pa još nekoliko puta i ponovila, da zbog referenduma mora ići u rebalans državnog proračuna. Za ilustraciju ta je izjava ravna onoj kad bi neki prosječni Hrvat zbog nedostajuće mu 3 (slovima: tri) HRK rekao da mora ići u banku podići kredit … jer je 3 HRK u odnosu na prosječnu plaću u Hrvata isto što i trošak referenduma u odnosu na državni proračun.
Po meni naša burza se ponaša totalno nelogično…
a kako bi drugačije?
evo u jendoj rečenici ako teć ti pomoć – burza pada jer novčana masa pada tj. jer smo u deflaciji.
…pozdrav….
možda zato jer je objavljeno da imamo najgoru gospodarsku situaciju u regiji i da će nam i ove godine BDP biti u padu usprkos lažima Jace i Šukera da će biti u plusu?
ili možda zato jer smo prezaduženi za razliku od Srbije?
ili možda zato što i dlaje imamo pad maloprodaje i građevinskih radova??
ili možda zato jer je peticija za referendum pokazala da građani Jacinoj vladi ne vjeruju i da Jaca i vlada trebaju pasti? itd. itd.itd.
[/quote]
…sve to stoji….
Zato sam napisao da se naša burza ponaša nelogično.., jer pad se smanjuje (iako smo najgori u regiji) i ne samo naša, već i inozemna predviđanja su da zadnji kvartal ili početkom godine slijedi oporavak…,
Pa zašto onda na sve to što sam napisao burza ne reagira jer je opće poznato da burza prva reagira na pozitivna kretanja u gospodarstvu (bar u najavi) i to bar 6 mjeseci unaprijed…
Eto i Goranko kaže da se trgovina oporavlja…
http://www.poslovni.hr/vijesti/fizuliceva-kristalna-kugla-151315.aspx