Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolegice od silnih gubitaka počelo Vam se i priviđati. Odmorite malo doći će ponovno građevinski buum pa se budete oporavili i onda opet novi krug na Burzi. Ja isto nisam baš presretan sa trenutnom situacijom ali mi se još uvijek ne priviđaju ni Marija Terezija, ni Franc Jozef, ni Sisy, a bome ni Gavrilo Princip.

who dares, wins

Ovdje upišite svoj komentar…

who dares, wins

Kolega Verdi, odgovorila sam Vam na temi OPĆENITO.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Bitniji razlog mog nezadovoljstva ne leži u burzi trenutno.Svoj portfelj ni ne pogledam ponekad dnevno, pogledam posljepodne koliko je palo ili raslo, i uvijek otvorim stanje Crobexa na
poslovnom.U ovom trenutku uopće ne znam koliko je stanje, a niti me ne zanima.Ako ću trebati novac,prodat ću dionicu u najmanjem minusu i čekati milost dalje.Imam svoj plan, koji će doći na red
ALI , prvo moram riješiti svoje poslovne brige s kojima se borim, a vjerujem da nešto o tome i znate.

Znači…Nakon što je HZZO povisio rok odgođenog plaćanja prema partnerima sa 120 dana na
180 dana, ovaj mjesec , novac je stigao sa nešto većim zakašnjenjem, a novac za doznake
i ortpedska pomagala -još nije stigao.Šuker se pohvalio da nema dospjelih dugova.
Logično..kad je povisio rok odgođenog plaćanja.
To govori- da je stanje u Proračunu-katastrofalno, i duboko zabrinjavajuće……
Istovremeno se na partnere stvara dodatan pritisak sa novim cijenama lijekova , koje se stalno
snižavaju..pod prijetnjom UZMI ILI OSTAVI.
Dobavljači lijekova smanjili su sve bonuse , i vidljivo je da troškovi enormno rastu, a
od usluge izdavanja recepata – ne mogu se platiti NITI KADROVi- LJEKARNICI!
AKO HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA LJEKARNIKA NE KRENE SA inicijativom povećanja
ove usluge… snabdijevanje lijekova i opstanak DIJELA ljekarni- ovisit će isključivo o milosti dobavljača- a oni su već toliko iscrpljeni FINANCIRANJEM i kreditiranjem ljekarni i bolnica- da to više NE MOGU izdržati….

CIJENE LIJEKOVA MOGU OSTATI TAKVE – ALI MORA SE POVEĆATI USLUGA NA TAKVE RECEPTE ,
/ BOLJE PLATITI RAD SA RECEPTIMA/ A NE OSTAVITI DA SAV TERET ZARADE PADA U VIDU
BONUSA – DOBAVLJAČIMA I PROIZVOĐAĆIMA LIJEKOVA….

Drugi problem su kadrovi u zdravstvu! Milinović nema nikakvu strategiju RASPOREDA KADROVA
U HRVATSKOJ. Dok su u Zagrebu viškovi LIJEČNIKA I LJEKARNIKA, pa rade za 6.000,00- 7.000,00
kuna -kao pripravnici , u cijeloj Hrvatkoj – NITKO NE ZNA KAKO PRISILITI liječnike i ljekarnike
da se vrate OTKUD SU DOŠLI NA STUDIJ..
Pa malim općinama i gradovima radi liječnik po 4 sata, pa onda putuje 20-30 km na drugo radno mjesto, još 4 sata -gdje ga rasporede- JER NEMA TKO RADITI..
Isto je i sa ljekarnicima. U ZAGREBU im na svakoj ljekarni piše ODBIJENICA ZA STAŽ.. i oni
čuče u Zagrebu i smucaju se po kafićima dok se ne nađe slobodno mjesto ili dok nađu u neku vezu
da upadnu na posao….dotle mi u unutrašnjosti- nodimo astronomske plaće- stanove- gotov
hotelski tretman…ali nitko neće doći.
ŠTO JE BITNIJE? Pravo da biraš posao i živiš gdje hoćeš ..ili jedna stroga politika zapošljavanja
koja uvjetno DAJE PRAVA na zdravstveno i mirovinsko.
Ja bih rekla tim mladim studentima. Nećeš moći ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu, AKO NE PRIHVATIŠ POSAO GDJE MI KAO DRŽAVA MISLIMO DA TREBA!

Evo, ukratko malo jadikovki…. Žao mi je..Ogorčena sam!

kako to da su u nama susjednoj državi lijekovi u maloprodaji skoro pa duplo jeftiniji? [sealed]
rade li njihovi apotekari mukte ili proizvođači prodaju bez marže?
kolike su plaće načelnika i tajnica po malin mistima?
vi bi likare na raspolaganju 24 sata za 10-12 iljada kuna? [lol]
e da je bilo pisat fakture prema državi i javnim poduzećima po potrebi,znaš ono ,velika mi lizing rata za audija,pa moram malo poskupit,mali ide na faks u zagreb,ćerkica će u milano na studij….. [bye]

MMF izrazio zabrinutost,debeli maznija 200 milijuna kuna iz fonda za osiguranje štednih uloga i proslijedija ih HPB-u
ajme nama [cry]

taj isti poreznik se s našom budućnosti kockao i stvorio nam novi dug na porastu tečaja američkog dolara..otprilike 1 000 000 000 kuna ….a hvalio se time kako su svi glupi ameri httjeli kupiti baš obveznice jedne smješne lijepe naše.

tko još nezna a mislim da svi znamo ,,da su ga svi upozoravali da se ne zadužuje u dolarima i još se debeli hvalio kako su htjeli glupi ameri i više upisati ali on nije htio dati toliko obveznica.

ma mislim ..tko nam vodi financije..

tako da njegove dubioze nas koštaju nekoliko milijarda sigurno…a da imamo transparentno prikazivanje svih informacija iz ministarstava , onda bi vidjeli koja nesposobna bagra nam vodi i državu i financije i , imovinu i sve.

720 000 ljudi je reklo … dosta je bilo …

Lijekovi u susjednim državamo su jeftiniji iz 2- 3 razloga:

1. Manji PDV – na uvoz lijekova , ortopedskih pomagala i ostale trgovačke robe za ljekarne

2. Iste , manje ili malo veće propisane ili dogovorene marže za veledrogerije

3. iste , manje ili veće marže u maloprodaji- ljekarnama

I ONO NAJVAŽNIJE

4. U G R A Đ E N O K R E D I T I R A N J E D R Ž A V E !!!!

Dakle, da bi svi u lancu izdržali snabdijevanje ljekarni i bolnica…naprije proizvođači, a zatim i
veledrogerije MORAJU KREDITIRATI DRŽAVU NA 200 dana a bolnice i mnogo duže.
Zabilježeni su slučajevi kreditiranja i do 2-3 godine/ dugovi su reprogramirani , dio novaca je zauvijek nenaplativ/ Teško je svima.

U Sloveniji zdravstveni fond plaća u roku 15 dana. Marže su im velike .Isto je i u Njemačkoj /7 / dana
Austriji , i sjevernim zemljama. Lakše je postići bolje cijene i rabate, od kojih se financiraju
svi troškovi poslovanja.Nešto duže se plaća u Mađarskoj,Srbiji od 30 dana..? Nisam sigurna kakva
je trenutna situacija u ovoj krizi danas..za naše istočne susjede.

Nek se jave kolege , znaju bolje od mene.

Bitniji razlog mog nezadovoljstva ne leži u burzi trenutno.Svoj portfelj ni ne pogledam ponekad dnevno, pogledam posljepodne koliko je palo ili raslo, i uvijek otvorim stanje Crobexa na
poslovnom.U ovom trenutku uopće ne znam koliko je stanje, a niti me ne zanima.Ako ću trebati novac,prodat ću dionicu u najmanjem minusu i čekati milost dalje.Imam svoj plan, koji će doći na red
ALI , prvo moram riješiti svoje poslovne brige s kojima se borim, a vjerujem da nešto o tome i znate.

Znači…Nakon što je HZZO povisio rok odgođenog plaćanja prema partnerima sa 120 dana na
180 dana, ovaj mjesec , novac je stigao sa nešto većim zakašnjenjem, a novac za doznake
i ortpedska pomagala -još nije stigao.Šuker se pohvalio da nema dospjelih dugova.
Logično..kad je povisio rok odgođenog plaćanja.
To govori- da je stanje u Proračunu-katastrofalno, i duboko zabrinjavajuće……
Istovremeno se na partnere stvara dodatan pritisak sa novim cijenama lijekova , koje se stalno
snižavaju..pod prijetnjom UZMI ILI OSTAVI.
Dobavljači lijekova smanjili su sve bonuse , i vidljivo je da troškovi enormno rastu, a
od usluge izdavanja recepata – ne mogu se platiti NITI KADROVi- LJEKARNICI!
AKO HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA LJEKARNIKA NE KRENE SA inicijativom povećanja
ove usluge… snabdijevanje lijekova i opstanak DIJELA ljekarni- ovisit će isključivo o milosti dobavljača- a oni su već toliko iscrpljeni FINANCIRANJEM i kreditiranjem ljekarni i bolnica- da to više NE MOGU izdržati….

CIJENE LIJEKOVA MOGU OSTATI TAKVE – ALI MORA SE POVEĆATI USLUGA NA TAKVE RECEPTE ,
/ BOLJE PLATITI RAD SA RECEPTIMA/ A NE OSTAVITI DA SAV TERET ZARADE PADA U VIDU
BONUSA – DOBAVLJAČIMA I PROIZVOĐAĆIMA LIJEKOVA….

Drugi problem su kadrovi u zdravstvu! Milinović nema nikakvu strategiju RASPOREDA KADROVA
U HRVATSKOJ. Dok su u Zagrebu viškovi LIJEČNIKA I LJEKARNIKA, pa rade za 6.000,00- 7.000,00
kuna -kao pripravnici , u cijeloj Hrvatkoj – NITKO NE ZNA KAKO PRISILITI liječnike i ljekarnike
da se vrate OTKUD SU DOŠLI NA STUDIJ..
Pa malim općinama i gradovima radi liječnik po 4 sata, pa onda putuje 20-30 km na drugo radno mjesto, još 4 sata -gdje ga rasporede- JER NEMA TKO RADITI..
Isto je i sa ljekarnicima. U ZAGREBU im na svakoj ljekarni piše ODBIJENICA ZA STAŽ.. i oni
čuče u Zagrebu i smucaju se po kafićima dok se ne nađe slobodno mjesto ili dok nađu u neku vezu
da upadnu na posao….dotle mi u unutrašnjosti- nodimo astronomske plaće- stanove- gotov
hotelski tretman…ali nitko neće doći.
ŠTO JE BITNIJE? Pravo da biraš posao i živiš gdje hoćeš ..ili jedna stroga politika zapošljavanja
koja uvjetno DAJE PRAVA na zdravstveno i mirovinsko.
Ja bih rekla tim mladim studentima. Nećeš moći ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu, AKO NE PRIHVATIŠ POSAO GDJE MI KAO DRŽAVA MISLIMO DA TREBA!

Evo, ukratko malo jadikovki…. Žao mi je..Ogorčena sam!

@miami

Posto moj zivot u Svedskoj ja takav da je tesko razumjeti probleme (apoteka) sto ti opisujes,necu se dat u polemiku o tome.
Medutim smatram da si ti osoba sa ozbiljnim/pametnim razmisljanjem oko problema u HR.
Zato ako ti mogu pomognuti kad se radi o dionicama(pogledna/analize)…rado to ucinim.

kontaktiraj na privatno ili mail

pozdrav

Cromane, hvala na komplimentu. Radi angažmana u djelatnostima: školstvo, socijalna skrb,
državna uprava, lokalna uprava, poduzetništvo, vanjska trgovina , ljekarništvo..sa.mnogo iskustva i rada …otud se petljam u sve.
Trebat će mi pomoć u dionicama , ali trenutno ne mogu se posvetiti tome. Ne bih te htjela iskoristiti
ni na koji način, kad ću biti spremna / možda za 6-12 mjeseci / onda ću intenzivnije raditi na tome..
i javiti ti se , radi pomoći .Moram nabaviti novac , to je prvo, zato mi možda malo, ova situacija čekanja , ide na ruku. Hvala. ti..čekam , kao i svi rasplet financijske situacije u Hrvatkoj, koja će biti
prebolna za sve, kad se sve stavi na papir…

Cromane, hvala na komplimentu. Radi angažmana u djelatnostima: školstvo, socijalna skrb,
državna uprava, lokalna uprava, poduzetništvo, vanjska trgovina , ljekarništvo..sa.mnogo iskustva i rada …otud se petljam u sve.
Trebat će mi pomoć u dionicama , ali trenutno ne mogu se posvetiti tome. Ne bih te htjela iskoristiti
ni na koji način, kad ću biti spremna / možda za 6-12 mjeseci / onda ću intenzivnije raditi na tome..
i javiti ti se , radi pomoći .Moram nabaviti novac , to je prvo, zato mi možda malo, ova situacija čekanja , ide na ruku. Hvala. ti..čekam , kao i svi rasplet financijske situacije u Hrvatkoj, koja će biti
prebolna za sve, kad se sve stavi na papir…

OK. Ti znas najbolje tvoju situaciju. Sretno ti

Što se tiče ove ljekarske tematike, a posebice enormnog konzumiranja antidepresiva preporuka je u zamjenu za to upražnjavajte više fizičkog rada, bavljenja sportom i sexom. I državi bi odmah bilo bolje. Trava bi bila pokošene, nacija zdrava i natalitet u porastu. [lol]

who dares, wins

New Report

Close