Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

lkri je eksplodirala danas ,a izgleda i narednih mjesec dana

koje ti gluposti pišeš, i to se ponavljaš svaka 2 mjeseca isto
[/quote]

[lol]
Nekad je Velež imao svoj pobjednički BMV (Bajević, Marić, Vladić).
PD danas ima svoj pobjednički FIAT, nepogrešivi oscilator – Fegengi, Inverter, Anricom, Tigrus.

ki bi da bi

James…ti si dobar čovjek, nemoj me ljutiti, molim te. Znaš da sam opet pehnula tamo gdje nije
trebalo, ali jedanput će se i o tome morati razgovarati.
Garnitura ili Regulator..radi vellike pogreške o primjeni Zakona o tršištu kapitala, zapravo primjejuje ga površno u nekim dijelovima koji su bitni, a to je zakonitost rada na tržištu
dionica …Tu ima toliko propusta, koje svi vidimo, da je stupidno više o tome govoriti.
Vrijeme sve pokazuje i sve kristalno jasno tumači. I svi vidimo što ne valja, što bi popravilo
likvidnost, što treba napraviti ….opet postoji GREDA.
Treba DOPUSTITI OTVARANJE NOVE BURZE U HRVATSKOJ ..zašto ne bi imali dvije burze? Imamo dionice u SDKD i hoćemo da se otvori novi INDEX – preko kojeg možemo trgovati a KONCESIJU za to
nek HANFA da na NATJEČAJU investitoru koji uloži minimalno …ne znam koliko novaca .
Pa tko šljivi ove u Zagrebačkoj burzi!
Nek dođe skup investitora otkud hoće i otvori index- CROMAN – recimo, i paralelno rade dva indexa
ko dva kluba- DINAM0 I HAJDUK…. šta fali!
Barem da hoće otvoriti burzu s normalnim radom za dio dionica…ovo sve skupa je besmisleno…previše problema, preširoka prava..premala kontrola… puno subjekata
u složenim odnosima sa ZSE….. jednom riječju sve treba srušiti ko kulu od pijeska i gradit
novi INDEX ispočetka po novoj shemi i strogim pravilima i standardima EU…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

pitanje je prejednostvano – zašto lopovima dajete dobrovoljno svoj novac?

James…ti si dobar čovjek, nemoj me ljutiti, molim te. Znaš da sam opet pehnula tamo gdje nije
trebalo, ali jedanput će se i o tome morati razgovarati.
Garnitura ili Regulator..radi vellike pogreške o primjeni Zakona o tršištu kapitala, zapravo primjejuje ga površno u nekim dijelovima koji su bitni, a to je zakonitost rada na tržištu
dionica …Tu ima toliko propusta, koje svi vidimo, da je stupidno više o tome govoriti.
Vrijeme sve pokazuje i sve kristalno jasno tumači. I svi vidimo što ne valja, što bi popravilo
likvidnost, što treba napraviti ….opet postoji GREDA.
Treba DOPUSTITI OTVARANJE NOVE BURZE U HRVATSKOJ ..zašto ne bi imali dvije burze? Imamo dionice u SDKD i hoćemo da se otvori novi INDEX – preko kojeg možemo trgovati a KONCESIJU za to
nek HANFA da na NATJEČAJU investitoru koji uloži minimalno …ne znam koliko novaca .
Nek dođe skup investitora otkud hoće i otvori index- CROMAN – recimo, i paralelno rade dva indexa
Barem da hoće otvoriti burzu s normalnim radom za dio dionica…ovo sve skupa je besmisleno…previše problema, preširoka prava..premala kontrola… puno subjekata
u složenim odnosima sa ZSE….. jednom riječju sve treba srušiti ko kulu od pijeska i gradit

Pojednostavljeno fali to što od Dinama i Hajduka ne moš sastaviti ni jedan prosječan klub. Tako jedva jedna burza da ima smisla, a dvije su bile i prije pa…

who dares, wins

….

nebi to dovelo ni do čega boljega od postojećega. Verdi je već napisao zašto.

Mene međutim čudi da još nije uveden short selling. Eto, naši indeksi i dionice su upravo u fazi kad bi bio vrlo živahan posao oko short sellinga. I sa ovih 7-8 mil. kuna garantirano bi promet porastao na barem 14-15 mil kuna.

Kako Short ima dvije faze, u prvoj prodaje (otvaranja), a u drugoj zatvaranja (kupnje) – to bi u toj drugoj fazi značajno doprinijelo i rastu cijena dionica.

Bez shorta je teško zamisliti bilo kakvi oporavak i cijena i prometa.

Potsjetimo se da su cijene HT i INA (primjerice) na razinama IPO cijena iz 2007. – a uvjeti poslovanja i profitabilnost tih kompanija, ove 2010. su neusporedivo gore. Niti tu nije moguće očekivati bilo kakve živosti bez uvođenja short sellinga.

Do tada će novac ići sve više vani.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

….

nebi to dovelo ni do čega boljega od postojećega. Verdi je već napisao zašto.

Mene međutim čudi da još nije uveden short selling. Eto, naši indeksi i dionice su upravo u fazi kad bi bio vrlo živahan posao oko short sellinga. I sa ovih 7-8 mil. kuna garantirano bi promet porastao na barem 14-15 mil kuna.

Kako Short ima dvije faze, u prvoj prodaje (otvaranja), a u drugoj zatvaranja (kupnje) – to bi u toj drugoj fazi značajno doprinijelo i rastu cijena dionica.

Bez shorta je teško zamisliti bilo kakvi oporavak i cijena i prometa.

Potsjetimo se da su cijene HT i INA (primjerice) na razinama IPO cijena iz 2007. – a uvjeti poslovanja i profitabilnost tih kompanija, ove 2010. su neusporedivo gore. Niti tu nije moguće očekivati bilo kakve živosti bez uvođenja short sellinga.

Do tada će novac ići sve više vani.
[/quote]
ZSE je premalen (samo svedski Ericsson je 24/6-2010 imao prometa od 988 miliuna svedskih kruna(grubo ca 700 milijuna kuna).
Trebalo bi skupiti burze HR + Slovenija + par zemlja iz bivse juge i otvoriti novu burzu sa mnogo vecim prometom.
Naravno i pokusat uciniti bolji sistem trgovanja. Onda bi se moglo govoriti o zanimljivoj burzi.

*samo moje misljenje

Cromane ideja je genijalna. Nek registriraju novo dioničko društvo.

Društvo preuzimatelj npr. Bečka burza nek preuzme sve burze EX YUGE u poštenim UDJELIMA,
obzirom na temeljni kapital, opseg rada itd.
NOVA BURZA nek objedini sve članice – D.D. IZ SLOVENIJE, HRVATSKE, BOSNE I HERCEGOVINE,
SRBIJE I CRNE GORE….. i ostali u okruženju- BUDIMPEŠTA? Sjedište je u Beču, a ispis
dioničkih društava bit će 5 puta veći nego sad..i nek ostave svima da rade puno radno vrijeme
burze..
Došli bi zainteresirani ulagači…APSOLUTNO.
Tko će napisati PISMO NAMJERE BEČKOJ BURZI ???

Vi bi opet nekakvu Austro-Ugarsku [lol]

Zašto ne bi ZSE preuzela sve ostale? 😀 Lako ju dokapitaliziramo pa da financije budu najmanji problem glede toga.

Zašto ne bi ZSE preuzela sve ostale? 😀 Lako ju dokapitaliziramo pa da financije budu najmanji problem glede toga.

Ma oni bi bilo što, samo da mogu trgovati s plusom. Jedino takva burza bi im bila po volji.
Najlakše je drugoga okriviti, najteže priznati svoju nesposobnost.
Svaka igra ima svoja pravila. Prilagodi im se i pobijedi.

ki bi da bi

Ma oni bi bilo što, samo da mogu trgovati s plusom. Jedino takva burza bi im bila po volji.
Najlakše je drugoga okriviti, najteže priznati svoju nesposobnost.
Svaka igra ima svoja pravila. Prilagodi im se i pobijedi.
[/quote]

-Bez poraženih-nema ni pobjednika.

Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont

Bez puno poraženih dodao bi.

who dares, wins

Koga ste Vi porazili ? ….Ionako ćete morati svojim novcem podići cijene dionica…mislite-
da ćemo Vam mi- mali dioničari podizati cijene- kupnjom u simuliranim uzletima???
NEMATE VI LOVE DJECO, ZA OZBILJNE POSLOVE, a čim se spomene nešto van dvorišta, odmah
se sledite od straha.
Mi , mali dioničari ćemo lijepo čekati rasplet situacije na burzi….. a Vi radite …svoj posao.

Danas ionako svu monumentalnu arhitekturu pripisujemo povijesti i moćnoj Austro-Ugarskoj….
Možemo i ovakvu burzu staviti u ropotarnicu prošlosti i priključiti se , NAPOKON -civilizaciji…

New Report

Close