Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zaboravio si otkup Dinkeca od Lukovića u plafonu

A to rasipanje naših para Samodol vidi i ne reagira od koka je Dinkec otkupljivao i po koliko on je glavni i odgovorni za uništenje TK na ZSE

nek se vani vesele kad mi ne možemo vanka je odma u startu bilo priko 1 skoro 2% a amerika se isto ne srami potegnuti a azika je to več učinila jutros,čak i jebena grča slavi preko 2% a mi u minusu pa naprosto da čovjek pukne od smjeha

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

U turbo dosadnom danu 4 aktuelne blokade.

who dares, wins

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Burza-otpusta-Karduma-Galogazu-i-Hafizadica?homesrclink=carousel

danas neće bit ni plusa ni minusa a i promet će biti nula.

smrt fašizmu!!

ma kakav cash-r-a, 100% in

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/brodari-uvodi-se-porez-prema-nosivosti-broda%2c-manji-porez-za-kadeturu,82560.html

Pogledajte dionice u regiji npr.u Crnoj Gori također dionice u stečaju bilježe rast od cca 60posto
a Makedonci našli zlato.Smrt fašizmu i divljem Kapitalizmu [lol]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

danas neće bit ni plusa ni minusa a i promet će biti nula.

smrt fašizmu!!

Kaj se slavi? Obljetnica napada na Sovjetski Savez? Nismo morali to baš tako javno [lol]

who dares, wins

DNEVNE ZARADE MALIH DIONIČARA..

Jedan kolega.ovako je slično napisao…zaradio sam za izlazak s curom, pizza i sok…dakle,
rang zarade 100-150,00 KN..

Pitam se , da li je moguće da na takvim zaradama RUŠITE ovo tržite dionica…?
Ma, da li ste uopće svjesni ŠTO RADITE?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Lijep pozdrav,
gledam grafove nekih dionica i općenito kretanja indeksa te vidim da je pad cijena nelikvidnih dionica počeo u svibnju/lipnju(ATH ili najveća cijena) 2007.godine te traje već pune 3 godine te se sada nalaze na dnu cijene(ATL ili blizu njega) uz pad većine dionica na razini 75-85% od svog ATH.
Razmišljam idu u smjeru da tko nije imao vlastiti kapital, koristio kredite ili margine da je "izgorio" i da su takvi izgubili više od prosjeka tržišta uz mogućnost da su "nestali" sa tržišta.
Promatram situaciju i ovakva nelikvidnost tržišta mi ukazuje da "posljednji samuraji" prodaju, bilo to OIF ili ulagači koji su izgubili veći dio novca te im sada prodaja dionica treba za likvidnost(fonda ili za život jer su izgubili posao) eventualno ih pritisli krediti pa nemaju sa čime vraćati(neki jači ulagači)!

Po meni idealna strategija bi sada bila buy and hold ili tko je značajnije u cash-u kupovina u više navrata do kraja ove godine uz vrebanje na cijenu dionica koja ti je prihvatljiva iz perspektive dugoročnog investiranja.

Pad je bio značajan i silovit a za većinu ulagača i predug sa vremenskog aspekta. Stagnacija će očito potrajati uz bljeskove cijena u oba smjera, te moram priznati da ni u snu nisam očekivao dugotrajnu korekciju/preko 1000 dana/ a ne nazire se ni kraj tj.svjetlo na kraju tunela. Mnogi nisu izdržali psihički, neki financijski krah a većini zbog kreditnih problema bi mogao biti kraj u daljenjem tijeku(prisilna prodaja) ili su već doživili krah.

Po mom sudu, zaduživati se za investiranje ne bih preporučio zbog nelikvidnosti, stagnacije i velikih oscilacija u cijenama te ulagati samo višak novca koji ti nije potreban za "život" jer bi mogao biti prisiljen prodavati po 23-30% nižim cijenama u slučaju da moraš unovčiti tj.postati likvidan.

Očeigledna je rasprodaja nelikvidnih dionica od strane OIF radi likvidnosti portfelja, preslagivanja te postoji mogućnost dodatnog urušavanja cijena dionica pojedinih zbog nasilnog izlsaka od strane fondova te zato neka oprez bude na snazi uz postavljanje naloga na niže razine/10-20% manje od sadašnjih cijena/!
Razmatranje od malog investitora koji je veći dio portfelja u nelikvidnim dionicama sa vlastitim kapitalom(bez zaduženja) uz cash koji je 15% portfelja trenutno za mogućnost dokupa na 20% nižim razinama ili kako kaže narod "zlu ne tribalo".

Citiram svoj post koji sam napisao prije par dana te ću nadopuniti tj.napraviti usporedbu.
Najveću krizu od Velike deperesije 1929.-1933. je nastupila(2007.-2010.) a kao što znamo Velika depresija je počela u listopadu 1929. te trajala manje od 4 godine.
Na Crni utorak 29. listopada 1929. godine vrijendost dionica na Wall Stretu je pala za 12,8 posto čime je službeno označen početak Velike depresije. Do 1933. godine više od 9 tisuća banaka je bankrotiralo i izgubljeno je tadašnjih 140 milijardi dolara depozita.
Za vrijeme depresije "dionice pale" (indeks) za cca. 89 %, dakle skoro se 10 puta smanjila cijena dionica ("u prosijeku", ovo su držali blue chipovi koji su manje padali, mnoge dionice su pale i preko 95 %, dakle 20 puta se smanjile – što je zbilja strašno za čuti).
Dakle, vremenski već više od 3 godine cijene dionica su u padu(pogotovo nelikvidnih dionica na zse), pad je sada na razini "bar iz mog portfelja nelikvidnih dionica gledano" / 85 % / tj. na 15% od ATH.
Tvrdim da smo mi gotovo odradili "veliku depresiju" te da postoji mogućnost pada ali dugoročno gledano iz ovog aspekta mi se dokup ili kupnja čini razumnim potezom. Dosta su pale dionice, prosječno 80% od ATH a i vremenski to već dugo traje(ušli u 4.godinu "slobodnog pada") a kad bi bila velika depresija dionice bi trebale još "najviše" 10-etak mjeseci "kliziti cijenom" ili stagnirati ali kupnjom sada na rok od 3-5godina bi trebali višestruko povećati portfe

Štednja je mudrost trošenja.

Jedan kolega.ovako je slično napisao…zaradio sam za izlazak s curom, pizza i sok…dakle,

ma hebeš burzu koju ruše takve stvari

Ne rade ništa loše.
Nije problem u njima već u plitkom i nelikvidnom tržištu i pesimizmu ulagača.
Pozdrav

New Report

Close