Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ima bit da je jutros neko zašorta na adrs-p-a,zasad mu baš ne ide kako je zamislija [lol]

Ne bojte se čitaju "dečki" ovaj forum, pa kad ocijene koliko je ljudi uletilo shortat već će opet skužit način kako nas izh… Burza će otići gore kada se počnu gasiti poslovni portali ili kad neko preuzme ZSE, a do tada uživajmo u -2 i +0,05 uz 5 ,ilijuna kuna od toga naravno 90% sa HT-om, što manje komentara na forumu to bolje.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Dragi forumaši i naravno forumašice, ako ima dobrovoljaca da se zaletimo zapaliti svijeću na kamenita vrata za ovog našeg grobija!?

Ukoliko da, javite, plaćam i čaj od bunike!

LP

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Kaj ste se sad svi uhvatili tog šorta ko pijani plota. Gdje ste bili kad su nas mirovinci zašortali od 5200 do 2500 pa je onda još došla ova kriza pa nas zakucala u podrum. Tko će ti prodati dionice koje je platio 2,3× skuplje? Jedino Dinko. Nisu ljudi svoje novce na cesti našli ili se s mozgom razišli jer da jesu nikad ih nebi ni imali.

Nisu nas mirovinci niti srušili niti šortali !

07. je i njih i nas zatekao mjesečni priljev oko 2 milijarde kuna keša na burzu, prvo od strane stranih fondova koji su poluilegalno poslovali preko skrbništva svojih banaka, zatim od strane ogromne likvidnosti domačih OIFova prouzročene navalom ulagača te margin i sl. poluga samostalnih ulagača i na kraju IPO HTa, što je rezultiralo lansiranjem Crobexa na 5200.

Mirovinci su sve to vrijeme također skupo plačali napuhane dionice i ostali na suhom u 04. mj 2008. kada je u dva dana strani fond srokao Crob na 3200…nakon toga je usljedio kratki oporavak do 4100 i onda uslijed US krize masvna bežanija potpomognuta margin-callovima u kojoj su mirovinci najmanje sudjelovali i najviše popušili!

Nas su najviše izšortali Austrijanci i Slovenci tj. njihovi OIF-i i to je jedina istina!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ja sam duboko uvjeren da je zadnjih mjesec dva na HT bilo šorta koliko hoćeš i to sve na račun nečijih mirovina. Penzići i ne znaju da im se radi o doručku. Oni si misle da su to Ameri shebali kad ono opet domaći mufljozi. Toliko očito su bili ponekad nalozi na Bidu u jutro.

who dares, wins

Kaj ste se sad svi uhvatili tog šorta ko pijani plota. Gdje ste bili kad su nas mirovinci zašortali od 5200 do 2500 pa je onda još došla ova kriza pa nas zakucala u podrum. Tko će ti prodati dionice koje je platio 2,3× skuplje? Jedino Dinko. Nisu ljudi svoje novce na cesti našli ili se s mozgom razišli jer da jesu nikad ih nebi ni imali.

Nisu nas mirovinci niti srušili niti šortali !

07. je i njih i nas zatekao mjesečni priljev oko 2 milijarde kuna keša na burzu, prvo od strane stranih fondova koji su poluilegalno poslovali preko skrbništva svojih banaka, zatim od strane ogromne likvidnosti domačih OIFova prouzročene navalom ulagača te margin i sl. poluga samostalnih ulagača i na kraju IPO HTa, što je rezultiralo lansiranjem Crobexa na 5200.

Mirovinci su sve to vrijeme također skupo plačali napuhane dionice i ostali na suhom u 04. mj 2008. kada je u dva dana strani fond srokao Crob na 3200…nakon toga je usljedio kratki oporavak do 4100 i onda uslijed US krize masvna bežanija potpomognuta margin-callovima u kojoj su mirovinci najmanje sudjelovali i najviše popušili!

Nas su najviše izšortali Austrijanci i Slovenci tj. njihovi OIF-i i to je jedina istina!
[/quote]
Kolega objasnite mi onda izjavu Novoselca koji kaže da je crobex precijenjen 30 do 50 %,to je bilo na negdje 5000 i gle čuda kao što vi kažete u dva dana crobi na 3200. Osim toga ako oni nisu bili krivi kao što vi kažete koji ga Q. sada ne vrate barem približno nazad, sada su oni jedini veliki igrači na ZSE, a lova im služi za kupovinu obveznica i trgovinu dionicama, ali vani. Ovdje se index može podići sa 100 milja za 500 bodova

Ne bojte se čitaju "dečki" ovaj forum, pa kad ocijene koliko je ljudi uletilo shortat već će opet skužit način kako nas izh… Burza će otići gore kada se počnu gasiti poslovni portali ili kad neko preuzme ZSE, a do tada uživajmo u -2 i +0,05 uz 5 ,ilijuna kuna od toga naravno 90% sa HT-om, što manje komentara na forumu to bolje.

nek citaju….i nek pisu….ja koliko vidim vecina je krcata dionicama…ali primjetilo se da ipak dionice izlaze iz utocista onaj dan kad se malo jace lupalo po bidu.. [cool] jedino se dinkec stavio na inu sa svojim 500 ticama….ostalo ponor….nema bida…. [bye]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ja sam duboko uvjeren da je zadnjih mjesec dva na HT bilo šorta koliko hoćeš

Baš bi volio vidjeti kako će proči onaj koji se usudi šortat HT, inaće , kada krene šort na ZSE, osim par lividnih, srokati će dionice jako nisko u kratkom vremenu a zbog slabe likvidnosti ih neće imati tko dizati, šorteri će odraditi po jedan pik po dionici , uzeti novce i ostaviti ju u blatu…druga stvar bi bila da smo likvidni, onda bi i šorteri vrlo lako mogli postati lovina

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Nema prometa bez dizanja Crobexa to je valjda i zadnjoj budali jasno. Samo još da FM to shvate.

imaš pravo to je i zadnjoj budali jasno..ali je pametnima jasno da nema prometa bez pada..samo još da ti shvatiš da neće biti dizanja Crobexa..i da OTP otvori Crobex ETF pa da to zašortamo na nulu..
[/quote]
[/quote]

Pa u tom i je bit šortanja, ja ću posuđivat i prodavat tuđe dionice. Ne treba nikog tjerat da prodaje, već ti lijepo prodaš od nekog trećeg od kojeg posudiš i kupiš ih po nižoj cijeni pa ih vratiš, a razlika tvoja. I tako zarađuješ, baš lijepo.
[/quote]
Ma super. Na ovoj likvidnosti kad si uzmem polugu sa svojom sirotinjim mogu srušiti index za 2% i sam sebe skratiti za još jedno 4%. Samo mi daj reci kad ti to prodaš jeftinije tko će onda još i tebi dati niže? Otkri mi taj misterij moli me jer ja to još nisam provalio. Izaberi jednu dionicu danas pa mi to probaj objasniti bez da si isfuravaš da si na NYSE.
[/quote]

A jos k tome mirovinci su ti koji ce posudjivat dionice pa kad ekipa zasorta a oni laganini dignu cijenu i da vidis veselja onda. Platis proviziju za posudjeno i jos moras kupiti skuplje (normalno od njih) da im vratis. Nas mentalitet nije za drugo nego za solarno trgovanje. Nikakve poluge, nikakvi derivati.
[/quote]

je, svakako.čuj ove naive…. a kad mirovinci zauzmu šort pozicije kao hedž protiv pada…pa kad počnu plesti po bidu sami sebi a između njih kolatelarne žrtve sa poslovnog foruma…dinkec je već počeo zauzimati poziciju…nadam se da vam je to jasno..ne otvara ZSE šort seling zbog mene…bitno je samo da se ne nađete u minskom polju a meci fijuču sa obadvije strane po vama…da ne ispadne da vas ni rodbina ne može identificirati….

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

Pa tko je tjerao mirovince da ulažu u OIF i tko ih je tjerao da tako naglo povlače uloge i sačekuju niže?
Sad su ih Slovenci izvozali. Kaj oni duže žive u kapitalizmu od naših FM ? I zašto su onda stajali na bidu ako je to tako loše? Sad su se opet prebacivali van kad je sitacija napeta. Opet su krivi Austrijanci. Oni su im rekli da uzimaju Zabu po 12000 i Ingru po 60 000.

who dares, wins

ubacio bih se samo jednom recenicom…."jeftino se prodajemo"

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

Pa tko je tjerao mirovince da ulažu u OIF i tko ih je tjerao da tako naglo povlače uloge i sačekuju niže?
Sad su ih Slovenci izvozali. Kaj oni duže žive u kapitalizmu od naših FM ? I zašto su onda stajali na bidu ako je to tako loše? Sad su se opet prebacivali van kad je sitacija napeta. Opet su krivi Austrijanci. Oni su im rekli da uzimaju Zabu po 12000 i Ingru po 60 000.

Jel Luković austrijanac? [lol]

New Report

Close