Pero nasmijao si me.100 od mene.
Ja sam optimist i zato kažem da će kad tad ići to gore.Barem se nadam.
Ali ja ne dajem nikome nikakve upute da kupuje ili prodaje.
A ekipa koja to radi treba znati da ljudi zarađuju teško svoj novac i da nije nikome ugodno da ga izgubi.
Ljudi čuvajte se dobrih likova sa foruma i njihovih super tehničkih analiza….
Pa da ti ljudi nešto znaju radili bi za Gs u Evropi ili USA.A sigurno bi ih i naše banke zaposlile.Ovako sijede doma,pišu svašta po forumu i gledaju TV po cijeli dan a žuja u ruci.
Takve osobe pišu onako kako njima odgovara odnosno onako kako bi vas zaje…, da izgubite novce.To se ju u Ex YU zvalo = ŠIBICARI.Oni su radili tako u skupinama na tržnicama automobila i hvatali ljude i otimali im lovu.
Ponavljam da išta znaju ne bi pisali po forumima , već bi primali plaću cc. 10000-20000 eura po mjesecu.Zato se uzdajte u sebe ili samo u one osobe koji su vam prijatelji i osobno ih poznajete.
Ovo kad čitam mi se gadi ,kakvih likova ima.
Koje ulizivanje osobama, pa to ne rade ni manekenke nogometašima.
Crobex i SP budu kad tad krenuli jako gore.
fakat si duhovit, svaka čast!!! [thumbsup]
najbolji mi je dio sa Žujom, tu imam i sliku ispred sebe [lol]
Komentari trgovanja za protekli tjedan ovise o tome :
– da li je investitor koji ih piše—BROKER
– da li je investitor koji ih piše….DJELATNIK MIF..ova ili djelatnik bankarskih OIF…-ova
– najviše cijenim komentare ..ali još nisam sigurna gdje spadaju..pa ću samo reći predstavnike-
PRIVATNIH FONDOVA SA PRIVATNIM KAPITALOM…vjerujem da ih malo ima…..
. velikih investitora – običnih građana , ili pravnih osoba sa velikim kapitalom koji rade
preko brokera
– malih investitora tj. fizičke ili pravne osobe sa manjim kapitalom / dinamični mali investitori koji aktivno stalno rade/…koji rade samostalno ili preko brokera..
Budući da spadam nakon pada CROBEXA. u ove posljednje..kratko ću samo reći: MOŽEMO MI TO I
BOLJE ODRADITI…!
Dakle, i dalje traje potraga za svježim kapitalom..koji bi unio svježinu u trgovanje….
Svatko preslaguje svoj portelj kako najbolje -zna i umije.
Zarada je u drugom planu.
Spasiti kapital trenutno je najvažnije…Ja po tom pitanju ne radim- tj. ne trgujem. Nemam slobodan novac za dokup…ne prodajem na tim cijenama. .
Ipak, jučer sam ponovno razgovarala sa jednim građevinarom ..rekao mi je ..da ne moram
vjerovati , ali u ovoj krizi..on ima više posla nego 2009.g. ..Takodjer, vidim da su ponovno
uspješno krenule licitacije građevinskih parcela,tj. građevina se budi..i ja se nadam , da ću uspjeti,
prije porasta cijena dionica..ipak na ovim razinama nešto i dokupiti. …
Htjela bih da se ovom sa burzom prije riješi..ali ,ako ne ide…ČEKAMO…i primimo se drugog posla!
Optimistično dalje…u drugim sferama rada…a burza će se pokrenuti..bez problema nakon toga..
Moramo čuvati Šukera. Ako se prehladi..mogle bi dionice na Wall Streetu naglo pasti….takva su vremena…za sad se posljedice takvih kriznih događaja..odražavaju na lokalnom nivou na ZSE…
@ miami
– Najnovije ankete u sloveniji pokazuju da su trenutno brojniji slovenaci koji su protiv arbitražnog sporazuma, na obzoru je nova blokada pregovora,
– Serge Brammertz je najavio kako neće dati pozitivno izvješće o suradnji Hrvatske. Dakle vjerojatno neće biti otvaranja poglavlja o pravosuđu, a time niti Hrvatska neće u EU brzinom kojom se mislilo. (Osbno smatram da je lud onaj tko ocijeni naše pravosuđe kao pravedno i učinkovito)
– Naša kretenska politika je uspjela u nakani da projekt LNG terminala dovede na korak do propasti. Taman kada su se naše vrle tvrtke nakon godina međusobnih (ne)dogovaranja složile oko svojih udjela u projektu i taman kada se predao zahtjev za lokacijsku dozvolu, strani partneri su odlučili prolongirati gradnju, a pitanje je hoće li je uopće biti. Dobra reklama za Hrvatsku ! Mala zemlja za velike poslovne probleme !
– Nastavlja se pad gospodarskih aktivnosti, BDP i dalje u padu, broj nezaposlenih u porastu, sve oči uprte su u nebo i turističku sezonu. Vladine mjere su zakašnjele, nedovoljne i ne zahvaćaju bit problema. Šugave banke ne smanjuju kamatne stope na kredite (za razliku od kamata na štednju), nemetano osiromašuju državu i narod i ostvaruju super dobit. Ni na kraj pameti im nije pružiti pomoć gospodarstvu igrađanima. Na kreditiranju države ostvaruju dobit koja zamjenjuje dobit od kredita građanima i gospodarstvu.
– Aktualna poskupljenja energenata otežava ionako nekonkurentno poslovanje domaće industrije. INA (MOL) se igra cijenom plina kao da ga je pronašla u Mađarskoj, a ne u Jadranu. HEP traži poskupljenje zbog svojih loših političko-poslovnih odluka, gubitak bi, po običaju, trebali sanirati građani. Država ne nalazi potrebnim osigurati alternativne pravce za dobavu jeftinije nafte i plina.
– Vlada reže poreze i doprinose (porez na dohodak, vodna naknada, spomenička renta i sl.) koje su izvori prihoda lokalnih samouprava. Posljedično se smanjuju investicije jedinica lokalne samouprave, a otkazuju se planirani poslovi. Rokovi plaćanja su abnormalni. Svi su sretni ako im se uopće i plati. Većina poduzetnika, pa tako i građevinaca, je u sve težem položaju.
– Vlada se svojih blagodati i političkih projekata i dalje ne odriče, a razne državne "Agencije za istraživanje ruda i gubljenje vremena" i dalje nesmetano dobivaju plaću. Borba protiv korupcije je jenjala nakon što je Bajić ponovno reizabran i sada puše u Jacine svirale. Pravosuđe, državno odvjetništvo i policija nisu politički neovisni. I dalje je dopušten lov, ali samo na nepoćudne, a svoje se igrače ne dira. Kalmeti, Vukeliću i njima sličnima nije pala dlaka s glave.
– I dalje se natječaji namještaju, samo što se to sada radi puno pametnije.
Jutros sam u ogledalu vidio čovjeka koji ima magareće uši. Taj magarac u ogledalu je sve novce upucao u dionice optimistično misleći da je dno blizu, iako su mu otprije poznate sve gore navedene činjenice.
Nisam siguran da je taj magarac u potpunosti normalan, no volio bih da mu do prokletog dna vrijednost dionica ne padne više od 10%.
PS
Čini mi se da se svako jutro u ogledalu pogleda puno sličnih magaraca.
PS
Čini mi se da se svako jutro u ogledalu pogleda puno sličnih magaraca.
eh kolega da puno, bezbrojne ergele su u pitanju
– Najnovije ankete u sloveniji pokazuju da su trenutno brojniji slovenaci koji su protiv arbitražnog sporazuma, na obzoru je nova blokada pregovora,
Već ovo prvo ne stoji, očito nisi pogledao najnovije ankete (vidi:http://www.poslovni.hr/vijesti/anketa-za-arbitrazni-sporazum-glasovat-ce-58-posto-slovenaca-148959.aspx )
Znači u kešu si? [wink]
Već ovo prvo ne stoji, očito nisi pogledao najnovije ankete (vidi:http://www.poslovni.hr/vijesti/anketa-za-arbitrazni-sporazum-glasovat-ce-58-posto-slovenaca-148959.aspx )
Znači u kešu si? [wink]
[/quote]
U prilogu ti dostavljam skenirani članak iz današnjeg riječkog izdanja Novog lista. Članak je na stranici 3 dolje desno.
Kamo sreće da sam u kešu. [bye]