Nemojte da vam ovaj plus u Americi na kraju da lažnu nadu.
Nastavite sa rasprodajom dionica, 16 zadnjih trgovinskih dana od toga 13 dana pad Crobex-a, idemo dalje.
Vidimo da određeni investitori polako napuštaju HR tržište kapitala, neki forumaši ne pišu, neki su najavili da odlaze u Ameriku, neki su već tamo otišli, a neki idu ko zna gdje.
Sretno im bilo, kaj ne?
Sve u svemu, za nas koji ovdje ostajemo, puno bolja situacija, sad svi polako pričaju da su u cashu, što je puno bolje nego prije koji mjesec kada su svi bili u dionicama. SAd su neki od tih prodali svoje dionice sa minusima i čekaju pad.
Ja danas nisam potrošio ništa cash-a, imam ga nešto manje od 30 %, nadam se da bi moglo još malo dolje, može to još malo.
Ne isplati se biti u ovoj žabokreći ni od burze ( govorim onima koji su na tom tragu i samo trebaju potvrdu ), ima puno boljih investicija u ovom trenutku, recimo zlato. Neki misle da će im to pružiti utočište, spušili su na dionicama i sada kupuju zlato jer misle da je zaštita od nadolazeće inflacije. E boys, boys…
lp
Isti oni koji su uletavali na tržište sa životnom ušteđevinom na Crobex 5,200 će prodavati na Crobex 2,000…. Buy low, sell high. Tako jednostavno a ipak za mnoge nedostižno… Ljudi su dobili nobelovu nagradu za rad na temi kako je ljudski mozak sposoban konstantno raditi iste greške.
Stotka.
[/quote]
Kad ljudi skaču iz vlaka u vlak, a pojma nemaju kud koji vozi. Tako je i babu Atifa satro brzi u Hadžićima. Za to bolje stajati na mjestu kad već ne ide pogoditi pravi vagon.
ako sam dobro shvatio Konan je dosad 130% u dionicama, budući je 100% bio prije mjesec dana, a otad kupuje svaki dan, Plavi je rekao 70-30 po načinu pisanja bih se složio, verdi je unutra kao i obično, tigrus je skroz vani, delux pola-pola, inverter vani skroz, wanderlei danas kupio, pa druka da se iskrca sutra prekosutra…u strahu je.
eto, tako ja to vidim onako od oka, po načinu pisanja pojedinih.
moja malenkost je pola-pola, čekam odbijanac da još malo smanjim izloženost ispod 75-25 za keš neću ići.dugoročne ću ostaviti.
BTW mislim da su rijetki kupovali na 5200, kao i da su rijetki prodavali portfelj na 2000.
rijetko ko ulazi odjednom.ja sam kupovao na 5200, ali sam kupovao i 2005, 2004.nisam novu lovu ubacio 2007, ali ZVZD sam kupovao na vrhu, maximum cijene je moj.
također sam na 1300 crobexa prodavao dlkv po 220, ali sam istom lovom kupovao IGH na 1500.ispaltilo se!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/rusko-rjesenje-za-krizu-u-meksickom-zaljevu–atomska-bomba/491849.aspx
Za svaki problem ima riješenje. Evo jednog turbo dobrog primjera kako se klin klinom izbija.
ako sam dobro shvatio Konan je dosad 130% u dionicama, budući je 100% bio prije mjesec dana, a otad kupuje svaki dan,
gledajući računovodstveno da, tako nekako. imovina u dionicama mi je cca 130% kapitala. a duga ima dovoljno i za još malo dokupa [thumbsup]
ipak, nisam perma bull, treba biti na oprezu, jer na burzi je uvijek sve moguće pa čak i ono što je logično (Kostolany)
Dug 1500 kn za zdravstveno, od likvidnosti danas valjda sjelo nešto od HT-a i standardno pun ko brod papira svakakvih. Do 1800 crobexa nema panike samo lagana depresija. Danas sam si čak i razmišljao kako je lijepo bilo dok je bio doktor Ivo.
Ovo je neki veliki pad burze za koji svi znaju da će se dogodit, takav još nisam vidio, ali baš me zanima , ja svoje hartije nedam [cool]
BTW mislim da su rijetki kupovali na 5200, kao i da su rijetki prodavali portfelj na 2000.
rijetko ko ulazi odjednom.ja sam kupovao na 5200, ali sam kupovao i 2005, 2004.nisam novu lovu ubacio 2007, ali ZVZD sam kupovao na vrhu, maximum cijene je moj.
također sam na 1300 crobexa prodavao dlkv po 220, ali sam istom lovom kupovao IGH na 1500.ispaltilo se!
koje pretumbacije.. [undecid].nadam se da si dobro prosao….jos drzis zvzd???
Hoćeli i danas crobex kontra svih
Hoće, svaki mini odbijanac se koristi za iskrcaj. ZSE je u investitorskoj karanteni. Ostaju samo gubavci.
ako sam dobro shvatio Konan je dosad 130% u dionicama, budući je 100% bio prije mjesec dana, a otad kupuje svaki dan, Plavi je rekao 70-30 po načinu pisanja bih se složio, verdi je unutra kao i obično, tigrus je skroz vani, delux pola-pola, inverter vani skroz, wanderlei danas kupio, pa druka da se iskrca sutra prekosutra…u strahu je.
eto, tako ja to vidim onako od oka, po načinu pisanja pojedinih.
moja malenkost je pola-pola, čekam odbijanac da još malo smanjim izloženost ispod 75-25 za keš neću ići.dugoročne ću ostaviti.
tak i ja… pravo po sredini.. gore dobro, dole malo manje dobro, al bolje neg ravno