Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Inverter, kolega MrRichi, u mislima sa potpunom Vašim zaključcima danas sam se ulogirala na forum….zato
mi je drago da i Vi mislite isto o građevini……cijene su im smiješne…na dnu dna….a ipak za to nije
bilo razloga…..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

mi je drago da i Vi mislite isto o građevini……cijene su im smiješne…na dnu dna….a ipak za to nije
bilo razloga…..

Da li je bilo ili nije bilo razloga i nije tako jednostavno odgovoriti.

Nije bilo razloga, ali je svejedno palo. Ako nije bilo razloga kao što navodiš, zašto je onda palo.
Objasni nam. Daj malo osim pustih opširnih postova.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

nije bilo razloga za pad građevinara? [lol]

nije bilo razloga za pad građevinara? [lol]

mene su u školi učili da je trž.cijena=10 book-ova. i, što vam je tu čudno? [shocked]

Dragi kolega Valentine,

Kod nas je kriza u realnom sektoru dosla nesto kasnije nego u drugim zemljama. Prvo sto se obustavlja su kapitalni projekti i infrastrukturni radovi. I stoga je pad dionica gradjevinskog sektora opravdan. Diskutablno je da li on stvarno morao biti toliki, ali zbog toga danasnje cijene definitivno predstavljaju izuzetnu priliku za ulaz.
Takodjer, zelio bih vam ukazati na povezanost ekonomskog i burzovnog ciklusa (pogledajte): http://www.moneymachinenet.com/economic_cycle.php. Vjerujem sloziti cete se sa mnom da smo mi u sredini ili drugoj trecini prvog ciklusa early expansion (Dosadasnji rast bio je ostvaren na bluechip kompanijama, ali i industriji npr KOEI, ADPL i dr.). Slijedece sto predstoji je rast dionica koje se odnose na Capital goods. Uzimajuci u obzir specificnu situaciju Hrvatske (kronicni nedostatak energije i starost zeljeznice, ali i takodjer ulazak u EU = mogucnost povlacenja znacajnih sredstava iz fondova) vjerujem da ce nasi gradevinari predvoditi slijedeci krug rasta (u cca slijedecih 6-12 mjeseci – burzovni ciklus je 3-9 mjeseci ispred ekonomskog ciklusa).
Sto se brodara tice uzimajuci vani kriza polako jenjava i za ocekivati je da ce i BDI u skorije vrijeme znacajno porasti, sto znaci da ce i oni idu gore.
Pozdrav,

MrRichie

bilo razloga…..

Da li je bilo ili nije bilo razloga i nije tako jednostavno odgovoriti.

Nije bilo razloga, ali je svejedno palo. Ako nije bilo razloga kao što navodiš, zašto je onda palo.
Objasni nam. Daj malo osim pustih opširnih postova.
[/quote]

drago mi je da imam priliku ukljucit se na tk gradjevinu u pravo vrijeme….pucajte kulje koliko hocete al vidimo se na asku crobi oko 2800 [wink]

Ja već od početka godine trubim da je građevina kao sektor best buy 2010g. Previše loših očekivanja je uračunato u cijene dok je poslovanje sasvim solidno.
Cijene su na dnu i čekaju se samo prve pozitivne vijesti za eksploziju.
Većina "dobrih" firmi kao što su JNAF, LEDO, HT i ATGR su bacanje love za jahače valova, a i ulagačima koji ulažu na period od 2-3g više se isplati kupovati građevinare na 10% ATH nego navedene firme.

Odlican clanak o tome sto je poslo krivo s brodogradilistima.

http://www.jutarnji.hr/brodogradilista-u-svjetlu-zabluda/739221/

EVO NAPOKON BI TREBAO BITI JEDAN SUPER DAN NA TK. [thumbsup]

Agram opet šteka…..sad svi koji trgujemo preko njega ne možemo ni kupiti ni prodati IGH…..koja smijurija od burze……

Agram opet šteka…..sad svi koji trgujemo preko njega ne možemo ni kupiti ni prodati IGH…..koja smijurija od burze……

Koliko para toliko i muzike.

agram [angry] [angry] [angry]

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

blokirali građevinare, sad prelaze na brodare

ajmo vadite taj cash iz čarapa

ma kakav cash-r-a, 100% in

New Report

Close