Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

brokerčići zovu ekipu sa zapi-jem na prodaju al izgleda da došli na red ovi
kaj ih to ni najmanje ne zanima…………………..bravo ekipi koja je ostala i
dalje u zapi……….nemreju ovi skupit više za istiskivanje …..ehehehehehheeeh

ZAPI-R-A 3.791,30 10000 37.913.000,00 12.4.2010 15:22:53
[/quote]
Im je to dovoljno za squeeze out?
[/quote]
31023 onako nabrzaka
31954 ostalo na bidu

who dares, wins

Ne znam ako je ovo vec netko ovo stavio ali jer komentar potreban!?

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Cacic-Treba-uvesti-porez-na-dividendu-od-50-posto?homesrclink=related-on-carousel

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Nece biti dobro..:(

Kosor se zalaze za "budjenje" burze…..""Zato pozivam vlasnike tvrtki i ulagače da ožive ulaganje na Zagrebačkoj burzi…..""

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/kosor-pozivam-ulagace-da-ozive-burzu,73947.html

Pozdrav

ona vjerojatno niti ne zna da novac od kupoprodaje dionica ne završava u firmama nego je sve to mešetarenje

[/quote]

iako kod nas burza nije još preuzela ulogu koju bi trebala imati ovakvo mišljenje je pogrešno. tko je ne vjeruje nek pita Tedeschog, Fižulića, dioničare Plive, Belišća, ZAPI-a, Lure… sve one firme koje su provodile dokapitalizaciju itd….

[/quote]

dokapitalizacije su nešto sasvim drugo

koliko ih bilo ove godine i koliko ih je uopće u planu?

– dokapitalizacija Magme

izdavanja obveznica također, ali koliko ih bilo uopće novih ove godine, a koliko je bilo da se iskupe stare obveznice

Meni bi oživljavanje tržišta kapitala bilo da se sutra izlista Vindija na burzi i da Drk na burzi traži 200 milja novog kapitala kroz izdavanje novih dionica

Ili da Agrokor pokuša skupiti 5 milijardi kuna za daljnji razvoj kroz emitiranje dionica

ZAPI-R-A 3.791,30 1100 4.170.430,00 12.4.2010 15:57:55
Ode mast u propast

who dares, wins

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Cacic-Treba-uvesti-porez-na-dividendu-od-50-posto?homesrclink=related-on-carousel

stock buy back tada ostaje opcija i ima isti učinak

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Nece biti dobro..:(

Kosor se zalaze za "budjenje" burze…..""Zato pozivam vlasnike tvrtki i ulagače da ožive ulaganje na Zagrebačkoj burzi…..""

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/kosor-pozivam-ulagace-da-ozive-burzu,73947.html

Pozdrav

ona vjerojatno niti ne zna da novac od kupoprodaje dionica ne završava u firmama nego je sve to mešetarenje

[/quote]

iako kod nas burza nije još preuzela ulogu koju bi trebala imati ovakvo mišljenje je pogrešno. tko je ne vjeruje nek pita Tedeschog, Fižulića, dioničare Plive, Belišća, ZAPI-a, Lure… sve one firme koje su provodile dokapitalizaciju itd….

[/quote]

dokapitalizacije su nešto sasvim drugo

koliko ih bilo ove godine i koliko ih je uopće u planu?

– dokapitalizacija Magme

izdavanja obveznica također, ali koliko ih bilo uopće novih ove godine, a koliko je bilo da se iskupe stare obveznice

Meni bi oživljavanje tržišta kapitala bilo da se sutra izlista Vindija na burzi i da Drk na burzi traži 200 milja novog kapitala kroz izdavanje novih dionica

Ili da Agrokor pokuša skupiti 5 milijardi kuna za daljnji razvoj kroz emitiranje dionica

[/quote]

slažem se. možemo zaključiti da zagrebačka burza još ne ispunjava svoju primarnu ulogu ali ne možemo zaključiti da je burza kao burza samo "mešetarenje"

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[/quote]
Nema isti učinak. Smanjuje free-float i samim time likvidnost pojedinog papira.

Čačića nema smisla komentirati. Sve mi je čudno da se uopće glasa s obzirom na događanja oko Fime i sl.

Prodalo se strancima ono je i trebalo…..

Kad se vratim na događaje oko kupnje-prodaje dijela hrvatske imovine – strancima – srbima,
onda moram ponoviti .

Pekmeze može svako skuhati u regiji , i ostalo , kao Podravka…. Isto tako , Varteks je
propala firma , a to što šivaju…Srbi mogu i bolje…..

Ali, to što su im prodale HOTELE na Jadranu, e to mi nije drago iz slijedećeg razloga:

1. TURIZAM je perspetiva ove zemlje
2. GRADITELJSTVO nam ide najbolje u regiji i u nas Srbi nikad neće prestići..bar ne jedno
dobro vrijeme
3. BRODOVI i MORE – i sve vezano uz to- ostaje NAŠE…..

Dakle, kupite si pekmeze , i dječju hranu, krastavce i sokove…..
Uzmite si Varteks i zatvorite ga……
Ali, gospodo Srbi…teško da ćete nas dostići u graditeljstvu… ploviti morima kako plove naši brodovi….dobro došli na naš Jadran….i potrošite koju paru ovdje ……

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

[/quote]
Nema isti učinak. Smanjuje free-float i samim time likvidnost pojedinog papira.

Čačića nema smisla komentirati. Sve mi je čudno da se uopće glasa s obzirom na događanja oko Fime i sl.
[/quote]

nema potpuno isti ali ima vrlo sličan. ako si imao 5% i firma kroz buy back tvoj udio digne npr na 6% , ti prodajom tih 1% dolaziš do keša kao da je isplaćena dividenda a i free float se može vratit na staro

ht+cash=75%
ako im je cilj da maknu male investitore u mome slučaju su na dobrome putu,prva domača internet kladionica je moja [lol]

Pa, kolege, kako ćete potrošiti pare od HT-a ???

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@miami

Ja sve vraćam na burzu do zadnje lipe.

New Report

Close