Kvaliteta uvijek dođe do izražaja… ADRS, ERNT, AUHR, FRNK, KODT… svi su u lijepom plusu u zadnjih nekoliko tjedana [thumbsup]
Nece biti dobro..:(
Kosor se zalaze za "budjenje" burze…..""Zato pozivam vlasnike tvrtki i ulagače da ožive ulaganje na Zagrebačkoj burzi…..""
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/kosor-pozivam-ulagace-da-ozive-burzu,73947.html
Pozdrav
ona vjerojatno niti ne zna da novac od kupoprodaje dionica ne završava u firmama nego je sve to mešetarenje
[/quote]
Koga ona poziva? Pa kaj se sa tom ženom dešava i tko nju pušta da u opće nekaj govori o ekonomiji kad pojma o tome nema. Idi u Kuvajt i dovedi dva investitora a ne da smetaš po Opatiji.
Ovo već lagano prelazi u lakrdiju i da nam se svima ne radi o koži bilo bi smiješno ovak je tragično.
Nece biti dobro..:(
Kosor se zalaze za "budjenje" burze…..""Zato pozivam vlasnike tvrtki i ulagače da ožive ulaganje na Zagrebačkoj burzi…..""
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/kosor-pozivam-ulagace-da-ozive-burzu,73947.html
Pozdrav
ona vjerojatno niti ne zna da novac od kupoprodaje dionica ne završava u firmama nego je sve to mešetarenje
[/quote]
iako kod nas burza nije još preuzela ulogu koju bi trebala imati ovakvo mišljenje je pogrešno. tko je ne vjeruje nek pita Tedeschog, Fižulića, dioničare Plive, Belišća, ZAPI-a, Lure… sve one firme koje su provodile dokapitalizaciju itd….
brokerčići zovu ekipu sa zapi-jem na prodaju al izgleda da došli na red ovi
kaj ih to ni najmanje ne zanima…………………..bravo ekipi koja je ostala i
dalje u zapi……….nemreju ovi skupit više za istiskivanje …..ehehehehehheeeh
ZAPI-R-A 3.791,30 10000 37.913.000,00 12.4.2010 15:22:53
[/quote]
broj 2. izgleda izašo, ipak su to naši gospodari …………
sad ostaju mali liliputanci i hfp sa 5000 kom …….vidit ćemo dal mali imaju muda se cjenkat…………
[/quote]
Im je to dovoljno za squeeze out?
Franck: Dividenda 10 kuna po dionici
ZAGREB – Obzirom na cijenu dionica od 944 kune, dividendni prinos iznosi skromnih 1,06 posto.
Nema tu sreće za male dioničare još dugi niz godina.
mogao si nakupovat koliko si htio po 800 kuna prije par tjedana, i sad to prodat 10-15% skuplje. al nekim malim dioničarima izgleda ni takvi prinosi nisu dovoljni… samo ne znam kako su onda još uvijek "mali" [rolleyes]
ZAGREB – Obzirom na cijenu dionica od 944 kune, dividendni prinos iznosi skromnih 1,06 posto.
svejedno stavio dobit u dividendu ili u kapital…
Sve je dobro dok ne pocnu isplacivat vise nego li zaradjuju, kao ht npr
[/quote]
Apsolutno se slažem sa obojicom ovdje treba biti strpljiv a na kraju će to ipak doći na naplatatu.
mogao si nakupovat koliko si htio po 800 kuna prije par tjedana, i sad to prodat 10-15% skuplje. al nekim malim dioničarima izgleda ni takvi prinosi nisu dovoljni… samo ne znam kako su onda još uvijek "mali" [rolleyes]
Nije se baš moglo nakupovati danima sam se lipario za nekih pedesetak komada.
[/quote]
ja bi nadopunio da je meni kao dioničaru bolje da firma ne isplaćuje dividendu ako taj novac može uložiti uz višu stopu povrata nego što ja imam povrat na svoje investicije
novac vaš, bio na računu firme ili vašem osobnom