Ovo pljuvanje je čista psihologija, ništa drugo.
Taj koji je rekao za u kunu je nestao, štedi lovu.
Kunu po kunu palača.
Malo čitam ovu vašu raspravu i moram priznati da ste me zaintrigirali.
Mauricije je jedan od meni osobno najsimpatičnijih likova na forumu i rekao je iskreno samo ono što misli i namjerava.
Ono što je bitno naglasiti jest slijedeće: kapital ne poznaje granice. Mislim da ne smijemo biti licemjerni. Po tome ne bismo smjeli kupovati ništa strano već samo domaće (poput Zvijezda majoneze). A koliko nas, primjerice, kupuje bijelu tehniku Candy, Miele, Electrolux, a ima Končar zar ne?. Ili Milka čokolade, a ima Kraš, zar ne?
Koliko samo ljudi “visi” u Mercatoru? Koliko ljudi “visi” u Ipercoopu, Intersparu, Bauhausu, Baumaxu ili Bili? Zašto svi ne kupujemo u Konzumu, Plodinama ili Žitnjaku? Zašto svi nemamo novčiće u HPB ili VABA banci već držimo novčice u PBZ-u, Zabici, Rajfici…?!?
Zašto rasprodajemo hrvatsku obalu strancima, primjerice Englezima koji su, vezano uz Hrvate, u pretprošlom ratu itekako zaprljali ruke? Zašto dozvoljavamo da ti isti stranci kupljenu nekretninu iznajmljuju u Hrvatskoj i pritom ne plaćaju porez??
Koliko je pjevača samo otišlo pjevati u zemlju s kojom smo ratovali?
Zar ove domaći sapunice “tipa Tonči Huljić” ne rade se i za srpsku televiziju, pa čak i glume glumci srpski koji govore: “lepo je to”.
Mnogi su govorili nikad ne bi, nikad ne bi… međutim, stvari su takve kakve jesu – sviđalo se to nama ili ne. [Pa i političari koji su se kleli: nedamo generale, samo Hrvatska – zna se s kim su u koaliciji. A čovjek se kune da je Hrvatina s Brača.
Žalosno. [smiley16]
Ali dolaze neke nove generacije koje nisu studirale pod uzbunama, koje nisu nikad govorile “Danas kad postajem pionir dajem časnu pionirsku riječ…”, koje nisu nosile borolete… dakle, stvari se mijenjaju – tako to valjda mora biti.
Ovim ne propagiram velikosrbizam i osobno mi se jako sviđa pjesma “Slavonijo tko te nije volio…” Nastojim kupovati hrvatske proizvode. Međutim, svijet je globalno selo. Veći guta manjeg, bogatiji siromašnijeg, oni s viškom kapitala ulažu tamo gdje je bolja prilika…
I svatko, ali baš svatko, ima pravo ulagati gdje želi.
Osobno ulažem isključivo u Hrvatskoj.
Ovo pljuvanje je čista psihologija, ništa drugo. Taj koji je rekao za u kunu je nestao, štedi lovu. Kunu po kunu palača.
aaa, da da… to je isto kao kada je netko rekao ‘pa nisam se beljio samo sam puknuo smajlić bljeee jer mi je prvi na popisu’…
kužim, pa to sve pridonosi mojoj tezi da je sve iluzorno tj. da ništa ne postoji
kužim, pa to sve pridonosi mojoj tezi da je sve iluzorno tj. da ništa ne postoji
ili ipak postoji
…
toćno, i odlično štivo…
no i dalje stoji: bolje da hrvatski kapital kontrolira Srbiju (teže ostvarivo) nego da Srbija kontrolira hrvatski kapital…
ali Mauricije koristi svaku priliku da mi spočita moju životnu filozofiju, ja ne znam.. pa zaslužio sam barem jednu pjesmicu već…
Malo se prodaja povukla iznad danasnjeg limita?!
SNHO-R-A
Kupnja
351,01 100
351,00 223
350,10 64
350,00 288
349,88 758
Prodaja
400,00 104
438,00 34
459,00 26
500,00 4399
550,00 540
elvar
“no i dalje stoji: bolje da hrvatski kapital kontrolira Srbiju (teže ostvarivo) nego da Srbija kontrolira hrvatski kapital…”
potpisujem!
[smiley2]
Ma nije moguće da se nešto događa na BELJU?
Ima tko kakkav komentar?
Plus 0,89% ja jos ne bih tak optimisticno nazvao dogadjanjem. Nek to krene malo muskije gore [smiley2]