……….AGONIJA NISKIH CIJENA DIONICA KOJE NISU U SASTAVU PORTFELJA
MIROVINSKIH FONDOVA NITI bRANITELJSKOG FONDA..
Agonija cijena koje nisu u sastavu portfelja vodećih mirovinskih fondova u Rep.Hrvatskoj kao
i Braniteljskog fonda i dalje se nastavlja….. Prodaja u minus većine građevinskih i brodarskih dionica, te niske vrijednosti ostalih dionica dioničkih društava koje nemaju potporu VLade u odredbama standarda k/p ,a a koje se odredbe odnose na donje granice cijena nakon čega slijedi rasprodaja ….i kupnja kontroliranih papira s porijeklom uglavnom iz kolekcije Hrvatskog fonda za privatizaciju, tj. vlasništva samog zakonodavca je najveći primjer sukoba pravnog interesa u tržištu kapitala u Rep.Hrvatskoj….
Istovremeno, da bi skrenuo pozornost s gorućih problema u Hrvatskoj , koju predvodi Ivo Josipović
HDZ – zlonamjerno koristi medije za vlastitu promiđbu iako je situacija u Rep. Hrvatskoj svakih danom sve teža , a socijalni mininum života – sve niži… KRUHA I IGARA…!
Treba hitno izmijeniti sastavnice Crobexa i predstaviti stanje na burzi – onakvim kakvo to i jest.
U sastavnicu treba razmjernim učešćem uključiti određenom kombinatorikom koja
daje pravilne statističke zakonitosti izračuna one vrijednosti koje podupiru realno stanje …..
a ne ovo što imamo danas. Visoki Crobex , a jad i bijedu burze.
HT nije Crobex !!!
Nisam ekonomista- ali nadam se da investitorI mogu razumjeti moju poruku
POzdrav.
Idemo malo Optimizma kolege,Slovenci zatvaraju poglavlja,dok nesruše Pahora…Volim plavuše pa makar i glupe….
Zelenilo sa dalekog istoka prešlo na EUROPU.
Jedino Japan na negativnoj nuli.
Američki futuresi u pozitivi cca 0,4%.
Dakle,svjetski utjecaji pozitivni.
Hrvatska?Nelikvidnost.Trebali bi rasti,ali odlućuju veliki igrači koji su pasivni.
Ponovno bi mogli imati ravnu crtu.U petak su nas cijeli dan derali,a onda u zadnji tren digli crobex.Da li će fondovi malo podići crobi radi bolje slike fondovske industrije.Pa neće se
valjda cjelokupni rast pod utjecajem BLSC preuzimanja i HT dividende .a možda i daljnjih preuzimanja ostaviti za svibanj.Ipak je ovo kraj kvatala pa bi trebalo malo popraviti krvnu sliku.
Dosta ekipe sa foruma je u kešu.Mislim da imaju veću šansu na gubitak dobiti zbog rasta,nego
zarade od buduće korekcije.
Normalno,ja sam 100% u dionicama.Mene keš žulja,jer uvijek vidim šanse za zaradu a keš je status
quo ,što me ne interesira.Kešoljupci jako puno griješite.
U prosjeku u petak smo većina pušili,jer je crobex dignut u zadnjem trenutku.
Jutros natašte bi mostisch, koji ima baznu cijenu prosjek predhodnog dana, mogao biti zelen,a crobex malo manje.
Mislim da bi bilo dobro da crobi ostane na istome.Praktično , to bi bio rast.
Lopina
To vanjsko zelenilo nema veze sa nama naša ZSE je sumnjičavo pošto se desila eksplozija u MOskvi pa se bojimo da se ne proširi
gledam i ne vjerujem. i onda će dizati zadnjih pol sata na 20 puta manjem prometu [sealed]
jeste nestrpljivi (i ja sam), ali nedam ovu sirotinju iz portfelja badave nikome pa makar cekao i citavu godinu…
Ako na kraju godine Crobi bude 2300 ja sretan…
Što ste se toliko uhvatili za taj Crobex?
Pogledajte malo pažljivije koliko ima kvalitetnih dionica kojima će se barem udvostručiti vrijednost, dok se perjanice budu polako gegale naprijed….
Kako se već neko vrijeme ne trguje treba promijeniti naziv teme u komentare na hrvatskom tržištu kapitala. [lol]
Kako se već neko vrijeme ne trguje treba promijeniti naziv teme u komentare na hrvatskom tržištu kapitala. [lol]
pa sve je jasno…
"globalna recesija je i na ZSE"
Ako na kraju godine Crobi bude 2300 ja sretan…
sav prošlogodišnji rast je odrađen od 9.3. do 1.6. , to je 2 i pol mjeseca a crobex od 1239 do skoro 2300.
tko je propustio taj bum nije ništa zaradio, nemojte da vam se ponovi i ove godine
nemojte da vam se ponovi i ove godine
Ne brine mene mogući "bum", nego potencijalni "tras".