Burza nam odlično stoji [lol] ….naravno mislim u odnosu na premijerkin "engleski" nastup…..nije ni čudo što nam se događa pa oni zapravo ništa ne razumiju i ništa ne znaju i ništa ne vide…a ja sam se čudio kako naši mimistri to mogu reći a oni stvarno nepismeni….samo za provizje znaju….stvarno vjerujem da jedimo s čim nemaju problema je računanje postotka….i to samo isključivo jer je okrugli broj…..10%…..
Nadam se još malo pa gotova ova depresija…..
U dva i pol sata 3,7 MKn prometa… I to ukupnog…
ZSE RIP
dečki su na skijanju
Dolje ne idemo, to je sigurno, dakle čeka se okidač od kojih 100-300mil.kn da slomimo 2300
Dolje ne idemo, to je sigurno, dakle čeka se okidač od kojih 100-300mil.kn da slomimo 2300
Bit će idući tjedan solidan rast.
Završava 1Q i fondovi će si podići prinose s malo love, a keša imaju kao u priči.
Osim toga, idući tjedan smo već u travnju, pa dolazi neradni Uskrs, a to znači da je vrlo malo dana ostalo za kupiti dionice HT-a, a da se dobije dividenda, pa bi rast HT-a mogao dići cijelu burzu gore.
To je scenarij?
danas ukupan promet na IGH + VDKT + INGR = 2660kn !
brzo, brzo – graf u ruke!!
sta kaze TA????
[angry]
sto kaze da ne trazimo, a neki i neznaju ta
pogledajte malo sad poslje 16:00 kak je prazan ask …………..hehehhehehhee………..
glavno da drže čitav dan ispunjen a znaju da ne prolazi…………lajneri…………
Mislio sam na likvidnost burze,jer se novac izvlaći što dodatno povečava nelikvidnost.Možda sam upotrebio krivi termin jer kamikaze su fanatični dobrovoljci ,što ne bi prikladena riječ za fondove koji moraju izlaziti iz nelikvidnih izdanja po naredbi HANFE.Ali tu se da dobro zaraditi,ali treba pratiti i kupovati vrlo jeftino.
čuj Lopina – pa nije li to smisao ove igre? Mislim to, da nečiji keš isisaš u svoju korist … ili sam ja nešto krivo naučio ??
[/quote]
buffett na prvom.
emisija za dugoročne value investitore, ma gdje god bili.
Kako bi odluke Hanfe o obveznom preuzimanju ELPR i TNSA moglo utjecati na cijelu burzu?
Ćini mi se da je kod ELPR sve jasnije i čistije.
Kod TNSA sve nekao nategnuto,ali ipak.Nešto se kreće.
Koja su d.d.slijedeći na redu.
Obrazloženja su toliko detaljno objašnjena da izgleda da HANFA/država/misli ozbiljno.
Da li će ove odluke utjecati na cijene na burzi dotičnih dionica?
Tko pravilno procijeni skiniti će maslo.
Da li je pametno prodavati TNSA po 2.500 ili po 3.000 ako "vrijedi"6.000 i više.
Da li je pametno prodavati ELPR po 55 na BV od 426 i na obveznu cijenu preuzimana od 400 kn?
Da li će veliki igraći, koji imaju obavezu preuzimanja,a vjerovatno neće s obzirom da je sadašnja
cijena TNSA za 2,5 puta veća od obvezne cijene preuzimanja,a kod ELPR čak 8 puta,prodavati
dionice i pokušati spasiti ono što se da.Dionice su isto imovina koja služi za eventualno pokriče
budućih isplata malih dioničara,ako dobiju sudski spor.Ako ne bude dogovorenih transakcija cijene bi mogle u
prah i pepeo,ali i nebu pod oblake.
Da li će drugi red vlasnika koji će, vjerovatno nakon gubljenja glasačkih a time i upravljačkih prava
sadašnjih većinskih vlasnika ,nastojati povečati svoj % udio.A upravljačka prava su im već veća jer % udio veći nakon gubljenja glasačkih prava upravljkača.
Sa "otpisom"preuzimatelja/kod ELPR cca 26,5 postotni udio u upravljanu raste za 100:73,5 ostalih raste za velikih 36%/ /TNSA , podaci nisu vidljivi iz top 10 /
Ipak ovo nam ne može donijeti novi keš na burzu.Dapaće,bijeg velikih iz ovih dionica,skrivanje novca,da se eventualni budući tužitelji ne mogu naplatiti.Sponzoruše bi mogle dobro omastiti brk.
Ovo im je dobra prilika.U lov.
Privatne tužbe malih dioničara ih prisiljava na "smanjenje" vlastite imovine.
Dali će kompletni prisilni preuzimatelji u tkz.osobni stečaj?
Da li bi kompletan tim preuzimatelja mogao na Remetinac,ako se utvrdi da su namjerno izazvali stečaj /ne TNSA/ nego privatno?
Da li ista stvar prijeti i većinskom vlasniku u ELPR?
da li,da li..Milion pitanja.
Zaista je ova burza komplicirana.