Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš odgovor je dobronamjeran…. no, ja nisam imala novac onda..da s njim mogu čekati…
Dakle, kupim HT- dobim dividendu- dionica padne za 10 %…. prodam…. Sa -10% novaca kupim
ERNT- dionica naraste 7-12 % pred dividendu ? ….Prodam prije dividende….uzmem 6% …
ne čekam dividendu jer je ERNT takva dionica …gdje nema prometa za prodaju….a i znate
kakvi su vlasnici koji diktiraju tempo na burzi / fondovi/ ..
Onda s tim što mi preostane uletim u ATPL ..i čekam milost od dividende…. 10 % opet u dionicama.. nego kak…ali isplata jednog lijepog dana u decembru ..a možda ni tog decembra….
ne znam… ne sviđa mi se niti HT na ovim visinama…niti ERNT – invalidna dionica..koju treba
stalno gurati …niti ATPL…gdje je neizvjesnost najveća….

Onda kupiš Franck i čekaš penziju.

obožavam strvine-posebno ovce

@miami

problem je u tome sto si vec kupnje pojedinih dionica morala odradit. Jer ulupavanjem 1,5 milja kuna dizes postojecu cijenu za nekoliko postotaka. ako na vrijeme ne prodas vrijednost se vraca nazad nakon divid daya. Opet moras prodat hrpu dionica sto ce dovesti do dodatnog rusenja cijene.
Investicija po meni rizicna.

Da si tu kolicinu love ulupala u dionicu koja prva daje dividendu prije 3 mjeseca onda bi prica bila drugacija.

Ili oces ovak po forumaski i kak bi vecina "dobrocudnih napisala". To ti je super i sigurno ces poduplati novce. [smiley]

Ma kakvi. Sa 1,5Mkn uđeš i HT u jednom danu a da se to u opće ne osjeti. To se dnevno dešava.
[/quote]

To stoji kolega, ali nek proba stavit nalog od milju i pol bilo na ask, bilo na bid pa da vidis sta ce se desit. To se moze progurati kroz cijeli dan pomalo, mozda.
[/quote]
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
320,00 432 11:13:16
320,00 7000 11:13:02
320,00 1100 11:12:52
320,00 20 11:12:52
320,00 93 11:12:52
320,00 500 11:12:52
320,00 608 11:12:52
320,01 126 11:12:52
320,01 120 11:12:52
320,01 1 11:12:52
320,45 45 11:09:02
320,45 3 11:07:42
320,00
15.03. prošao ko kroz putar a niko ni trepnuo nije

who dares, wins

Bob1391….znam što mi govorite. Sa 200 tis.kuna, ja sam prije nekog vremena nenamjerno na taj
način srušila cijenu THNK..nije još uvijek došla na tu cijene s koje je počeo pad…
Čim stavim nalog na prodaju ja rušim cijenu…ne znam više kako trgovati neprimjetno s većim nalozima..ne ide..ni jedna dionica osim Ht nije za velik novac..ni jedna trenutno, ako nećeš raditi
poremećaj na burzi…a doista to nemam namjeru…. zato stalno čekam….preseliti se na
Ht ..nije lako…pogotovo u trenucima velikog pada cijena kad moraš donijeti odluku o prodaji ostalih dionica u minus…..kad nemam ideju….čekam……godišnje mi treba 360.000 kuna za normalan
život…Evo, i sa 1.5 milja to bi se moglo realizirati malo manje s dvije dividende…ali, trebam još
1.5 milja prodati dionice u minus….uglavnom građevinare….. ne mogu to….. jednostavno ne mogu…….zašto građevinari ne daju dividendu 10% ..sve bi bilo jednostavnije?!!!

…pa sa tim viškom novaca poguraj građevinare-npr jednog od njih koji ima perspektivu naglog rasta na manjem prometu… i onda kada postigneš određeni nivo pomalo prodaji(ne lupajući po prodaji već guranjem kupnje) i drži taj nivo od namjernih rušitelja…to je jedna od mogućnosti,budući da bi izašla iz njih bez gubitaka-a možda i sa dobitkom? pa odluči…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

319,50 4 13:12:11
319,50 500 13:12:11
319,50 10 13:12:11
319,51 910 13:12:11
319,59 10 13:12:11
319,60 540 13:12:11
319,61 1376 13:12:11
319,69 50 13:12:11
319,70 50 13:12:11
319,76 100 13:12:11
319,77 50 13:12:11
HT danas samo jednim lijevim klikom u posve bezličnom danu.

who dares, wins

Kolegice ako kojim slučajem ne znate šta ćete sa 1,5Mkn znači samo jedno, da ste ih negdje herbali jer kad čovjek zna sam to zaraditi onda mu apsolutno nikakav problem nije iz toga napraviti 15Mkn.
1,5Mkn je za ulaganje isto tako 150 000kn ili 15Mkn. Procedura je ista, dapače što više to je dalje lakše.

who dares, wins

http://www.seebiz.eu/hr/burze/ilirika-brokeri-odlaze-iz-hrvatske,72118.html

Brokeri ILIRIKE daju po gasu al preko grane

Kolegice ako kojim slučajem ne znate šta ćete sa 1,5Mkn znači samo jedno, da ste ih negdje herbali jer kad čovjek zna sam to zaraditi onda mu apsolutno nikakav problem nije iz toga napraviti 15Mkn.
1,5Mkn je za ulaganje isto tako 150 000kn ili 15Mkn. Procedura je ista, dapače što više to je dalje lakše.

Što više to je dalje teže,lakše je samo u teoriji,nije isto kockati se u nekom građevincu s 100 ili miljom kn.

obožavam strvine-posebno ovce

Daleki istok tamno zelen.
Europa u blagom minusu.
Američki futuresi u blagom plusu.
Svjetski trendovi povoljni.
ZSE na izdisaju.Mali promet.Prodajemo jedni drugima .U prosjeku pušimo provizije.
Svako malo pojavi se pokoji kamikaza koji nam isisava o posljednji keš.
VLDS,HGSPOT,OPTE,DKVS,FMPS-molio bi da sve ove dionice ne stavljate u istu košaru
FMPS je postala nova igraćka.Nadam se da će se igra brzo odigrati i da će se blokirani
špekulantski novac brzo osloboditi.
Koja je slijedeča na redu?
Jedini spas je svježa lova.A do dividemde HT i BLSC preuzimanja potpuna koma.Prilika za jeftini
dokup ima na pretek,što ne znači da u slijedečih petnaest do dvadeset dana nebi trebali
malo potonuti.Ali oni koji čekaju dno neće ga dočekati.Treba lagano dokupljivati.Naravno ne HT,
ERNTradi dividende.To je preskupo pored ostale jeftine ponude.

Što više to je dalje teže,lakše je samo u teoriji,nije isto kockati se u nekom građevincu s 100 ili miljom kn.
[/quote]
Kod nas i nema građevinca gdje bi utukao 100Mkn. Ja sam o manjim ciframa govorio, ovo o čemu Vi pričate je tjedni promet cijele Burze.

who dares, wins

Svako malo pojavi se pokoji kamikaza koji nam isisava o posljednji keš.

čuj Lopina – pa nije li to smisao ove igre? Mislim to, da nečiji keš isisaš u svoju korist … ili sam ja nešto krivo naučio ??

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Filija…i to sam probala…znaš što se dogodilo… nisu se pojavljivali nalozi na kupnji- u količinama za
akciju …..isto tako…. podizanjem cijene polaganom kupnjom…pojavljivali su se nalozi na prodaji
koji su mi rušili cijenu…do te mjere da je i prodaja naloga postala upitna…. rezultat toga bio je
potrošen novac na previsoku cijenu – blagi rast cijene dionice- i ubrzo nakon toga istresanje onih koji su to jedva dočekali stavljajući naloge ispod mene i istovremeno kupeći sve što je bilo imalo interesa od strane kupaca…… i start ispočetka sa -7-12 posto gubitka……

Za sada najveći efekt podizanja cijene bile su MEDIJSKE INFOMACIJE….koje su u akciju navele
velik dio investitora svih vrsta a samim time i u toj gužvi …doprinjele eventualnim kupnjama-prodajama….

Sve ostalo bez prave motivacije tipa dividende- nema smisla……..čak niti FI….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Zalosno je kada vidim kako ovi nasi jebivjetri tj. "fond menageri" koce rast trzista jer nam daju jasan signal da jedva cekaju malo jacu koerkciju da isiaju jos ovo mali dionica koje su ostale u portfelju a sve u cilju da ostanemo jeftini(o tome je nedavno i pisalo u dnevnom tisku,kao skriveni dragulji) da bi oni "iste dionice" sutra skuplje prodali ulaskom stranih fondova.

New Report

Close