Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da bi moglo da odzvoni lako FM i OMF a prvi je Dinkec

Vaš odgovor mi se sviđa.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Vaš odgovor je dobronamjeran…. no, ja nisam imala novac onda..da s njim mogu čekati…
Dakle, kupim HT- dobim dividendu- dionica padne za 10 %…. prodam…. Sa -10% novaca kupim
ERNT- dionica naraste 7-12 % pred dividendu ? ….Prodam prije dividende….uzmem 6% …
ne čekam dividendu jer je ERNT takva dionica …gdje nema prometa za prodaju….a i znate
kakvi su vlasnici koji diktiraju tempo na burzi / fondovi/ ..
Onda s tim što mi preostane uletim u ATPL ..i čekam milost od dividende…. 10 % opet u dionicama.. nego kak…ali isplata jednog lijepog dana u decembru ..a možda ni tog decembra….
ne znam… ne sviđa mi se niti HT na ovim visinama…niti ERNT – invalidna dionica..koju treba
stalno gurati …niti ATPL…gdje je neizvjesnost najveća….

Kad već pričate o dividendama,… uprava Kraša predlaže dividendu 20 kuna

klodovik

sve te dividende zajedno su sića prema tome koliko će LKPC odraditi u naredna 2-3mj [cool]

[kiss]

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Da li mi netko od odgovornih može reći, zašto sada, kad su se tako izblamirali sa dividendom
PBZ- glumi herojsko ponašanje na burzi …i otkupljuje dionice od svojih zaposlenika pred Uskrs..
Samo jeftina reklama ….ili je u okviru PBZ grupacije otvoren odsjek za socijalna pitanja djelatnika
PBZ društva koji moraju pred Uskrs kupiti jaja i šunku od PBZ dionica.pa da im se pomogne u boljem otkupu…….. nek se drugi ugledaju u njih kak to lijepo funkcionira…../ nisam sigurna i neću provjeravati dan za isplatu dividende- jer je to obzirom na isplaćenu siću – zadnji od najzadnjijih motiva kupnje dionica…../

Vaš odgovor je dobronamjeran…. no, ja nisam imala novac onda..da s njim mogu čekati…
Dakle, kupim HT- dobim dividendu- dionica padne za 10 %…. prodam…. Sa -10% novaca kupim
ERNT- dionica naraste 7-12 % pred dividendu ? ….Prodam prije dividende….uzmem 6% …
ne čekam dividendu jer je ERNT takva dionica …gdje nema prometa za prodaju….a i znate
kakvi su vlasnici koji diktiraju tempo na burzi / fondovi/ ..
Onda s tim što mi preostane uletim u ATPL ..i čekam milost od dividende…. 10 % opet u dionicama.. nego kak…ali isplata jednog lijepog dana u decembru ..a možda ni tog decembra….
ne znam… ne sviđa mi se niti HT na ovim visinama…niti ERNT – invalidna dionica..koju treba
stalno gurati …niti ATPL…gdje je neizvjesnost najveća….

Jednostavno imate previse novaca koje bi ulupali da bi oscilacije u cijeni bile tako male. Mislim da je cijeli posao prerizican.

Ako ta 1,5 milja kn ne mora biti vracena u nekom kratkom roku onda kupite sve tri navedene dionice sutra ili u par dana pomalo ne dizuci cijenu previse. Cekajte sve tri dividende, uzmite dividende i onda cekajte jos par mjeseci da se cijena digne pa onda u rasprodaju ili ako se do div. daya cijena digne dovoljno lagano par dana prije pocet rasprodaju da ne uzrokujete tektonske poremecaje na burzi.

P.S
Ima jos dionica koje u skoroj buducnosti daju dividendu, osim ovih koje ste naveli. Tako da kolicinu love mozete dosta disperzirati kako kod kupnje tako i kod prodaje.

Nije bolest sve što boli

@miami

problem je u tome sto si vec kupnje pojedinih dionica morala odradit. Jer ulupavanjem 1,5 milja kuna dizes postojecu cijenu za nekoliko postotaka. ako na vrijeme ne prodas vrijednost se vraca nazad nakon divid daya. Opet moras prodat hrpu dionica sto ce dovesti do dodatnog rusenja cijene.
Investicija po meni rizicna.

Da si tu kolicinu love ulupala u dionicu koja prva daje dividendu prije 3 mjeseca onda bi prica bila drugacija.

Ili oces ovak po forumaski i kak bi vecina "dobrocudnih napisala". To ti je super i sigurno ces poduplati novce. [smiley]

Ma kakvi. Sa 1,5Mkn uđeš i HT u jednom danu a da se to u opće ne osjeti. To se dnevno dešava.

who dares, wins

Bob1391….znam što mi govorite. Sa 200 tis.kuna, ja sam prije nekog vremena nenamjerno na taj
način srušila cijenu THNK..nije još uvijek došla na tu cijene s koje je počeo pad…
Čim stavim nalog na prodaju ja rušim cijenu…ne znam više kako trgovati neprimjetno s većim nalozima..ne ide..ni jedna dionica osim Ht nije za velik novac..ni jedna trenutno, ako nećeš raditi
poremećaj na burzi…a doista to nemam namjeru…. zato stalno čekam….preseliti se na
Ht ..nije lako…pogotovo u trenucima velikog pada cijena kad moraš donijeti odluku o prodaji ostalih dionica u minus…..kad nemam ideju….čekam……godišnje mi treba 360.000 kuna za normalan
život…Evo, i sa 1.5 milja to bi se moglo realizirati malo manje s dvije dividende…ali, trebam još
1.5 milja prodati dionice u minus….uglavnom građevinare….. ne mogu to….. jednostavno ne mogu…….zašto građevinari ne daju dividendu 10% ..sve bi bilo jednostavnije?!!!

FitzPatrik, 25.03.2010. u 22:04
Bob1391….znam što mi govorite. Sa 200 tis.kuna, ja sam prije nekog vremena nenamjerno na taj način srušila cijenu THNK..

Gospođo Maja Mi,

A da stavite oglas u Mali oglasnik, " Rušim po potrebi"?
Možda i zaradite… [thumbsup]

I like the smell of napalm in the morning.(Swinger/Trader-Trading my way to freedom!)

@miami

problem je u tome sto si vec kupnje pojedinih dionica morala odradit. Jer ulupavanjem 1,5 milja kuna dizes postojecu cijenu za nekoliko postotaka. ako na vrijeme ne prodas vrijednost se vraca nazad nakon divid daya. Opet moras prodat hrpu dionica sto ce dovesti do dodatnog rusenja cijene.
Investicija po meni rizicna.

Da si tu kolicinu love ulupala u dionicu koja prva daje dividendu prije 3 mjeseca onda bi prica bila drugacija.

Ili oces ovak po forumaski i kak bi vecina "dobrocudnih napisala". To ti je super i sigurno ces poduplati novce. [smiley]

Ma kakvi. Sa 1,5Mkn uđeš i HT u jednom danu a da se to u opće ne osjeti. To se dnevno dešava.
[/quote]

To stoji kolega, ali nek proba stavit nalog od milju i pol bilo na ask, bilo na bid pa da vidis sta ce se desit. To se moze progurati kroz cijeli dan pomalo, mozda.

Nije bolest sve što boli

@ Miami

Ako ocete zaraditi, a imate milju i pol, postupak je sljedeci:

1. Nadjite dionicu na kojoj pola milje nije neki problem, ima takvih dosta, jos i ako ide dividenda u skorije vrijeme to bolje. Na FMPS se pricaju bajke o raketama tako da i ona mozda more posluzit.
2. Lupite po asku, po mogucnosti nadjite dionicu na kojoj su prvi nalozi dosta veliki a oni iza mali. Cijena dionice ide u nebo.
3. S ostatkom love branite cijenu ako treba i podgrijavajte cijenu po asku ako zatreba ili vam se na putu nadje neki nadobudni rusitelj sa po par dionica.
4. Ako uspijete pokrenuti masu onda ste na konju i iduca dva tri dana masa radi za vas. Pametno rasporediti naloge na ask kako ne bi doslo do plasenja mase. Ako treba i u ovom periodu podgrijavate cijenu po asku kad usfali goriva u raketi. Nikako ne kupiti svoje dionice.

Nije bolest sve što boli

New Report

Close