dali je netko naručivao tehničku analizu dionice preko http://www.svijet-dionica.net/???
Molio bi netko tko zna da malo razjasni dali je to ok jer me dugo vremea pecka dali da se preplatim
Unaprije hvala
dali je netko naručivao tehničku analizu dionice preko http://www.svijet-dionica.net/???
Molio bi netko tko zna da malo razjasni dali je to ok jer me dugo vremea pecka dali da se preplatim
Unaprije hvala
Ja sam od njih nekoliko puta kupovao i nije mi žao. IGH sam prodao kada je bio 3650 na temelju njihove analize. Kupiti ću opet kada mi zatreba tj. kada se trgovina bude reaktivirala jer sam ionako 100% u dionicama. Ako te nešto više zanima možeš me pitati na PM da ne ispadne kako ih reklamiram.
Svjetski trendovi na pozitivi.
Daleki istok u malom minusu.
Europa u laganoj pozitivi.
Ameri završili u pozitivi,a i futuresi pozitivni.Ali njima nije za virovati.
Hrvatska u komi.Leminzi kupuju HT ,a izkaze iz fundamentalno podcijenjenijih dionica.Ne treba ići
gdje i većina.HT je za velike,a mi masli špekulanti trebamo tražiti svoje niše.Svaki dan nešto iskrsne.Mislim da je ZSE burza na kojoj teče samo med i mlijeko.Ali samo za male investitore.
Hrvatska u komi.Leminzi kupuju HT ,a izkaze iz fundamentalno podcijenjenijih dionica.Ne treba ići
gdje i većina.HT je za velike,a mi masli špekulanti trebamo tražiti svoje niše.Svaki dan nešto iskrsne.Mislim da je ZSE burza na kojoj teče samo med i mlijeko.Ali samo za male investitore.
Lopove mislim da je glavni problem što su se leminzi razbježali odnosno skriveni su u rupama i čekaju da opasnost prođe. Struktura hrvatskog gospodarstva do sad je bila 3 % velike firme a 97% srednje, male, mikro te obrti. Kako izlaze izvještaji da se primjetiti da je ovih 3% velikih firmi pratilo svjetska zbivanja i znalo odgovoriti na recesiju te zadržati neke su i povećale dobiti. Po meni je najveća opasnost minula i pitanje je vremena ( a ovo može biti i malo duži vremenski rok) kad će netko ugledat solidne firme koje se trže na 0,5 BV PE 9 i novac i novčani ekvivalenti na računu iznose kao cijena dionice itd itd
Ima podcjenjenih dionica i mislim da ih se isplati kupovat po ovakvim cijenama.
Lopove mislim da je glavni problem što su se leminzi razbježali odnosno skriveni su u rupama i čekaju da opasnost prođe. Struktura hrvatskog gospodarstva do sad je bila 3 % velike firme a 97% srednje, male, mikro te obrti. Kako izlaze izvještaji da se primjetiti da je ovih 3% velikih firmi pratilo svjetska zbivanja i znalo odgovoriti na recesiju te zadržati neke su i povećale dobiti. Po meni je najveća opasnost minula i pitanje je vremena ( a ovo može biti i malo duži vremenski rok) kad će netko ugledat solidne firme koje se trže na 0,5 BV PE 9 i novac i novčani ekvivalenti na računu iznose kao cijena dionice itd itd
Ima podcjenjenih dionica i mislim da ih se isplati kupovat po ovakvim cijenama.
[/quote]
Imam osjećaj da u zadnje vrijeme Crobex10 ima bolji performance od Crobexa. Može li to išta značiti?
kutle(tko ga je zaboravio) opet napadu, ovaj put mediji(i epeha je u igri)
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/mediji/kutle-preuzima-antenu-zagreb-i-narodni-radio,71720.html
"Tržište ne može ignorirati dobre globalne signale" – on će mu ("tržištu") to valjda zabraniti! [lol]
Koje su to tvrtke s puno novca u pola cijene i niskim P/E ?
FRNK ali pazit sa ovom dionicom relativno nelikvidna dugi niz godina se trpa u imovinu a malo manje se prikaziva dobit (moje mišljenje ) ove godine je moguće da se preokrene trend da se opet povećaju prihodi i da se neto zarade povećaju.Dionicu se može kupit po 830 kn a kvartalni izvještaj kaže da imaju 814 kn/po dionici (cash +kratkoročna financijska imovina) Sama količina casha i kratkoročne financijske imovine daje solidnu maržu sigurnosti. Za jednu kunu kupuješ kunu na računu + nekakvu dobit za mene je to potcjenjeno.
A zašto je nelikvidna ?zar ovi naši vrhunski investitori i fond menađeri investiraju po belom svetu a tu im doma takov biser promakao.Po tebi Nikson ispada da je na ovu cijenu sva dugotrajna imovina poklon? Ako je tako, tko je tu lud ?
A zašto je nelikvidna ?zar ovi naši vrhunski investitori i fond menađeri investiraju po belom svetu a tu im doma takov biser promakao.Po tebi Nikson ispada da je na ovu cijenu sva dugotrajna imovina poklon? Ako je tako, tko je tu lud ?
Prvenstveno je nelikvidna jer je Artuković izrazito većinski vlasnik Franka ,skoro pa nemoguće je ući u vlasničku strukturu firme top 10 ih drži 85% firme, usput pogledaj na gledalici kako izgleda stanje aska, tako da je nemoguće doći do značajnje količine dionica bez brutalnog podizanja cijene, samim tim ni fondovi nemaju tu šta tražiti.
A sad ko je tu lud a ko normalan samo će vrijeme pokazati.