ne znam jeste li zamjetili ali otišlo 46000 komada Vira po 1300…
Blok transakcija
P.E.: ” Ja znam pouzdano da jedan ” reže ” pozicije i vraća sredstva kod nas, ono što čujem je da nekolicina isto tako radi. ” Mislim da je zadnjih par dana, da sada ne kopam, bilo sve jasno. Regija u banani a ZB Aktivu UP! E, sada, trebalo je zbrojiti 2 i 2….
Prebacuju se sredstva u HR, barem djelomično.
Zato u regiji indeksi i padaju.
ivek123: ” P.E.: ” Ja znam pouzdano da jedan ” reže ” pozicije i vraća sredstva kod nas, ono što čujem je da nekolicina isto tako radi. ” Mislim da je zadnjih par dana, da sada ne kopam, bilo sve jasno. Regija u banani a ZB Aktivu UP! E, sada, trebalo je zbrojiti 2 i 2…. ” Prebacuju se sredstva u HR, barem djelomično. Zato u regiji indeksi i padaju.
Dobra vijest za nas koji imamo u Hr većinu “sredstava” (za rad) …
Prebacuju se sredstva u HR, barem djelomično.
Zato u regiji indeksi i padaju.
Ma, rezu i mali. 4-ica iz kvarta porezala do korijena…. Sada cekaju da im se lova vrati a i uz klimu se kupaju u znoju…. Kao neki papiri dolje ne stimaju. Srbija je to….[smiley2][smiley2]
dok oni vraćaju lovu iz srbije, ja ju šaljem tamo. isto i za makedoniju vrijedi. uvijek treba gledati što rade slovenski moćni ulagači, a ne naši. naši puno toga krivo rade. A slovenci sada kupuju dok pada.
dok oni vraćaju lovu iz srbije, ja ju šaljem tamo. isto i za makedoniju vrijedi. uvijek treba gledati što rade slovenski moćni ulagači, a ne naši. naši puno toga krivo rade. A slovenci sada kupuju dok pada.
A cuj, ima raznih taktika. Neki kazu da ne treba lovit nozeve u padu, drugi kazu da je to najbolje. Mora biti tako, inace ne bi bilo trgovine. [smiley8] Ako se gleda dugorocno, mislim da je ovo kupnja sa dobrim diskontom. Pretpostavka je da ce se kriza na kosovu razrijesit, a srbi biti pogurani prema EU. Opet, mozda se raspadne vlada pa radikali dobe 50% sljedeci put, pa ode to dolje. Pa ko u sta vjeruje, tako neka se ponasa.
“Hrvatsko financijsko tržište trenutačno je na početku snažnog rasta fondovske industrije.
Točnije, 1998. godine u investicijske fondove u Hrvatskoj uložena su samo tri milijuna kuna, a krajem prošle godine uloženo je čak 25 milijardi kuna. Takav rast velik je posebice posljednje dvije godine.
Prema riječima Ivana Lovrinovića, profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, brojčani pokazatelji upućuju na zaključak da investicijski fondovi postaju nova sila financijskog tržišta i da je na sceni proces razgradnje staroga klasičnog bankocentričnog sustava u kojem su banke u cijelosti, u socijalizmu, kontrolirale financijski sustav. Sada je na snazi policentrični sustav u kojem snažnu ulogu igraju osiguravajuća društva, mirovinski i investicijski fondovi.
Prema Lovirnovićevim procjenama, najdinamičniji razvoj i rast u sljedećih nekoliko godina upravo će doživjeti investicijski fondovi. Riječ je o pojavi koje su prošle sve zemlje razvijenih financijskih tržišta od SAD-a do zemalja Europske unije.
Stanovništvo kao najvažniji izvor novčanih viškova mijenja svoje investicijske navike i ne ulaže novac samo u banke nego gleda gdje će ostvariti veći prinos. Tako se, kaže Lovrinović, novac investira u mirovinske fondove, osiguravajuća društva i tržište dionica, odnosno u investicijske fondove. Trenutačno na domaćem tržištu postoje dionički, mješoviti, obveznički fondovi i fondovi za ulaganje u nekretnine, koji su među posljednjima pokrenuti, a prvi je osnovan prije nekoliko godina, dodaje Lovrinović. Stanovništvo će se sve više okretati investicijskim fondovima, jer građani nisu specijalisti za investiranje te svoju brigu o višku novca prepuštaju ljudima koji su obrazovani za to da oplode novac na tržištu, smatra Lovrinović.”
http://www.vjesnik.hr/html/2007/05/23/Clanak.asp?r=tem&c=1
Mi koji smo na tržištu kapitala i u ovim “vodama” prisutni već izvjesno vrijeme pomalo sa skepsom gledamo na ovu burzovnu euforiju koja se dešava zadnje dvije, pogotovo ove godine i pitamo se jesmo li na vrhuncu i koliko to sve skupa može potrajati.
Međutim treba imati na umu da se fondovska industrija kod nas tek sad ustvari počinje razvijati i da bez obzira na ogroman priljev novca koji se slijeva u fondove prvih par mjeseci ove godine, ipak još vrlo mali broj građana investira na ovakav način, mislim da se radi o nekih 6% svega.
Ako ne bude bilo nekakavih izvanrednih događaja mislim da nas čeka još par “zlatnih” godina.
Sve pet. Slazem se. Jedino je pitanje do kada ce padati? To je dio koji mene muci. Ja ocekujem potencijalno najveci lom kod proglasenja Kosova. E sada, kuda ce to okrenuti i koliko dugo nakon proglasenja sam Bog zna. Moze biti 2 dana kratko i zestoko a moze se razvuci na tjedne, mjesece…. Uskoro cemo vidjeti.
Po prvi puta se slažem s Caymanom.
prvo pravilo je uvijek zaštita (sigurnost) uloženog kapitala, a po tomu pravilu sadašnje i pogotovo buduće stanje u Srbiji je vrlo nestabilno. Kosovo će definitivno biti proglašeno i osamostaljeno, a to sigurno neće proći bez nekih potresa. Kao politički ustupak, SRbi bi mogli dobiti još jači status Republike srpske, pa mislim da ta tvorevina i njezina burza ima stabilniju budućnost nego sama Srbija (autor trenutno nema nijednu dionicu u RS niti u Srbiji, ali o tomu razmišlja).[smiley2]
Po prvi puta se slažem s Caymanom.
Nije da se NE slazem. Ali nisam siguran da je SADA trenutak za ulaz….