Zato postoje tri vrste nezaposlenosti (frikcijska, strukturna i ciklička), a to je razlika kod nas i one nezaposlenosti u zapadnom svijetu.
Kod nas je pretežit problem sa strukturnom nezaposlenošću, dok je vani, posebice u Americi riječ o cikličkoj nezaposlenosti.
lp
U Detroitu i Clevelandu je strukturna, da strukturnije ne može.
U New Yorku i Calforniji je ciklička, a u Texasu je nema.
Don’t mess with Texas.
Da ali mi imamo i fiktivnu zaposlenost tj. hrpu onih koji promaju plaću a ništa ne rade.
Da ali mi imamo i fiktivnu zaposlenost tj. hrpu onih koji promaju plaću a ništa ne rade.
To poništava hrpa ovih što rade, a ne dobijavu ništa od plaće.
Da smo dvije godine u nazad. Danas bi se svi gurali na kupnji jer su ameri i dax završili u líjepom plusu,a mi jučer u minusu.
Bilo bi +2% odmah u startu.
Al crobex više nema pravila. Smjer više nitko odredit ne može.
Kad ćemo se vratit na promete 50mil i više?
Tad ovi naši fondovi nebi više tako lako mogli rušit cijenu.
A strani investitori očito da nisu zainteresirani za ovu nam lijepu našu burzu.
Svi čekamo,samo do kada…
depra vlada
WE ARE IN BULL MARKET!!!
Dolazi vrijeme,samo strpljenja.pa naši fondovi i njihovi igrači kupuju svoje dionice polagano.To je dogovor ali se nadm da će im onaj Švedski fond zapapriti.Pa oni imaju jako,jako puno dionica kod nas i sigurno da vide priliku to sve dignuti 100-200 % gore u ovoj,idućoj godini.Do kraja 2011 je gotovo sa muljažama na Zse a do tada će oni svi napraviti da mi budemo zadovoljni.
Inače danas nitko iz brokerskih kuća ne piše, ameri,japanci u minusi,opasnost,kriza,Olić nije dao gol,Zvezda nema da plati struju…. i Crobex mora danas dole…..
USA probila 1150 i to je bila jaka otpora ( Pobijeda najbolje zna ) a da ne govorim da su ekonomske vijesti sve bolje i bolje.
Ja svoje nedam,već kupujem.malo ali kupujem ( nemam više para ).
Svi se pitate do kada cemo cekati na veci ulet stranog kapitala. Mislim da oni cekaju da se mi raspadnemo po savovima i eto ti njih sa zeljom da za sicu kupe jos malo obiteljskog srebra. Zato ljudi, idemo delati, a ne odlaziti u njihove banke po kredite za njihove auteke kojima cemo impresionirati nase susjede. Jel se prepoznajete?
Ja mislim da bi mi morali patentirati sukijevu ekonomiju i onda to prodavat fakultetima po svijetu da uce ljude kak se ne vode drzavne financije.Pa da vidis para i zivosti na TK.
Jao ne fjućersi opet u plusu [cry], opet potop na zse. Sad sam shvatio mi ćemo se zalaufati tek onda kad fed podigne kamatne stope pa ćemo se bez problema odlaufati i pasti duplo više od njih [bye]
Zar se nitko ne zabrinjava da su MF previše izloženi prema državi a premalo prema tržištu? zašto nisu uložili ni kune u Franck jednu od ponajboljih tvrtki kod nas?Što ako jednog dana neće biti novca za mirovine zbog takove ulagaćke politike,tko će odgovarati?
To poništava hrpa ovih što rade, a ne dobijavu ništa od plaće.
[/quote]
+ hrpa ovih koji rade, zarađuju a nigdje pisanog traga….
vozni park u zagrebu je bolji nego u parizu ili amsterdamu