Zna li tko dokle će trajati iskrcaj ovog bubešvabe na BCIN?
Građevina se fino hladi, sasvim očekivano
…hvala na analizi mreich…..a kak onda objašnjavaš HDEL..!!??
Jednostavno, i Hdel je na vrhuncu cijene. Teško da u ovom trenutku može i dalje rasti.
luki007:
”
…hvala na analizi mreich…..a kak onda objašnjavaš HDEL..!!??
”
Jednostavno, i Hdel je na vrhuncu cijene. Teško da u ovom trenutku može i dalje rasti.
Pa skoro sve su dionice na vrhuncu cijene, a bile su i u siječnju? Ne znam što ste uspjeli zaključiti iz toga?
Građevina se fino hladi, sasvim očekivano
Točno tako. Ja bih rekao – napokon. U posljednje vrijeme, ljudi zbog 5 stabala nisu vidjeli šumu.
Mislim da bi se mogle lagano spustiti za pola prošlotjednog skoka.
Previše je love u fondovima da bi došlo do ozbiljnijeg pada, takvog da bi trebalo ići tržit. građevinci bi mogli još 10% dolje , pogotovo oni koji još nisu a imali su rast preko 100 %. Što će reći tu ne spada DLKV.
Moje mišljenje je da kod nas ne bi smjela doći neka velika korekcija,ali bi nas mogla kroz neke dvije godine pogoditi duža stagnacija,
Moje viđenje situacije:
Kod nas tržištem drmaju i dominiraju fondovi, e sad, ako je tržište pregrijano kako ga ohladiti. Fondovi žive od management fee-a koji se obračunava na ukupnu imovinu, znači puno više zarađuje Raiffeisen nego Aureus iako Aureus ima puno viši prinos.
Kada bi se dogodio duži period pada cijena došlo bi do “fund run-a” tj počelo bi lagano povlačenje novaca investitora iz fondova, to bi fondove tjeralo da prodaju dionice kako bi mogli isplatiti investitore, ta prodaja bi dovela do daljnjeg pada cijena, što bi dovelo lančano do još većeg povlačenja sredstava investitora.
Iz gore navedenog razloga mislim da je za fondove puno bolja i prihvatljivija opcija “blitz” korekcije gdje se tržište sruši 15, 20 ili 30 % u par dana a nakon toga kreće lagano opet prema gore, ali lagano. U tom slučaju investitori ne stignu reagirati i povući novce u tih par dana a nakon toga im se ne isplati povlačiti sredstva jer im se imovina počinje oporavljati tako se imovina fondova nebi dodatno značajno smanjila osim za promjenu cijene.
U siječnju skoro niko nije vjerovao u hidroelektru, iz poznatih razloga (koji su bili sasvim krivo razmišljanje) a sada se odjednom vjeruje da može i iznad trenutne cijene? Kako sad to?
apoksiomen
Pa skoro sve su dionice na vrhuncu cijene, a bile su i u siječnju? Ne znam što ste uspjeli zaključiti iz toga?
Nije samo građevina na “hlađenju”… al da je visoko odletila, je. Nažalost nemam ništa u građevini tako da mi ova situacija odgovara.
Izgleda da zadnjih sat vremena više ništa ne pada( usput kosim vani pa ne garantiram da je točno, ali općenito je). Nego znam za sve indexe gdje se gledaju a za naš ne![smiley2][smiley2][smiley2]
Nažalost nemam ništa u građevini tako da mi ova situacija odgovara.
Zašto na žalost? Nemam ni ja, nedavno kad su IGH i THNK bili na vrhuncu rekao sam da su mi previsoko, prodao THNK, nešto kasnije i LVCV. Građevina je super sektor ali počeli smo bili u cijenu ugrađivati malo prevelika očekivanja za moj ukus