Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Al se čisti ask na LKPC

Čisti se zbog ovoga:

http://limun.hr/main.aspx?ID=560566

http://www.poslovni.hr/Content/Article.aspx?id=140601

[thumbsup]
[/quote]

Stari previše drukaš…
Ja smatram da luka dobra dionica…ali prema meni tvoje pisanje ima za cilj brzo prodati dionicu iznad 2.000 kn i jeftino ući u druge dionice

Promet banana, sve mi se čini da ćemo morati stepenicu više jerbo neda više nitko džaba.

who dares, wins

23.02.2010. 11:15
Na današnjem otvaranju 2. Private Equity konferencije u Jugoistočnoj Europi premijerka Kosor naglasila je da je Vlada osigurala milijardu kuna za privlačenje fondova rizičnog kapitala u Hrvatsku. Ovom prigodom ministar Đuro Popijač predstavio je Vladinu odluku o osnivanju fondova za gospodarsku suradnju, kojima bi se trebalo olakšati financiranje poduzetništva u uvjetima krize i recesije.

Vaš link

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

To sam i ja pročitao ali mi ni je jasno šta sad vlada ima sa tim fondovima. Oni kunu i vlada kunu?
Ja vodim svoj mali private equity i nitko me ne subvencionira. kaj bu to baš me interesira.

who dares, wins

To sam i ja pročitao ali mi ni je jasno šta sad vlada ima sa tim fondovima. Oni kunu i vlada kunu?
Ja vodim svoj mali private equity i nitko me ne subvencionira. kaj bu to baš me interesira.

Ovo je dobra odluka ali je ova inekcija države od 1 mlrd kn premala.Maksimalni državni ulog
u jedan fond je 300 mil.kn.Dakle,jedan fond sa vlastitim ulogom od 300 mil kn može
očekivati državnu inekciju od još toliko.Kako se u jedan posao/kupnja dionica ili udjela u d.d./
može uložiti najviše 33% cjelokupnog kapitala znaći da je maksimalni ulog u jednu firmu mogao
biti maksimalno 200 mil kn.Međutim,vjerovatno će se osnivati manji fondovi ,a minimum je 75 mil.
Vjerovatno će se osnovati više manjih fondova koji će morati ulagati manje uloge što bi mogla
biti odlična inekcija za posrnule firme,naročito u namicanju obrtnih sredstava.
Vrlo je bitno da se ova sredstva mogu ulagati samo u hrvatska poduzeća,a ne kao mirovinci koji
u ovoj krizi ulažu sredstva iz drugog stupa po svijetu.
Postavlja se pitanje:Koliko je naša fondovska industrija sposobna da pametno uloži ovaj novac.
Na našem tržištu ima povoljnih prilika,gdje bi se sa malo novca moglo preuzeti firme u problemima.
A problemi su nastali zbog problematičnog menađmenta.Mislim da kod nas i nema previše pameti
da bi se ova sredstva oplodila.
Fondovi rizičnog kapitala bi trebali kupovati dionice ,preuzimati većinski paket i dokapitalizacijom
vraćati firme u život i pripremati ih za prodaju.Što više puta uspiju to bolje.U nekim poslovima
znaju zaraditi,vjerovali ili ne 1000 puta..Kupe većinski paket dionica za 1 kn,dokapitaliziraju,stave firmu na noge,prodaju u povoljnom trenutku i masno zarade.Ovo može biti najveći biznis.
Ovo je prilika i državi da se riješi kroničnih gubitaša u kojima ima većinsko vlasništvo,pa da kao
ulagač ,a bez politike,nešto i zaradi.I to postaje perpetuum mobile i zarada se uvijek može replasirati.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-nestalo-zito-iz-djakovstine-zavrsilo-u-agrokorovim-trgovinama/477363.aspx

Ovaj samo kupuje što je po 1 kunu

….Hoće li vlasnici prodati tu jadnu burzu ..ili neće ?…..gdje su zapeli u prodaji…Odluke su
jasne….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ovo je dobra odluka ali je ova inekcija države od 1 mlrd kn premala.Maksimalni državni ulog
u jedan fond je 300 mil.kn.Dakle,jedan fond sa vlastitim ulogom od 300 mil kn može
očekivati državnu inekciju od još toliko.Kako se u jedan posao/kupnja dionica ili udjela u d.d./
može uložiti najviše 33% cjelokupnog kapitala znaći da je maksimalni ulog u jednu firmu mogao
biti maksimalno 200 mil kn.Međutim,vjerovatno će se osnivati manji fondovi ,a minimum je 75 mil.
Vjerovatno će se osnovati više manjih fondova koji će morati ulagati manje uloge što bi mogla
biti odlična inekcija za posrnule firme,naročito u namicanju obrtnih sredstava.
Vrlo je bitno da se ova sredstva mogu ulagati samo u hrvatska poduzeća,a ne kao mirovinci koji
u ovoj krizi ulažu sredstva iz drugog stupa po svijetu.
Postavlja se pitanje:Koliko je naša fondovska industrija sposobna da pametno uloži ovaj novac.
Na našem tržištu ima povoljnih prilika,gdje bi se sa malo novca moglo preuzeti firme u problemima.
A problemi su nastali zbog problematičnog menađmenta.Mislim da kod nas i nema previše pameti
da bi se ova sredstva oplodila.
Fondovi rizičnog kapitala bi trebali kupovati dionice ,preuzimati većinski paket i dokapitalizacijom
vraćati firme u život i pripremati ih za prodaju.Što više puta uspiju to bolje.U nekim poslovima
znaju zaraditi,vjerovali ili ne 1000 puta..Kupe većinski paket dionica za 1 kn,dokapitaliziraju,stave firmu na noge,prodaju u povoljnom trenutku i masno zarade.Ovo može biti najveći biznis.
Ovo je prilika i državi da se riješi kroničnih gubitaša u kojima ima većinsko vlasništvo,pa da kao
ulagač ,a bez politike,nešto i zaradi.I to postaje perpetuum mobile i zarada se uvijek može replasirati.
[/quote]
sjajna ideja,ali to je šukeru vanzemaljska budućnost…
što reći za čovjeka kojemu je najveće postignuće kao financministra dići porez
enivej,stotka od mene za ideju

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-nestalo-zito-iz-djakovstine-zavrsilo-u-agrokorovim-trgovinama/477363.aspx

Ovaj samo kupuje što je po 1 kunu

stari,prokušani recept-pokradi,upropasti,pa kupi za 1 kunu
što meni to nije palo na pamet?
nebi se čudio da to nije izrežirano od dotičnog,a uz blagoslov države

….Hoće li vlasnici prodati tu jadnu burzu ..ili neće ?…..gdje su zapeli u prodaji…Odluke su
jasne….

ja ću kupiti,ali za 1 kunu
i 50 lipa provizije onome tko mi to sredi

Još malo žvakanja nećeg što već djeca u vrtiću recitiraju.

http://www.jutarnji.hr/drzava-trosi-puno-vise-nego-sto-ima–dokle-/586000/

PS.

Pogledajte samo tu njušku, loše nam se piše….

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Evo nešto i od trabunjole Butkovića koji možda kao ćorava kokoš zno pogađa.

http://www.jutarnji.hr/davor-butkovic–premijerka-i-hdz-opet-na-ratnoj-stazi/583140/

"Opće je poznato da vladajuća stranka, koja se priprema za izbore, nikada ne povlači niti jednu restriktivnu, masovnu nepopularnu mjeru.

A bez restriktivnih, masovno nepopularnih mjera, hrvatskoj će ekonomiji uskoro biti još gore nego sada, što se privremeno može prikriti povećanim isplatama iz državnog proračuna. Ako je sve ovo točno, ako se, dakle, Vlada i stranka gospođe Kosor već sada pripremaju za nove parlamentarne izbore, ova Vlada neće donijeti niti jedan ozbiljan paket proturecesijskih i reformskih mjera, nego će jedino inzistirati na punjenju proračuna kako bi isplatama iz budžeta pokušavala očuvati socijalni mir."

Zna se kao TK reagira prije izbora, a da ne govorimo kako će regirati ako ta "priprema" potraje još godinu i kusur dana.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

New Report

Close