Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

no risk, no fun ( club ) (profit)
peace

kad misliš prodat našu klubsku uzdanicu

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

kaj da mislis o burzi gdje firma u kojoj nestalo 1600 vagona necega i *spas* im je stecaj ide svaki dan 20 posto up mislim ima ih par takvih…a recimo jedan HT daje dividendu od 34kn i skoci za 1,5 posto s tendencijom pada!!..ajme
cirkus kolorado [lol]

a šta misliš jel bolje kupit zemljište na tuškancu za 50,000 eur/m2 ili močvaru bogu iza nogu za jednu lipu po hektaru? i zamisli onda cijena močvare skoči na 2 lipe po hektaru što je 100% rasta… a cijena na tuškancu padne par postotaka…. vidiš vidiš…..
[/quote]

hm..pa ja bih rekao da je to usporedivo samo ako kupiš i močvare količine u vrijednosti 50000 eur,razlika je samo u cijeni m2..na tuškancu 50000 a Bogu iza nogu 1 lipa..
kod močvare se postavlja samo jedno pitanje…pošto je cijena 1 lipa m2 a šta dok ona padne 100%..hm ja bi rekao da je to onda opasno blizu…nule

[cry]

pozdrav

ne želim drukati ali gledajući ovo stanje na burzi-nemogu nepridodati da nas čeka malo jača korekcija cijena i indexsa-mislim da smo u fazi pripreme rušenja – iskreno bi želio da sam u krivu ali ovi potezi mi se ne sviđaju-previše očito da se ne primjeti…

Da zreli smo za korekciju rasli smo sa 2000 na 2100 sad bi to trebalo korigirat podhitno
[/quote]
kolega iznijeo sam svoje mišljenje- dali će se takve stvari dogoditi ili ne vidjeti ćemo uskoro-iskreno se nadam da griješim -ali da situacija nije blistava -nije
[/quote]

ne znam kaje metode koristite za procjenu, ali meni je situacija danas bila idilicna.
bas sam fino zaradio na HTu i IGHu.

razmisljam da osnujem FUN Club Brutalnog Kapitala.
Ako su DArio Simic i Maric mogli imati fun club, mogu i ja.
prodaviti cu lutkice Tigrica i Patkica…
[smiley] [lol]
[/quote]

Metoda je takva kako god okrenem ode u minus

ne želim drukati ali gledajući ovo stanje na burzi-nemogu nepridodati da nas čeka malo jača korekcija cijena i indexsa-mislim da smo u fazi pripreme rušenja – iskreno bi želio da sam u krivu ali ovi potezi mi se ne sviđaju-previše očito da se ne primjeti…

Da zreli smo za korekciju rasli smo sa 2000 na 2100 sad bi to trebalo korigirat podhitno
[/quote]

Jel to vi samo naručite preko telefona il onako odokativno???
[/quote]

Odokativno pa zar nije dovoljan rast od 100 bodova na ovoj prepoštenoj ZSE

HT- dionica – van svake konkurencije, stvara i dalje poremećaj na burzi.

Ne stvara dionica poremecaje. Stvaraju ih burek dionicari.

Nije bolest sve što boli

Media- ti si multinick….jedan od onih ……ili jedna od onih……… koji sam sebe ocjenjuje…..
Pa, lijepo si se ocijenio…..
Gledaj, onda je bilo tak, rečeno- a sad je vrijeme reći nešto drugo shodno situaciji …
Nikad nisi čuo za izraze dinamičan u ulaganju….. ili riječ- fond…..
O trabunjanju bi se dalo govoriti…ali, tvoj naziv – MEDIA- tako gordo zvuči u izlaganju….
ali, svejedno…. lijepo mi se obraćaš sa Vi…to cijenim, dakle, imaš saznanja o mom iskustvu…
MOram ti otkriti jednu tajnu. Na forumu ima dosta kolega koji me osobno poznaju…pa kad vidiš
da se ocjene – koje mi ti dodijeliš odjedanput popravljaju, znaj….da za to ima vrlo dobar RAZLOG!
Ljudski……ako tu riječ kužiš….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

HT- dionica – van svake konkurencije, stvara i dalje poremećaj na burzi. Približavanjem Skupštine
društva, velik dio dionica će se prodati- pa i osloboditi dio novaca , za kupnju ostalih dionica. Sveta krava – tj.HT- sad je , zanimljiv manjim dioničarima za kupnju- a dijelu prvenstveno dinamičnih fondova sa privatnim kapitalom, željnim profita- interesantan za prodaju…
Rad većih brokerskih kuća , koje su skupile slobodan- kakav-takav kapital- i dalje diktira ljestvice cijene- na ostalim najlikvidnijim izdanjima- IGH, PTKM, INA-DLKV,ATPL,INGR, PODR- etc.etc….
Kad to ne bi radili pojedinci iz tih kuća. razboljeli bi se od dosade i muke…..uz podršku medija
i dijela analitičara i dalje je prisutan velik broj poluinfomacija o kretanjima iz ekonomije, pogodnim
za kraće izmjene pozicija…..
U ekonomiji i poduzetništvu- isplatom plaća ostao je mali vakuum, koji ima za potrebu predahnuti,
kako bi se akumulirala sredstva za nastavak tržišnog rada….pad cijena dionica to potvrđuje…..
Obzirm da su sve činjenice oko ekonomskog čuda godine- tj.dividende HT- u Hrvata gotove i poznate
vrijeme je da se okrenemo novim vijestima iz čarobne kuhinje gospođe Kosor, čija ekonomska
nadahnuća – inspirirana čvrstom HDZ- politikom- i dalje konkuriraju u rubrikama – vjerovali ili ne-
te nas opijaju tako snažno – da nam , kao naciji ne preostaje drugo nego da se propijemo i
živimo u okvirima socijalne pomoći…. u suradnji sa pučkim menijem na stolu, pučke kuhinje…..

Do prošli tjedan ste tvrdili da se keš ne oslobađa za kupnju ostalih dionica već vezuje kupnjom HT-ovih dionica.

Pitali ste "do kad će trajati ovo ludilo zvan HT"??

Sad tvrdite upravo suprotno!

Pričate o o nekim dinamčnim fondovima …..

Uglavnom trabunjate bez veze!!!
[/quote]

slazem se kolega Media, posebno sa dijelom trabunjanja bez veze.

Kolegice Miami, dajte se malo potrudite oko Vasih postova,
pisuci ovako nepovezano ispada da niste 2 knjige u zivotu procitali…

Media- ti si multinick….jedan od onih ……ili jedna od onih……… koji sam sebe ocjenjuje…..
Pa, lijepo si se ocijenio…..
Gledaj, onda je bilo tak, rečeno- a sad je vrijeme reći nešto drugo shodno situaciji …
Nikad nisi čuo za izraze dinamičan u ulaganju….. ili riječ- fond…..
O trabunjanju bi se dalo govoriti…ali, tvoj naziv – MEDIA- tako gordo zvuči u izlaganju….
ali, svejedno…. lijepo mi se obraćaš sa Vi…to cijenim, dakle, imaš saznanja o mom iskustvu…
MOram ti otkriti jednu tajnu. Na forumu ima dosta kolega koji me osobno poznaju…pa kad vidiš
da se ocjene – koje mi ti dodijeliš odjedanput popravljaju, znaj….da za to ima vrlo dobar RAZLOG!
Ljudski……ako tu riječ kužiš….

Gledajte kao i inače tvoji postovi govore sami za sebe.Ja ih samo komentiram jer je to jedna od mogučnosti interakcije i iznošenja svoga mišljenja na forumu.

E sad kako vas očito "BRINE" kako ste ocijenjeni razmišljam služi se računalom,piše na forumu valjda- očito investira, Ha bitno su mu ocjene Ha ili misli da je manje vrijedan s nekom ocijenom ili je to neko dijete jer ja sam o ocijenama vodio brige samo u osnovnoj školi a od onda baš i ne., a pogotovo ne na forumu! Ali to je ljudski!

No da ne spamamo temu, govorili ste o dinamičnim fondovima na hrvatskom TK i da izraze dinamičan sam čuo u ulagačkim strategijama., ali ono što znam da je moja baba od 70 godina dinamičnija od većine hrvatskih fondova!!!

LEAVE THE WORLD BEHINED

Konzervativci i kešoljupci ulažu u zicer tj.HT.To nam podiže likvidnost.

Jučer su u HT uletili i trejderi.Natašte.I spušili.I sada su blokirali sredstva što nam smanjuje likvidnost.

Izašli su mudri veći špekulanti i manji fondovi.I lova je kod njih.Dakle,mali špekulanti su zapekli u HT,
prodavali su ostale likvidne dionice.Danas bi te dionice trebale nazad.Ali neće ići odjednom sve.

Sektor po sektor.

A kako špekulativni veći kapital ima dionice brodara,a BDI je u ovom trenutku naročito kod panamaxa/ATPL/ pao sa 4.000 na 3.000 i pošto je očito da će prosječni BDI u prvom kvartalu
niži od četvrtog kvartala prošle godine,ATPL ima sigurno veći gubitak u prvom kvartalu od
onog u četvrtom.Veliki špekulanti to znaju i zato ATPL, fundamentalno jedini precijenjeni brodar u
Hrvata , ide up ,a za njom idu i ostali brodari.
Zato očekujem pumpanje brodara,a sa FI 1Q 2010 strmopižđenje nazad na početne pozicije.
Možda i niže do isplate dividende HT.

A onda bi mogli povući i građevinari.Novi krug šišanja.

A s obzirom da cijeli svijet tamno zelen očekujem da ćemo i mi biti barem na pozitivnoj nuli,ali
moguće da bude i znaćajniji rast.

LOPINA

Jedno je očekivanje a drugo je realnost
Upamti mi odnosno (ZSE) JE JEDINSTVENA burza u svijetu i naši FM

LOPINA

Jedno je očekivanje a drugo je realnost
Upamti mi odnosno (ZSE) JE JEDINSTVENA burza u svijetu i naši FM

mi uopće nismo po ničemu jedinstveni. sve burze u svijetu su odraz ljudske psihologije a ona je svugdje slična.

nitko vam ne brani otić trgovat na druge burze.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Mislim da ovo sa HT i nije loša špekulacija. Očekuje se dividenda veća od 30kn, a uvjeti za isplatu su koliko sam razumio slijedeći (izvor sjednica u HT-u 16.02.)i:

"Ukoliko kupite dionice u petak 16. travnja za vrijeme trgovanja na Zagrebačkoj burzi (10 do 16h), te ih prodate u ponedjeljak 19. travnja, ostvarit ćete pravo na dividendu. "

Kada se uračunaju ulazno-izlazne provizije, porez na prinos dividende od 4% uz moguću korekciju cijene od nekoliko posto to je i dalje 5-7% zarada u jako kratkom roku. Možda sam naivan, ali to i nije loša špekulacija.

Molim da se ovaj post ne smatra pozivom na kupnju HT-a. Htio sam samo komentirati jučerašnji veliki promet na HT-u. Sretno svima.

Alright Dave ?

New Report

Close