Znam sad ste u dilemi?
Kupit skuplje ili još čekati?
Znam nije lako!
Kako god bilo da bilo, znam, brže ćemo gore to je sigurno!
Slažem se s tobom.
Samo se nadam da ne držiš figu u džepu, a dionice na asku. [kiss]
Sljedeći tjedan ćemo u zeleno.
Nije otpušteno 10%, već 9,7% Amera [thumbsup]
Fino se počistio KOEI, i opet smo gdje smo bili jučer.
lp
KOEI je zbilja najbolja dionica na ZSE…
sve u minusu a KOEI pociscen do 493kn…
di mi je pofuk da mi malo isprica o onom svom prijatleju koji se hvalio da mi je prodao dionice na 484…
[lol] [thumbsup]
Tigrus, tko će zveknuti ovaj KOEI malo po asku, nije skoro ništa preostalo do plusa.. ?
[wink]
lp
evo, ja sam si danas ubo 100njak komada KOEI…
nije lose, dapace…prilicno sam zadovoljan.
[smiley]
jako volim kupiti dionice u BARGIN HUNTu!
[cool]
[/quote]
Dobar si.
Ja ga imam podosta više kupljenog na 460, pa si mislim ćemu kvariti prosjek. [smiley]
Jesi vidio kako ima i prodavača?
Zar on ne vidi da je P/B 0,8 a P/E 10???
lp i ugodan vikend
Nije mi jasno zašto na pozitivne vijesti koje stavim tu ljudi stavljaju jedinice,pa zar nije svima u interesu da se nešto pozitivno događa,da nam gospodarstvo krene već jenput nego bi samo crne vijesti,čudnih li ljudi.
Jer su i dalje u kešu i hoće k’o Toda – sve po 1 kn.
Nitko ne komentira Nava banku i 66% porasta a promet preko milje!!! Čini mi se da to uskoro čeka još jednu banku, zasad neću reći koju. Malu, naravno i u privatnom vlasništvu. [proud]
Iako su Ameri očekivali da će stopa nezaposlenosti porasti preko 10,1% ona je pala na 9,7%. Hahaha, koji su to švaleri!
[/quote]
ako ostane danas ZSE radit do 17:00 i mi cemo u zeleno [lol]
[/quote]
da li smije burza raditi prekovremeno ako se pokaže da je veliki interes za kupnju ? da li se tada i index računa uvećan za 50% kod prekovremenog rada ?
Kazahstan, Nigerija i Hrvatska favoriti su među graničnim dioničkim tržištima, koja bi mogla nadmašiti likvidnije suparnike, naveo je u bilješci burzovni strateg Citigroupa Andrew Howell, a prenio Bloomberg News.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/citigroup-hrvatska-favorit-medu-granicnim-burzama!,67725.html
Jel to onaj strani kapital o kojemu sam pričao izlazi u javnost s svojim namjerama.
Kako se to burzovni strateg Citigroupa Andrew Howell usudi prognozirati rast Crobexa kad su Pobjeda i Smola rekli da idemo dolje, tj. da počinje era preživljavanja.
Pitanje sada kome vjerovati?
Nekom Andrewu Howell-u ili gospodi Jatele i Titele.
Kazahstan, Nigerija i Hrvatska favoriti su među graničnim dioničkim tržištima, koja bi mogla nadmašiti likvidnije suparnike, naveo je u bilješci burzovni strateg Citigroupa Andrew Howell, a prenio Bloomberg News.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/citigroup-hrvatska-favorit-medu-granicnim-burzama!,67725.html
Jel to onaj strani kapital o kojemu sam pričao izlazi u javnost s svojim namjerama.
Kako se to burzovni strateg Citigroupa Andrew Howell usudi prognozirati rast Crobexa kad su Pobjeda i Smola rekli da idemo dolje, tj. da počinje era preživljavanja.
Pitanje sada kome vjerovati?
Nekom Andrewu Howell-u ili gospodi Jatele i Titele.
[/quote]
Logično bi bilo zaključiti da onaj koji ima veću moć utjecaja na javno mnijenje da svoju poziciju iskorištava.
To znači da nije iskren onaj koji misli da će njegovoj prognozi mase povjerovati, pa zato jedno govori da bi mogao u suprotnom smijeru djelovati sa svojim portfeljom.
Na vama je sada odlučiti koji su od njih ti koji "drukaju na rast/pad" pri čemu prodaju/kupuju a koji su ti koji misle da nemaju toliki utjecaj na javnost pa ne dolaze u napast činiti tu nemoralnu stvar nego sve što govore govore radi općeg dobra.
Da li zaposlenik Citigroupa radi za opće dobre hrvatske investicijske javnosti a ne da je drukaroš, ili kolege Pobjeda i Smola rade za opće dobro i ne pokušavaju drukati… to je na vama da procijenite ako vam takve stvari nešto znače.
Ja inače ne bih bio sklon vjerovati da bi netko iz Citigrupa rekao nešto u javnom interesu umjesto da rade za svoj interes. Ali to ne znači da laže. Možda misli da će svi misliti da po običaju laže pa zato kaže suprotno kako bih preveslao. A oni neka se onda čude što je ipak rekao istinu i time ih nadmudrio!
Teško je procijeniti na koliko stupnjeva idu ta nadmudrivanja. Možda on pak misli da će drugi misliti da on misli da oni misle da … i tako u krug 😀
Na kraju ispadne da nikad ne možemo znati do koliko stupnjeva netko razmišlja i da je vjerojatnost 50 : 50 da netko laže ili govori isitnu, a ako je tako… možda se više isplati profitirati na neki način od svog ugleda kao iskren i uspješan prognozer… pa je zaključiti da je on ipak iskren jer mu se drugo ne isplati više od toga da je šutio… ali nikad ne znaš.
Zato ja mislim da takve najave, ma koliko vjerovali (a zašto bi to vjerovali??) da netko može "pouzdano pogađati trendove" treba u potpunosti ignorirati kao beskorisne.
Kao prvo ne vjerujem da netko može uspješno prognozirati trendove, kao drugu kada bi i mogao nikad ne znaš da li govori istinu… pa prema tome – začepite uši kada god čujete da netko govori o "budućim trendovima", začepite uši i ne slušajte ništa, ništa osim samoga sebe.
Ja pomalo kupujem danas se utuklo 200 000 kuna ako sutra idemo dole još toliko je spremno za sutra a drago mi je da ste se i vi kolega mister promašaj javili to je dobar znak da sam pogodio sa ulaskom.
Ostat ces bez gaca, a ovaj post cu sacuvati. [cool]
pa dobro ljudi "gdje je optimizam nestao???"
jes da je vani oblacno, trenutno kisa kod mene i imam takoder podebljan minus,
ali dolazi sunce..
[/quote]
sa suncem je jutros sve i počelo,upravo sunce prelazi Europu, a završit će kao i svaki dan na zapadu, možda je ipak malo sreća što je kod nas oblačno,pa nas neće spržiti do kraja
[/quote]
zalazak sunca u Americi,samo da istočnjaci u ponedjeljak ne povedu opet kolo