HT je na realnoj vrijednosti, ostali su pregrijani, sutra bude hladnih tuševa!
Ahaaa …glavno da u ovoj zemlji bebama meču mobitele pod jastuk kad se rode ….pa je DT-HT zlatna koka ….izvoz vriti , uništena privreda ….nezaposlenost raste …..koma ….uvozni lobi vlada ….turizam koma …. ali HT …super !!!
Fenomenalno za daljnji razvoj lijepe naše koju smo čekali 1000 godina !!!!!!!
MA OVO JE BANANA REPUBLIKA …
tesko da se lova moze izvuci na pravilan nacin,ostaje sansa na veliki snop u jedno pa sto ispadne.mislio sam se na ad plastik nisam usao ,cestitam svim imaocima a ja cekam novu sansu…
Mene stvarno interesira kome će ovi mirovinci kad im budu trebali novci za isplate mirovina prodati ovolike količine HT, dionica je ok ali naći kupca za tolike količine a da cijena dobre ne ode dole teško, pumpa ga se na silu a vjerovatno će ga se prodavati isto na silu samo u drugom smjeru.
Evo me opet s Vama kolege…….situacija zahtijeva silne-oštre i primitivne komentare, kako
bi se svi skupa bolje razumjeli …………..!
Dakle . kupnjom HT DIONICA preko očekivanja trenutno USISAVA SE NOVAC ..USISAVAČ usisava novac iz svih mogućih dionica njihovom prodajom u minus, plus…kako kod koga…..
/ATPL,DLKV,IGH../….. čija izvješća li-la nikog inače nebi smetala , što se tiče
rasta ………..ali ovih OPAKIH 10 % HT … ne da mira masi koja hrli i kupuje dionicu po solidnim
cijenama……trenutno.
A naloga na prodaji MILION …sa tisućama …ohoho…..Gle, a tko to sad PRODAJE …? i kupuje?
Ma , je li moguće, da je tih 10% zaludilo svijet…da to nije moguće dobiti na drugim dionicama
na drugi način….i na kraju…jedno jednostavno pitanje….DO KAD ĆE TO LUDILO TRAJATI?
/ Kad je taj božji dividend day……da ljudi počnu doživljavati i druge dionice oko sebe../
ova situacija sa ht om me podsjeca na njemacku marku i njemacki golf…,evo sada i njemacki ht…zanimljivo nema sta
Predsjednik Europske središnje banke Jean-Claude Trichet najavio je da će čekati snažnije znakove rasta i podatke o inflaciji prije podizanja kamatnih stopa i ukidanja ostalih mjera donesenih kako bi se ublažili učinci financijske krize. Najveći problem ECB-a sada ostaje visoka nezaposlenost i Grčka i činjenica da bi se u sličnoj situaciji mogle naći još neke države članice. Europska komisija jučer je odobrila grčki program smanjenja proračunskog deficita za koji, iako je ambiciozno napravljen, smatra da je moguće provesti. Grčka namjerava do 2012. godine smanjiti proračunski deficit, koji je lani iznosio 12,7% BDP-a, na europski prihvatljivu razinu ispod 3% BDP-a
U 10:45 europski indeksi bili su:
FTSE 5.220,02 -0,63%
DAX 5.635,73 -0,64%
CAC 40 3.770,81 -0,60%
http://www.seebiz.eu/hr/burze/europske-burze-pad-indeksa-uoci-sastanaka-ecb-a-i-boe,67636.html
Evo me opet s Vama kolege…….situacija zahtijeva silne-oštre i primitivne komentare, kako
bi se svi skupa bolje razumjeli …………..!
Dakle . kupnjom HT DIONICA preko očekivanja trenutno USISAVA SE NOVAC ..USISAVAČ usisava novac iz svih mogućih dionica njihovom prodajom u minus, plus…kako kod koga…..
/ATPL,DLKV,IGH../….. čija izvješća li-la nikog inače nebi smetala , što se tiče
rasta ………..ali ovih OPAKIH 10 % HT … ne da mira masi koja hrli i kupuje dionicu po solidnim
cijenama……trenutno.
A naloga na prodaji MILION …sa tisućama …ohoho…..Gle, a tko to sad PRODAJE …? i kupuje?
Ma , je li moguće, da je tih 10% zaludilo svijet…da to nije moguće dobiti na drugim dionicama
na drugi način….i na kraju…jedno jednostavno pitanje….DO KAD ĆE TO LUDILO TRAJATI?
/ Kad je taj božji dividend day……da ljudi počnu doživljavati i druge dionice oko sebe../
Nikakav novac se ne usisava nego se "isisava" odnosno oslobađa od malih koji su imatelji Ht-ovih dionica.Mislim da ne treba ilustrirati tko kupuje!
Masa ne hrli i ne kupuje po solidnim cijenama jer su više nego solidne cijene bile u range-u od 200-265kn.
Tko kupuje a tko prodaje??
Kupuju optimisti a prodaju pesimisti!
Što se tiče ludila ja ne vidim nikakvo "ludilo" vidim da veliki investitori očito smatraju da je i po ovim cjenama HT zanimljiv i jako privlačan te da u kratkom roku mogu osigurati pristojan prinos kroz dividendni prinos.
Što se tiče doživljavanja dionica, pa Vama je bolje da ih doživite prije nego ostali jer kad ih dožive ostali onda bi ih trebalo kapitalizirati, zar ne?
Uostalom kome nije jasan smijer trenutnog kretanja našeg indeksa taj na burzi jednostavno nema šta raditi!
novi NO Podravke:
dva predstavnika državnih i mirovinskih fondova:
1. šef fonda PBZ-CO Dubravko Štimac
2. čelnik AZ fonda Dinko Novoselec
dva predstavnika države:
3. dr. Ljubo Jurčić
4. Karmen Antolić, šefica koprivničkog HSS-a
predstavnik radnika:
5. Ksenija Horvat, sindikalistica
predstavnik institucionalnih investitora
6. ? danas nakon sjednice NO-a u 12 sati
nezavisni član:
7. ? danas nakon sjednice NO-a u 12 sati
Na skupštini dioničara, koja bi trebala biti potkraj ožujka, mirovinci će se pojaviti sa zajedničkim vlasničkim paketom od čak 30 posto udjela, što znači da će imati najviše glasova. Obvezni i dragovoljni mirovinski fondovi zajedno drže oko 22 posto dionica Podravke, a vjerojatno će im se pridružiti i norveški fond Skagen koji ima nešto više od sedam posto vlasništva.
SEEbiz / Jutarnji.hr
Brodari od srpnja zaostaju za Crobexom
Datum: ATPL Crobex
03.02.10. 1025,93 2212,18
15.01.10. 1049,81 2158,21
04.01.10. 966,76 2023,36
15.12.09. 992,81 2022,46
01.12.09. 1047,81 2115,00
16.11.09. 1121,70 2146,52
02.11.09. 999,00 2117,74
15.10.09. 1146,32 2292,23
01.10.09. 1134,53 2212,86
15.09.09. 1157,56 2200,84
01.09.09. 1096,37 2015,45
14.08.09. 1136,36 1917,57
03.08.09. 1113,68 1928,62
15.07.09. 1134,03 1889,14
01.07.09. 1052,88 1821,81
15.06.09. 1135,40 1956,86
01.06.09. 1260,42 2272,94
Bradari za razliku od ostalih dionica u Crobexu ne ovise puno o gospodarskim prilikama u Hrvatskoj. Po svemu sudeći dobar dio svijeta je izišao iz recesije ( bar privremeno ), potražnja za brodskim prijevozom znatno varira, ali je došla na razine kada se posluje s dobiti, Hrvatska tone sve dublje u recesiju i još nije dotakla dno, a na burzi jačaju dionice tvrtki koje posluju u Hr, a one koje relativno uspješno posluju u svijetu stagniraju. Činjenica je da su oni u 2009 ostvarili manje gubitke koji su zanemarivi u usporedbi s enormnim dobitcima iz 2008. I kako burza teoretski pokazuje budućnost brodari bi trebali rasti, a ne rastu.
Zašto u ovom trenutku, ni upravama brodara ( trezori ), ni fondovima ne odgovara rast brodara?
To ne znam.
No zbog navedenih argumenata vjerujem da bi i brodari u skorije vrijeme trebali nešto rasti?
Kad i koliko opet ne znam.
Ja sam naravno većinom portfelja u brodarima, i ovo nije nagovor na kupnju, samo razmišljam.
Sretno svima.
[undecid]
Ne odgovara im jer smo mi bara od burze, koja funkcionira po prinicpu domina. Dakle, upucava se jedna dionica, druge štopaju, Kad odradi, ide se u drugu. Tako ti je to, sad je faza HT-a i napucat će je dok ruše građevinare i brodare. S obzirom da je BDI nisko, nakon što se napuca HT, napucat će građevinare pa zatim brodare. IMHO.
Ovdje možeš zaraditi doslovno samo ako pratiš taj trend. Eto danas, sve pada osim HT-a a pretpostavljam daće posebno brodati dobiti po piksi, jer malko se usporava pad BDI-a pa ne bi valjalo da se dignu prerano.
Mene stvarno interesira kome će ovi mirovinci kad im budu trebali novci za isplate mirovina prodati ovolike količine HT, dionica je ok ali naći kupca za tolike količine a da cijena dobre ne ode dole teško, pumpa ga se na silu a vjerovatno će ga se prodavati isto na silu samo u drugom smjeru.
DT-u.