http://www.youtube.com/watch?v=Q22oGInO-uo [thumbsup]
[/quote]
http://www.youtube.com/watch?v=4UQEl9oZNio [thumbsup]
Meni nije jasno zašto ZSE koja živi od trgovine ne dozvoljava da se svim dionicama trguje puno radno vrijeme. Činjenica je da se većinom nelikvidnih dionica jako malo trguje, ali poseban režim sigurno neće potaknuti veće trgovanje. Primjer sa HG Spotom pa sada Đakovštinom su tipični primjeri gdje postoji želja za trgovinom, a nije moguće trgovati.
Vjerujem da ukidanje posebnog režima ne bi niti tehnički, niti adminstrativno povećalo troškove burze, a sigurno bi se povećao promet na tim dionicama.
Zato što bi to zahtijevalo iznimne napore naše Burze i regulatora da stvore zakonsku regulativu te pretpostavke za trgovanje što bi tražilo dodatan angažman svih relevantnih čimbenika te kao takvo moglo ugroziti realizaciju nesmetanog trgovanja sa dionicama iz redovnog tržišta.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan
[/quote]
naravno da nisi. đakovština koja je u stečaju će ući u redovno trgovanje u slijedećem kvartalu
[/quote]
Knjigu u ruke.
Redovno trgovanje određuje likvidnost dionice,a ne da li je d.d. u stečaju.DKVS je ostvarila
pravo na ulazak u redovno trgovanje početkom slijedećeg tromjesječja.Možda bude i prije,ako
tjedni promet bude veći od 500.000 kn.Ne vjerujem s obzirom na ovoliku cijenu dionice.
Jedino posebnom odlukom HANFA može suspendirati ovo pravo,kao i za sve druge dionice.
Tek nakon likvidacije firme,tj nakon prestanka stećaja dolazi automatski do delistiranja firme ,koja
više ne postoji.Zdenka zadnji takav slučaj.
[/quote]
znam ja pravila vrlo dobro. bitno je slijedeće:
Činjenica je da se većinom nelikvidnih dionica jako malo trguje, ali poseban režim sigurno neće potaknuti veće trgovanje. Primjer sa HG Spotom pa sada Đakovštinom su tipični primjeri gdje postoji želja za trgovinom, a nije moguće trgovati.
evo jos jedan od niza bisera nasih vrlih politicara
Josip Friščić o Tedeschiju: Podravku bi kupili oni koji su za nas "cukora" pekli
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/josip-friscic-o-tedeschiju-podravku-bi-kupili-oni-koji-su-za-nas-cukora-pekli,67483.html
a svijedoci smo kako se trzisna cijena pumpa svakim danom sve vise i vise . [cool]
ja sad u opće ne razumijem kaj se taj Friščić tu popliće po terenu? On je tu Podravku herbal od jape?
Do novog direktora burze uz pomoć "headhuntera"
Praksa angažiranja "headhuntera" nije neobična i koriste je gotovo sve kompanije, a posebno one iz financijskog sektora u kojemu već godinama nedostaje kadra za vodeće pozicije
Autor: Lidija Kiseljak
02.02.2010 20:09
Do novog direktora burze uz pomoć
(Foto: Sanjin Strukić/24sata)
Nadzorni odbor Zagrebačke burze sutra bi trebao donijeti odluku o ponovljenom odabiru direktora burze i načinu njegova izbora. Već je, naime, objavljen javni natječaj, ali niti jedna od šest prispjelih ponuda ne zadovoljava kriterije, a to će se i javno priopćiti nakon današnje sjednice NO-a. S obzirom na to da se izbor direktora burze javnim natječajem nije pokazao dobrim, predstavnici NO-a odlučili su da će odabir obaviti uz pomoć headhuntera.
Praksa angažiranja headhuntera nije neobična i koriste je gotovo sve kompanije, a posebno one ih financijskog sektora, u kojemu već godinama nedostaje kadra za vodeće pozicije. Naime, jasno je da se na natječaj neće javiti osobe koje već imaju rejting na tržišu, odnosno najkvalitetniji kandidati iz struke jer takve osobe u načelu čekaju da se njih pozove, ali i traže diskreciju.
Imena šest kandidata koji su se javili na javni natječaj ne mogu se doznati, a to i ne čudi s obzirom na to da je vjerojatno riječ o osobama koje su zaposlene te imaju obveze prema svom poslodavcu.
Odluka o izboru novog direktora burze donesena je nakon što je jedna skupina sudionika tržišta kapitala prošle godine izrazila nezadovoljstvo radom sadašnje uprave na čijem je čelu Roberto Motušić, a zbog premalo novih proizvoda i usluga na burzi. A upravo je Motušić prije nešto više od tri godine postavljen na čelno mjesto burze s istim ciljem – razvoja. Iako je imao jasnu viziju, u tome ga je spriječila kriza, ali i ponovna razilaženja stajališta sudionika na tržištu.
ja sad u opće ne razumijem kaj se taj Friščić tu popliće po terenu? On je tu Podravku herbal od jape?
tako isto susjedov Žućo brani svoju zdijelu od Arona (nj. ovčar, 6 god.) ali od starosti mu zubi popadali pa ne može gristi nego samo reži i laje…pogotovo kada mu je gazda u blizini
[cool]
Tko je to danas prodavao i i kupovao Jamnicu?
Veliki promet ( 39 kom ) a cijena ostala ista?????
Toliko Jamnice nije trgovano u godinu dana ali je zato rušena sa 1 dionicom po 15 %.
JAMNICA D.D./REDOVNA JMNC-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AGROKOR D.D. 17.799 80,44 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.490 6,73 Osnovni račun
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 652 2,95 Skrb. račun
4. BAHOVEC SREČKO 425 1,92 Osnovni račun
5. INVESTCO D.O.O. 176 0,80 Osnovni račun
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 106 0,48 Skrb. račun
7. HZMO 79 0,36 Zast. račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 59 0,27 Skrb. račun
9. BLAŽEV MIROSLAV 30 0,14 Osnovni račun
10. MIKAN DRAGUTIN 28 0,13 Osnovni račun
Ukupno: 94,21
Evo, usporedi u petak
tako isto susjedov Žućo brani svoju zdijelu od Arona (nj. ovčar, 6 god.) ali od starosti mu zubi popadali pa ne može gristi nego samo reži i laje…pogotovo kada mu je gazda u blizini
[cool]
[/quot
Sad još čekamo Marijanu Petir da nam ona veli kak se vugorki trebaju kiseliti u Podravci. Mortik i ona ima nekšnu svoju recepturu.
Do novog direktora burze uz pomoć "headhuntera"
Praksa angažiranja "headhuntera" nije neobična i koriste je gotovo sve kompanije, a posebno one iz financijskog sektora u kojemu već godinama nedostaje kadra za vodeće pozicije
Autor: Lidija Kiseljak
02.02.2010 20:09
Do novog direktora burze uz pomoć
(Foto: Sanjin Strukić/24sata)
Nadzorni odbor Zagrebačke burze sutra bi trebao donijeti odluku o ponovljenom odabiru direktora burze i načinu njegova izbora. Već je, naime, objavljen javni natječaj, ali niti jedna od šest prispjelih ponuda ne zadovoljava kriterije, a to će se i javno priopćiti nakon današnje sjednice NO-a. S obzirom na to da se izbor direktora burze javnim natječajem nije pokazao dobrim, predstavnici NO-a odlučili su da će odabir obaviti uz pomoć headhuntera.
Praksa angažiranja headhuntera nije neobična i koriste je gotovo sve kompanije, a posebno one ih financijskog sektora, u kojemu već godinama nedostaje kadra za vodeće pozicije. Naime, jasno je da se na natječaj neće javiti osobe koje već imaju rejting na tržišu, odnosno najkvalitetniji kandidati iz struke jer takve osobe u načelu čekaju da se njih pozove, ali i traže diskreciju.
Imena šest kandidata koji su se javili na javni natječaj ne mogu se doznati, a to i ne čudi s obzirom na to da je vjerojatno riječ o osobama koje su zaposlene te imaju obveze prema svom poslodavcu.
Odluka o izboru novog direktora burze donesena je nakon što je jedna skupina sudionika tržišta kapitala prošle godine izrazila nezadovoljstvo radom sadašnje uprave na čijem je čelu Roberto Motušić, a zbog premalo novih proizvoda i usluga na burzi. A upravo je Motušić prije nešto više od tri godine postavljen na čelno mjesto burze s istim ciljem – razvoja. Iako je imao jasnu viziju, u tome ga je spriječila kriza, ali i ponovna razilaženja stajališta sudionika na tržištu.
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/53880/Bivsi.html
Bivšega bi isto nekakvi hunteri mogli uloviti.
Komentar za TK za sutra je sljedeci- DAR_MAR
Lijepo sam molio TEHNIKANTE da stave grafove tako da ja i Branimir mozemo testati TAJM FREJM
Ali su me banirali i nista od toga.Budete sve vidjeli uskoro.
ps na HATEU tek zagrijavanje a INA -komentar-SKAJ HAJ
to ne kazem ja to kaze
BRANIMIR
DUSKO_LOKIN /brat od Branimira cuvenog ekonomiste i tehnicara