Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Antiša, prosjek LKPC nije 1700 već nešto iznad 1 600, dokupljivao sam kada je padalo, a i počeo sam ulaziti oko 1600. Dio sam prodao na 1780.
Prema tome, ne boj se.

ULPL sam prodao sa minusom od 1 %, ali njega sam imao zanemarivo u portfelju samo 81 komad.

lp

Ne bojim se ja ni za tebe ni za LKPC, ali zanimljv mi je tvoj oblik komunikacije.
Kad si kupio LKPC bilo je svakodnevno dokupljivanje, da bi prodao na 1780 kn u tišini. Nisu baš dobro prošli oni koji su te slušali. Kad netko kao ti hvali svoje dionice bilo bi za očekivati da ih drži duže od mjesec dana ili da target izlaska.
Nemam ništa protiv tebe i dionica koje kupuješ ali postavljaš se kao genijalac, a zapravo imaš kao i svi mi pogodke i promašaje u ovom slučaju više promašaja.
Ove godine će sve rasti, pa zapravo gotovo da nije ni bitno što imaš, pitanje je samo na čemu će se najviše zaraditi.

[/quote]

To što ti ne znaš moj stil trgovanja, to ti ja ne mogu pomoći.
To što sam prodao na 1780 sam kupio na 16XX ne znam točno po kojoj cijeni.

Prema tome nije tiho prodavanje.
Svi mi imamo pogotke i promašaje, samo netko više jednih, netko više drugih.
Ja sam u 2009. ostvario prinos od 94 %.
Neki su imali i gubitke.
Ne mislim da sam genijalac, niti sudim o sebi.

lp

[/quote]
plavi ove god prinos od 84% a koliki je bio gubitak prosle godine ???? i koji je suma sumarum???? hvala
[/quote]
pa kolko sam ja shvatio proslu je prinos isto bio 84 posto ali neznam da li je to sve ulagao u ovoj godini
mislim da je s obzirom koliko luke ploce kupuje
pofuk

Bravo kolega Plavi, pridružujem se čestitkama. Iznimno znanje.

Iz dana u dan dokazujete kako ste upravo Vi povjesna ličnost ovog foruma, a ne tamo neki lažnjaci ljubomorni na vaše burzovne uspjehe.

Još jedno veliko BRAVO!!

Također i čestitke našem simpatičnom i sve više samouvjerenom Tigrusu koji se u zadnje vrijeme jako dobro snalazi u svakodnevnim burzovnim kretanjima.

srdačan pozdrav svima i ugodan vikend,

GMB GUBERNATOR, čuvar djedovine.

Hvala kolega, na lijepim riječima,pozdravite starijeg brata.

lp i zdravi i veseli bili.

[/quote]
evo i ja se iskreno pridruzujem cestitkama pa bi Vas zamolil da mene isto pozdravite sa lepi i zdravi bili kako bi se barem moje zdravlje i izgled promjenili kad vec nemoze portfelj iz minusa u plus
unaprijed hvala
pofuk

Antiša, prosjek LKPC nije 1700 već nešto iznad 1 600, dokupljivao sam kada je padalo, a i počeo sam ulaziti oko 1600. Dio sam prodao na 1780.
Prema tome, ne boj se.

ULPL sam prodao sa minusom od 1 %, ali njega sam imao zanemarivo u portfelju samo 81 komad.

lp

Ne bojim se ja ni za tebe ni za LKPC, ali zanimljv mi je tvoj oblik komunikacije.
Kad si kupio LKPC bilo je svakodnevno dokupljivanje, da bi prodao na 1780 kn u tišini. Nisu baš dobro prošli oni koji su te slušali. Kad netko kao ti hvali svoje dionice bilo bi za očekivati da ih drži duže od mjesec dana ili da target izlaska.
Nemam ništa protiv tebe i dionica koje kupuješ ali postavljaš se kao genijalac, a zapravo imaš kao i svi mi pogodke i promašaje u ovom slučaju više promašaja.
Ove godine će sve rasti, pa zapravo gotovo da nije ni bitno što imaš, pitanje je samo na čemu će se najviše zaraditi.

[/quote]

Neki su imali i gubitke.

lp

[/quote]
plavi ove god prinos od 84% a koliki je bio gubitak prosle godine ???? i koji je suma sumarum???? hvala
[/quote]
Trebaće mu bar deset takvih godima da pokrije gubitke od INGRE kad se samo sjetim kako je kupovao po 60 000 pa dokapitalizirao Ludvigicu i Openhajma po 35 000 a hvalio se da toga ima jako puno.

Prema tome, ne boj se.

lp

[/quote]

Neki su imali i gubitke.

lp

[/quote]
[/quote]
Trebaće mu bar deset takvih godima da pokrije gubitke od INGRE kad se samo sjetim kako je kupovao po 60 000 pa dokapitalizirao Ludvigicu i Openhajma po 35 000 a hvalio se da toga ima jako puno.
[/quote]
Ja se sječam kada je dnevno rokao po 15 postova da treba kupiti ingru na 60k a vidi ga sada.
Trebao bi se prekriti ušima.
Također se sječam kada sam ja rekao da crobex ide jako nisko, a lik se kurčio da ako padnemo opet na 3200 da bu gol trčao trgom.
Ma lik zna ono kaj mu njegova banda fondovska kaže i to je to.
drugo velika banana.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Moram na ovo reagirati.
Naime, i sam si Gubernator – governor, a svojedobno si, tada pod imenom governor, i sam hvalio PTKM kao budući driver tržišta.
Znam, sada ćeš reći da ti nisi governor nego njegov brat, u što ću vjerovati samo ako je governor bio Zdravko Mamić, a ti si mu brat ! [lol]

A što se čuvara djedovine tiče – djedovinu ćeš čuvati samo dok ne dođe na cijenovnu razinu na kojoj ćeš sa svojim istomišljenicima zaključiti da je vrijeme za prodaju, u to sam se uvjerio više puta, primjere neću navoditi.

Sorry, ali morao sam ovo napisati, jer moraš biti i sam pošten prije nego drugom spočitavaš nepoštenje.
Puno puta dobro napišeš i predvidiš stvari, ali puno puta i ukenj.. stvar.

Poštovani Jubito, ne zamjeram. Dapače. Post je korektan. Dozvolite mi da odgovorim na bitno.

Što se tiče PTKM, jest. Moj je brat govorio o PTKM kao potencijalnom driveru novog bull marketa.To i dalje stoji i po tome se ništa nije promjenilo. Ja sam uvjeren da će se u periodu od naredne 3 godine sa PTKM nešto događati po pitanju bitnijih promjena vlasničke strukture kao i likvidnosti u trgovanju dionicom (ovo drugo se već neko vrijeme i događa).

Nadalje, ja imam nešto PTKM u portfelju na long. No.. moj brat sigurno nije rekao da je to odlična firma. Barem ne u kontekstu poslovanja. Naime, reći za kompaniju koja unazad 6 godina ima 4 godine gubitka, a samo dvije godine dobiti da je uspješna je neumjesno i netočno.

Ono što PTKM jest, je poduzeće sa strateškom tržišnom pozicijom, enormnim potencijelom (kada bi izašla iz upravaljanja države) da postane dobra firma (i bolja od mnogih koje sam prethodno nabrojao kao kvalitetne), dok cijena dionice u isto vrijeme nije skupa.

Što se tiče djedovine. Ja imam tu sreću pa vrlo dobro mogu percipirati što je skupo, što je fer, a što jeftino. Ako nešto što je jeftino dođe na fer razinu vjerojatno ću to prodati i kupiti opet nešto što je podcijenjeno. Za sada je djedovina obezvrijeđena. Neka više,neka manje…

srdačno Vaš,

GMB GUBERNATOR

Prema tome, ne boj se.

lp

[/quote]

Neki su imali i gubitke.

lp

[/quote]
Nije mi jasno odakle vam novci za investiranje i da napravite takav plus ako ste tvrdili da ako crobex padne na 3200 da ćete trčati goli trgom pa onda prosto sumnjam da ste nešto prodali na 2500 i niže jedino ako niste pronašli lokalno dno na 1200 i sve prodali a ako znamo da su vam popucali i margini i lombardi situacija postaje krajnje ozbiljnja, jedino gdje ste mogli doći do sredstava je prodaja one polovnjače koju vozite ali ti novci su vam potrebni za preživljavanje jer sa plaćom vraćate margine i lomarde a za nju se i ne mogu dobiti neki novčeki pa više ja dobijem za svoju škodu već vi za onu krntiju.

Prema tome, ne boj se.

lp

[/quote]

Neki su imali i gubitke.

lp

[/quote]
Nije mi jasno odakle vam novci za investiranje i da napravite takav plus ako ste tvrdili da ako crobex padne na 3200 da ćete trčati goli trgom pa onda prosto sumnjam da ste nešto prodali na 2500 i niže jedino ako niste pronašli lokalno dno na 1200 i sve prodali a ako znamo da su vam popucali i margini i lombardi situacija postaje krajnje ozbiljnja, jedino gdje ste mogli doći do sredstava je prodaja one polovnjače koju vozite ali ti novci su vam potrebni za preživljavanje jer sa plaćom vraćate margine i lomarde a za nju se i ne mogu dobiti neki novčeki pa više ja dobijem za svoju škodu već vi za onu krntiju.
[/quote]

Oh, pa mi se to poznajemo kolega?
Ovo što pišete je samo djelomično istina, naime igrom slučaja, početkom 2008. povukao sam znatniji dio sredstava sa burze za neke druge stvari.
Što se margina tiče, djelom si u pravu, popucao je margin, te sam se povukao sa burze i novcima negdje pred jesen 2008. sve do 01.04. 2009. kada sam se vratio.

Lombardni kredit nikada nisam dizao.
Misliš da sve znaš, ali u stvari ne znaš ništa.
[tongue]

Istina je da sam u 2008. imao gubitak to stoji, kao i većina ostalih koji su radili na burzi.

Ne boj se, kapitala ima, ako trebaš nešto da pokriješ svoje gubitke i ulažeš u investiranje, slobodno se obrati, kod mene ti je to ovako:

Novac tvoj, zaradu djelimo po pola, eventualni gubitak isto tako.

Što se tiče moje krntije tada ( više nemam taj auto, već drugi ), od 200 konja, sječam se da si samo uzdahnuo kad si ju vidio, vjerojatno si si pomislio slijedeće:

Vidi ti to samo, kakva makina,a ja vozim onu kantu, Škodu.

Ide li ta škoda, ili nejde više, pa si ju ostavio u obližnjoj šumi?
Uostalom, kakav je to investitor koji vozi Škodu?

lp i zdrav i veseo bio[wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Vidim da kolega plavi danas nije čitao štampu jer da je naišiao bi na članak u Slobodnoj koji najavljuje dokap LKPC vrlo skoro, pa kolega ako imate malo vremena posvetite toj temi imam dvadesetak komada kupljenih po 1500 i a htio bi da ih nekome utopim pa ako imate malo vremena pročitajte članak pa se javite ovdje da izađem bar na 1700 ja sam vam jako skroman momak čaša rakijice i cigareta i ja zadovoljan pa vidite da vozim škodu znači nije mi stalo do prestiža a i da je ne mogu si priuštiti polovnjake od desetak godina koji jedno jutro upale a drugo jutro nema šanse, šta se može takvi su vam polovnjaci ja sam Njemačka škola najbolji auto je nov auto.

Anonimno, 30.01.2010. u 13:32
Oh, pa mi se to poznajemo kolega?
Ovo što pišete je samo djelomično istina, naime igrom slučaja, početkom 2008. povukao sam znatniji dio sredstava sa burze za neke druge stvari.
Što se margina tiče, djelom si u pravu, popucao je margin, te sam se povukao sa burze i novcima negdje pred jesen 2008. sve do 01.04. 2009. kada sam se vratio.

Kolega bajke su za malu djecu ja sam ipak odrastao i zreo momak u najboljim godinama ovo pričajte dječici kući vjerujem da im poslije ovakve priče neće trebati više od 1 minute da zaspu.

NHF

Ja se sječam kada je dnevno rokao po 15 postova da treba kupiti ingru na 60k a vidi ga sada.

Pobjeda zašto ti mene kritiziraš što što sa ja kupio Ingru na 41 kn, ako je Plavome bila dobra na 400 kn.
A ja imam dobar plan za suradnju nas trojice:
– ja ću svoju INGR kako sam najavio prodati tebi na 100 kn, to ćemo i proslaviti na trgu
– ti ćeš isto na njoj zaradti jer na 200 kn tu uskače Plavi( ako mu je bila dobra na 400 kn zašto nebi bila na 200 kn)
– onda Plavi opali reklamu po forumu, stavi šesto linkova o novim poslovima, usporedbe s ostalim građevinarima i ode INGR na 400 kn
– i naravno tu se uključuju MF-ovi pa dionica počme padati
– tada bi se čak oko 300 kn mogao priključiti i g.Tigrus kojemu će TA reći da treba kupovati na 300kn
Svi sretni i zadovoljni i opet smo naguzili MF-ove.

Pobjeda zašto ti mene kritiziraš što što sa ja kupio Ingru na 41 kn, ako je Plavome bila dobra na 400 kn.
– ja ću svoju INGR kako sam najavio prodati tebi na 100 kn, to ćemo i proslaviti na trgu
– ti ćeš isto na njoj zaradti jer na 200 kn tu uskače Plavi( ako mu je bila dobra na 400 kn zašto nebi bila na 200 kn)
– onda Plavi opali reklamu po forumu, stavi šesto linkova o novim poslovima, usporedbe s ostalim građevinarima i ode INGR na 400 kn
– tada bi se čak oko 300 kn mogao priključiti i g.Tigrus kojemu će TA reći da treba kupovati na 300kn
[/quote]
1. nasmijao si me do suza post je odličan, čista 100
2. nisam tebe kritizirao niti najmanje već plaavog..čitaj bolje
3. lp i čuvajte mi se u ponedjeljak, jer će futursi biti zeleni u 3 p.m. a dan bi mogao biti krvav.
lp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

[/quote]
[lol] [lol]
Odavno boljeg posta nisam pročitao… [thumbsup]

Svi sretni i zadovoljni

Ovaj post treba objaviti u večernjaku kao savršen primjer kako funkcionira burza u Hrvata
[thumbsup]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close