Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i dalje 99% u dionicama….. psi laju karavana prolazi…

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

i dalje 99% u dionicama….. psi laju karavana prolazi…

Ovaj čovjek malo priča ali puno vrijedi mislim da ste kolega daleko najpošteniji forumaš.

Samo vi zahvaljujte Plavom,
šta vi mislite da je on djed Mraz ,
One ne radi sam..to se zna
kad on i ekipa počnu rasprodavati letjet će perje na sve strane..
plača do koljena
malo razmišljajte glavom a ne kao ovce srljati

Nisam ja djed mraz, ako već mogu birati, prije bih rekao da sam dirigent ( premda sam završio gitaru ), koji uspješno dirigira orkestrom.

[tongue]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

i dalje tvrdim da je rastuci trend.

Economy Grows at 5.7 pct Pace, Fastest Since 2003- AP

Pa to tvrdite ima deset dana od tada je USA zaronila oko 10%.

@barbastrai

pa to ti je naslov sa yahoo.com – finance.

zadnji danas…

svasta. [sad]

Bravo kolega Plavi, pridružujem se čestitkama. Iznimno znanje.

Iz dana u dan dokazujete kako ste upravo Vi povjesna ličnost ovog foruma, a ne tamo neki lažnjaci ljubomorni na vaše burzovne uspjehe.

Još jedno veliko BRAVO!!

Također i čestitke našem simpatičnom i sve više samouvjerenom Tigrusu koji se u zadnje vrijeme jako dobro snalazi u svakodnevnim burzovnim kretanjima.

srdačan pozdrav svima i ugodan vikend,

GMB GUBERNATOR, čuvar djedovine.

Ovaj optimizam je svako utemeljen u realnom gospodarstvu a evo i najnovijih podataka koji to potvrđuju

Hidroelektra: Dobit u 2009. potonula 42,8%

Vaš link

Siemens: Dobit potonula gotovo pet puta

Vaš link

Petrokemija: Gubitak prošle godine 267,6 milijuna kuna

Vaš link

Podravka: Rizične transakcije krive za gubitak od 281,2 milijuna kuna

Vaš link

Ako treba još ima toga ako ovako posluju naše najbolje firme šta očekivati od onih najgorih.

Hvala lijepo na čestitkama, uvijek je dobro znati da se imaš kome obratiti za pomoć ako spadneš na prosjački štap.

lp

Šta je s LKPC ulaz je iznad 1700 kn, čini mi se da nisi mogao vjerovati da netko prodaje tako jeftino danima si maltretirao ekipu s da kupuje jer će nestati.
Vidim da si ULPL prodao, jeli s minusom?
Od tri picka samo jedanog reklamiraš, 33% pogodaka nije dovoljno za uspješno trgovanje na burzi.

Ovaj optimizam je svako utemeljen u realnom gospodarstvu a evo i najnovijih podataka koji to potvrđuju

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Ako treba još ima toga ako ovako posluju naše najbolje firme šta očekivati od onih najgorih.

Nisi spomenuo da je ADPL izbacio najbolje izvješće u zadnjih pet godina što je samo dokaz da će Hrvatske firme iz ove krize izaći još jače nego što su bile. A Crobex će ostvariti novi ATH.

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Poštovani kolega Španac/karoje/Vidra/Rambo s Kuhačom/Karoje/Sančo/karoje, malo ste se zabunili… nabrojali ste uvjerljivo najgore kompanije od svih izlistanih na burzi. To što su vas navukli Birtić i ekipa u te tickere po sumanuto skupim cjenama, ja vam ne mogu pomoći.

Možete li molim vas poslati podatke za ULPL, LEDO, KODT, ADRS, TISK, ADPL, FRNK u usporedbi sa 2008. godinom?

Bio bih vam jako zahvalan.

s poštovanjem,

…. Ali ima taj rast i svoju tamnu stranu, naše dionice kupuje strani kapital koji je gotovo već sve preuzeo u Hrvatskoj. Za što smo se mi borili, da nam neki njemci, francuzi ili englezi otimaju dionce.
Nedajmo im, sada se treba boriti za samostalnost i neovisnost TK….

Dragi moj Antiša, kako znaš da strani kapital kupuje naše dionice ? Ja bih osobno volio da je to istina, jer bi to značilo da će se nastaviti veći prometi i vratiti likvidnost, no nemam takvih saznanja, niti je negdje objavljeno da nam se stranci vraćaju na ZSE.

To bi u svakom slučaju bilo dobro, ali sumnjam da je istina.
[/quote]
Problem s ZSE je loša trasparentnost, vjerujem da i za to postoji razlog. Pogledaj recimo beogradsku burzu, imaju dnevne podatke o učešću stranaca u trgovanju s kupovne i prodajne strane.
Vas ovdje pumpaju da mirovinski fondovi dižu, a mali dioničari ruše burzu. Strani kapital su strani fondovi, pojedinačni investitori i banke. Oni dižu i spuštaju dionice, MF-ovi od njih kupuju na vrhu.

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Vaš link

Poštovani kolega Španac/karoje/Vidra/Rambo s Kuhačom/Karoje/Sančo/karoje, malo ste se zabunili… nabrojali ste uvjerljivo najgore kompanije od svih izlistanih na burzi. To što su vas navukli Birtić i ekipa u te tickere po sumanuto skupim cjenama, ja vam ne mogu pomoći.

Možete li molim vas poslati podatke za ULPL, LEDO, KODT, ADRS, TISK, ADPL, FRNK u usporedbi sa 2008. godinom?

Bio bih vam jako zahvalan.

s poštovanjem,

[/quote]
Potpisujem napisano 😀 S tom razlikom da bih PTKM izdvojio iz onog spiska "loših firmi" a od ADPL "se ogradio" kao od nečega o čemu dovoljno ne znam da bih mogao dati svoj sud o tome kakva je dugoročna perspektiva njihovog poslovnog modela.

Također, dodao bih uz 2-3 veće i neke male nano-cap kompanije 😀 Ponekad su one najmanje među najboljima!

Mi na ZSE imamo odličnih firmi po odličnim cijenama dionice, ali dobar dio je ipak prilično loš. Građevinari, te Podravka i sl. loše upraljanje firme: najmanje su siguran izbor. Ove zadnje možda mogu biti dobre u slučaju privatizacije, ali dok ne znamo da li će se i kada privatizirati – mnoge od njih su još uvijek jako velika nepoznanica i velik rizik. Što ostane u državnom vlasništvu loše će poslovati – to je sigurno. I to je ono što treba zabrinjavati.

New Report

Close