Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ode Ina pa,pa [bye]

Opasno formiranje tehničke formacije CIAO BELLO! [kiss]

LEAVE THE WORLD BEHINED

Očigledno je da su se uključili malo veći igrači jučer i danas i kupuju ono najbolje INA,ATPL,ATGR,KOEI,ADRS…da je vani zelenilo bilo bi više blokada,izabrali su pravi trenutak!

@ studi

kolega,

forum je imao informacije sto kupiti i po kojim cijenama.

ne mozete reci da Brutalni kapital nije dobar i da Vas ne voli.
[smiley]

Nije mi jasna ova PTKM. Migolji se već duže vrijeme na razini 138 – 145 kn uz beznačajan promet. Ali svakih par dana kao grom iz vedra neba uredno uleti neki predator i pokupi par tisuća komada, a nije iz TOP 10 dioničara.

Ima li netko kakvu ideju ili komentar o čemu se tu radi ?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

evo Amera u plusu

Na KOEI na kupnji do 365 preko 1 107 komada.

[rolleyes]

lp

Prodaja izgleda još opasnije i po svemu sudeći nije izložila sav svoj arsenal da kupnja nebi zbrisala.
[/quote]

Pogodio si.
Ko s prstom..

Pogledajmo semafor..

lp
[/quote]

a i LKPC se solidno drzala…
zasto ?
[proud]

najbolje je imati slijedece dionice:
1. INA
2. KOEI
3. LKPC

ako ne znate zasto, ima netko tko zna zasto…
svi znamo tko je to…

to je BRUTALNI KAPITAL!
[proud]
[/quote]

zanimljiva je cinjenica da nekako uvijek BRUTALNI KAPITAL u portfelju ima dionice koje rastu.

jeste li primjetili da danas raste INA, KOEI, a to je bila moja top two preporuka…
kako je to moguce?

[/quote]

a u qurac…
ode INA!

a moj portflej je 50% INE sa ulazom na 1735kn…
[lol] [lol] [lol]

dajte ljudi smirite se malo…
ponasate se kao da INA ide na 2200kn…
[lol] [lol] [lol]
[/quote]

ma molim te lijepo, vidi koncara….
nema ispod 496kn….

[lol] [lol]

Klasični bull trap na djelu. Kada počne iskrcavanje onih koji su mislili da je negativni trend u svijetu samo kratkoročan i vezan uz Obamu i Kinu isključivo, mali investitori će ostati kratkih rukava, i slijedi nam pad ispod 2.000
Dapače, očekujem već krajem dana obrat i minus od 1,50 %.
IMHO naravno, i naravno, totalno sam u kešu.:-)

Šteta, kolega……pa trebali ste danas nešto zaraditi………a prognoza vam je čini se pogrešna. NHF

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ma pogledajte ovaj sumanuti rast crobex-a unazad dva dana od skoro 2% u vrijeme kada se zapad dobrano crveni. Pa kako i ne bismo rasli kad smo jedno 40 do 70% podcjenjeniji od njih (ovisno o dionici i sektoru) a s mogućnošću još većeg razvoja ulaskom u EU.

Ufff… bojim se samo i pomisliti kakav će to biti plus kada i zapad za koji dan okrene u zeleno.

Ufff… dobro da sam se na vrijeme opskrbio sumanuto podcijenjenim dionicama respektabilnih hrvatskih tvrtki u kojima su još naši djedovi, očevi i majke radile. Bome, drago mi je što držim svju podcijenjenu imovinu i ne želim obezvrijediti žuljave ruke mojih predaka prodavajući budzašto njihovu krv znoj i suze stranom imperijalizmu sa zapada. Držim držim držim, črvsto držim i ne dam na svoje. A ne kao neki što su rasprodali krupnom kapitalu pa se sada čude i vrište jer su svakim danom sve više svjesni da će morati to isto kupovati po puno većim cijenama… ajme ajme ajme, mora da im se preci okreću u grobu…

Pozdrav kolegi i nadam se da dovoljno čvrsto držite!
Ja bih to komentirao na ovaj način: Mirovinski fondovi(ROMF i PBZ CO OMF) kupuju HT-r-a te skupljanjem količine i dizanjem cijene otkupljuju od OIF, malih ulagača, oni uzimaju dionice a oslobađaju keš kojim mali ulagači i OIF mogu dio uložiti u druge dionice.
Sada se to radi na par hrvatskih firmi koje su kvalitetne i po poslovanju ne zaslužuju razinu dionice na kojoj trenutno varira.
Dao bih primjer LEDo-r-a na kojoj je OMF pokupio veliku količinu dionica koje su stvarale pritisak na cijenu, digao cijenu na veći nivo i omogućio izlazak OIF i malih ulagača.
Radi se konstantna kupovina od strane ROMF na nekim dionicama te tako oslobađa likvidnost(novac ulagača da kupe nešto drugo) a oni uzimaju kvalitetne dionice koje vrijede ili će u budućnost puno više vrijediti. Kako bi došli do količina tih dionica da nije bilo krize, tko bi im prodao, ovako koriste krizu i povećavaju udjele.

Štednja je mudrost trošenja.

Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, mature on optimism, and die on euphoria…….

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Da je za početak skinuti sa dnevnog reda privatizaciju brodogradilišta na čemu se izgleda radi biti će puno lakše.

who dares, wins

Bull markets are born on pessimism, grow on skepticism, mature on optimism, and die on euphoria…….

još uvijek smo u skepticizmu, ali što ako poslije skepticizma ne dođe optimizam nego se na trenutak vrati pesimizam pa ponovno skepticam i onda optimizam? Nije uvijek ovako pravocrtno 😀

Premda, ako se nastave ovako probijati 52 WH pa neke dionice možda dođu i na ATH… možda bi optimizam mogao na burzi i prevladati skorim događanjima u realnom gospodarstvu i društvu uspkrs. Moguće je čak i to!

Očigledno je da su se uključili malo veći igrači jučer i danas i kupuju ono najbolje INA,ATPL,ATGR,KOEI,ADRS…da je vani zelenilo bilo bi više blokada,izabrali su pravi trenutak!

Dodao bih, premda sam već napisao nešto slično u ranijem postu danas. Kupuju ono što vrijedi i što će u budućnosti vrijediti više. Dakle, kupuju firme koje će sigurno preživiti ovu krizu i tko zna koliko još recesija u budućnosti.
Kupnjom HT-r-a, CKML-r-a, ERNT-r-a, BLSC-r-a, ISTT-r-a, PTKM-r-a, LEDO-r-a uz navedne dionice koje spominjete od strane OMF, povećavaju udjele, oslobađaju cash-r-a OIF i malim ulagačima te tako mali ulagači mogu to uložiti dijelom u jeftinije dionice a dio ostaviti na računu za daljnja ulaganja.
Pravi trenutak djeluje već neko vrijeme(dokup OMF), samo se to radi u tišini, bez puno dima i magle.

Štednja je mudrost trošenja.

New Report

Close