Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

možda se uruši još jedna mafijaška kula, a sevkin faker konačno uzme pare

http://www.seebiz.eu/hr/osiguranje/euroherc-dubravko-grgic%2c-supruga-i-jos-cetvero-pod-istragom,66789.html

ovo kad krene nece se zaustaviti
mislim da ce najulaganje biti u rmtnc-r-a a moze i rmtnc-p-a (tamo ce ici ovi jaci igraci)

hehe

Postanite Eu-robovi

Stvarno ne vidim razloga da danas ne odemo gore a navesti ću i neke razloge za to:

Situacija u zemlji je stvarno odlična broj nezaposlenih svaki dan manji, porast osobne potrošnje vidljiv na svakom mjestu, makroekonomski pokazatelji odlični, svaki dan se otvara hrpa novih raznih mjesta, korupcije pa skoro da i nema, zaduženost skoro nikakva, BDP ove godine opasno uzleće, likvidnost odlična sve su to i bezbroj drugih razloga argumenti za streloviti uzlet burze danas i idućih dana.

buy,buy,buy,buy a poslije bay bay, bay bay, bay bay.

Ha, slušaj, nemam ja ništa protiv takvog pogleda na stvari. Ali iskreno, ja ću rađe sada postepeno kupovati kroz idućih godinu dana, a kada se stvari kad-tad slože kako si ti naveo, već ću biti u dionicama 95%.

Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-izvjestan-nastavak-negativne-serije,66798.html

Stvarno ne vidim razloga da danas ne odemo gore a navesti ću i neke razloge za to:

Situacija u zemlji je stvarno odlična broj nezaposlenih svaki dan manji, porast osobne potrošnje vidljiv na svakom mjestu, makroekonomski pokazatelji odlični, svaki dan se otvara hrpa novih raznih mjesta, korupcije pa skoro da i nema, zaduženost skoro nikakva, BDP ove godine opasno uzleće, likvidnost odlična sve su to i bezbroj drugih razloga argumenti za streloviti uzlet burze danas i idućih dana.

Apsolutno se slažem, danas je definitivno potvrda dugoročnog bull trenda, poslije ove minorne, beznačajne, tehničke korekcije koju su skrivile drhtave ručice.
Sad možemo mi sa čvrstom rukom umočenom 100% u dionice opet zarađivati…
Hrvatska je novi "balkanski tigar" i definitivno slijedi uzlet gospodarstva ove izlazno orijentirane industrije. Dokup i samo dokup!!! [huh]

ima li netko informaciju šta se događa sa SUNH-R-A?
upravo je netko istresao 21000 kom po 30kn!

Zabranjeno sikiranje

ide to up up
dajte više poslušajte..korekcija je tu..USA down, svijet down, Hrvatska u banani a vi bi up..pa išli ste od 1920 do 2160 pa kaj bi više…sada ćete barem do 2000 dole…ako ne i prema 1800..

ANALIZE
HGK: Bruto dobit gospodarstva u devet mjeseci pala 30,1 posto
Autor/izvor: SEEbiz/ Hina
ZAGREB – Pod utjecajem financijske i gospodarske krize hrvatsko je gospodarstvo u prvih devet mjeseci 2009. ostvarilo znatno lošije financijske rezultate poslovanja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, navode analitičari Hrvatske gospodarske komore pozivajući se na podatke Financijske agencije.

To je vidljivo kroz pad broja zaposlenih radnika za 1 posto, pad ukupnih prihoda poduzetnika za 9,1 posto, ukupnih rashoda za 7,7 posto, smanjenje bruto dobiti za 30,1 posto i investicija za 15,4 posto, dok je rast zabilježen kod broja poduzetnika za 4,2 posto i prosječne mjesečne neto plaće za nominalnih 3,1 posto, napominju analitičari Centra za makroekonomske analize HGK u najnovijim "Gospodarskim kretanjima".
Pad broja zaposlenih radnika iznosi 1 posto, pad ukupnih prihoda poduzetnika je 9,1 posto, ukupnih rashoda 7,7 posto, dok je bruto dobit pala za visokih 30,1 posto.

Analizom Fine obuhvaćen je 87.421 poduzetnik s 900.333 zaposlena radnika.

Ukupni su prihodi poduzetnika u prvih devet mjeseci prošle godine ostvareni u iznosu od 454,1 milijarde kuna, a u njihovoj strukturi dominiraju prihodi od prodaje u zemlji s udjelom od 77,9 posto. Pri tome su prihodi od prodaje u zemlji zabilježili međugodišnji pad za 9,9 posto. Istodobno su prihodi od prodaje u inozemstvu, s udjelom od 12,8 posto, imali jače izraženi pad, za 10,4 posto.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

nije ni čudo što indexi u americi padaju. Krupni kapital tamo rasprodaje i kupuje na ZSE našu podcijenjenu djedovinu. i to po asku. tako je to.

Bravo kolega Vilime pravi zaključak kada se kupuje sa aska tada je index u minusu, nije ni čudo što brutalno zarađujete .
[/quote]

Poštovani Vidra/ Španac/ Karoje/ Barbastari/ Rambo s Kuhačom/ Volkovska banka/ Karoje,

Drago mi je da ste ipak tu među nama. Postalo je pomalo dosadno bez vas ovih dana.

Ne zarađujem brutalno. Trenutno, od 01.01.2010, tek 6,5% na portfelj.

srdačno Vaš,

GMB GUBERNATOR
[/quote]

pa to je dobar prinos….pa ima tu i onih koji kažu da je prošla godina bila super
sa prinosom grobija od 15%…….evo još 7% i možeš prodat……..

ide to up up
dajte više poslušajte..korekcija je tu..USA down, svijet down, Hrvatska u banani a vi bi up..pa išli ste od 1920 do 2160 pa kaj bi više…sada ćete barem do 2000 dole…ako ne i prema 1800..

ANALIZE
HGK: Bruto dobit gospodarstva u devet mjeseci pala 30,1 posto
Autor/izvor: SEEbiz/ Hina
ZAGREB – Pod utjecajem financijske i gospodarske krize hrvatsko je gospodarstvo u prvih devet mjeseci 2009. ostvarilo znatno lošije financijske rezultate poslovanja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, navode analitičari Hrvatske gospodarske komore pozivajući se na podatke Financijske agencije.

To je vidljivo kroz pad broja zaposlenih radnika za 1 posto, pad ukupnih prihoda poduzetnika za 9,1 posto, ukupnih rashoda za 7,7 posto, smanjenje bruto dobiti za 30,1 posto i investicija za 15,4 posto, dok je rast zabilježen kod broja poduzetnika za 4,2 posto i prosječne mjesečne neto plaće za nominalnih 3,1 posto, napominju analitičari Centra za makroekonomske analize HGK u najnovijim "Gospodarskim kretanjima".
Pad broja zaposlenih radnika iznosi 1 posto, pad ukupnih prihoda poduzetnika je 9,1 posto, ukupnih rashoda 7,7 posto, dok je bruto dobit pala za visokih 30,1 posto.

Analizom Fine obuhvaćen je 87.421 poduzetnik s 900.333 zaposlena radnika.

Ukupni su prihodi poduzetnika u prvih devet mjeseci prošle godine ostvareni u iznosu od 454,1 milijarde kuna, a u njihovoj strukturi dominiraju prihodi od prodaje u zemlji s udjelom od 77,9 posto. Pri tome su prihodi od prodaje u zemlji zabilježili međugodišnji pad za 9,9 posto. Istodobno su prihodi od prodaje u inozemstvu, s udjelom od 12,8 posto, imali jače izraženi pad, za 10,4 posto.

Evo sada sam već u razmišljanju da kupim jer vi ste mi indikator za kupovinu kada vi kažete sell ja kupim i nema greške.
[/quote]

cekajte malo, pa i ja kupujem!
danas sam prodo onaj drek od VDKT-R-A na 337,99 i sad imam para za dokup.

sto biste mi Vi preporucili?
[smiley]

PODR-R-A [lol] ili skinite malo INE sa aska jer ste na 2830 tvrdili da će još jako rasti a sada vam skupo po 1790.

nije ni čudo što indexi u americi padaju. Krupni kapital tamo rasprodaje i kupuje na ZSE našu podcijenjenu djedovinu. i to po asku. tako je to.

Bravo kolega Vilime pravi zaključak kada se kupuje sa aska tada je index u minusu, nije ni čudo što brutalno zarađujete .
[/quote]
ne bih ulazio u GUBERNATORovu zaradu ali negdije u 02. mj prošle god.je bio u pravu kada je tada pisao o "slomu keš pzicije" .
Sasvim je izvjesno da će doći do migracije kapitala sa stranih TK a znamo kako je nas je pr. god. iznenadilo par100 milja kuna koje su utučene u par dana na Crob 2600-2800 a poslije mahnito ukrcavanje do 2300….možda ovaj puta griješi, a možda i ne ali predmetni post bi se mogao pokazati kao više vjerojatan slijed događanja od prognoza o padu TK uslijed nezaposlenosti i slabijih god. i kvart. FI koje i tako očekujemo i koji su već uračunati u cijene duonica.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

meni sad ovo izgleda da smo na rubu…..još jedna faza lupanja po bidu i
pokreće se lavina…………….moje razmišljanje……..
na atgr markeri rasturaju, svaka čast…..

New Report

Close