KOEI idući tjedan ide gore malo jače, ukoliko tržište bude u plusu.
Odokativnom metodom sam to ustanovio.
lp
lp
ja bi ocijenio također da ukoliko tržište bude u plusu više manje će sve ići gore.
lp
ja bi ocijenio također da ukoliko tržište bude u plusu više manje će sve ići gore.
[/quote]
…slažem se kolega,izgleda da su se icrpile puste analize,grafovi itd…evo kolega Plavi uvodi novitet
"ODOKATIVNA METODA" samo ne znam je li se može primjenit za KOEI ili i za ostale dionice?????????
prvi put otkad sam se rodio vidim da mirovinci brane tržište u Republici Hrvatskoj
mirovinci prate kratanja brutalnog kapitala.
dosada je krupni kapital diktirao globalne trendove.
ali sada imamo na trzistu novu, jacu i mocniju zvjerku – BRUTALNI KAPITAL.
a ocito je da su mirovnici to shvatili….
[proud]
Kolega vi ste bili svjedok kako izgleda kad se brutalni kapital kako ga vi volite nazivati počme iskrcavati, izgleda zastrašujuće jel da, a tko vam kaže ako se ovo nastavi vanka da se neće odlučiti na takav potez.
Slažem se s mišljenjem Rekvijema, da imamo napokon nekog regulatora tržišta.Da li su to mirovinci ili netko drugi (brokerske kuće ili sl.)ne znam,ali vidi se da nema više paničnih rasprodaja niti strmoglavom rušenja tržišta,(unatoč trenutnom jakom padu svjetskih burzi).
Valjda više nema puno ni onih margin kredita i njihovih margin callova.
Inače smo na takve situacije kao što se sad dešavaju vani rušeni 5-6% GROBEXA i to s pola snage.
Istina naše tržište nije pratilo strana ni u rastu već dugo vremena kad su ista strmoglavo rasla,pa ne bi trebala ni u padu,ali burza i logika dva nepomirljiva pojma.
Za dugoročne ulagače je ova stabilnost svakako pozitivna.
prvi put otkad sam se rodio vidim da mirovinci brane tržište u Republici Hrvatskoj
ako i brane ,ne brane ga zbog nas.
već su nas bezbroj puta nasanjkali.uskoro bi i oni mogli pokazati svoje zube,samo da se ne ponovi jesen-zima 2008.
mislim da što se njih tiče vrijedi ona "ne laje pas zbog sela,nego …………"
vidjeli smo jučer na otvaranju kako su ti isti mirovinci "nasapunali dasku" pojedincima na "teti vegeti"(podr).baš me zanima njihovo mišljenje o mirovincima i burzi uopće.
koliko se sjećam prije par mjeseci jedna austrijska banka,odnosno njeni analitičari,dali su prognoze po kojima bi naše dionice drastično pale do kraja trećeg mjeseca.
koliko se sjećam,za INU su predvidjeli čak upola trenutne cijene-trocifrena.
sad da li je to još jedna analiza "vrlih " analitičara ili ne,brzo ćemo saznati.uskrs je zaćas.
ako netko ima sačuvan ili zna za taj link,molio bih ga da ga postavi.
zato pamet u glavu.nisu dionice niti cure niti tramvaj.
tobogan,nismo dugo bili na toboganu i nadam se da nećemo.
Inače,Nada umire posljednja…
Blue Tornado, kakav tobogan!
Na burzi nema nade.
Ne smiju se mirovinci više zafrkavati s burzom,otkako im je zaprijećeno ukidanjem drugog stupa sasvim drugačije s e ponašaju.Niti su pumpali dionice,a mogli su prošle godine bez problema to napumpati na 3000 bodova,niti sad očekujem da će rušiti burzu tj crobex.
Rezali bi granu na kojoj sjede,odnosno ako to kaže Jadranka pljunuli bi u tanjur iz kojega jedu.
Zato mislim da im je i interesu braniti stečenu razinu jer je ona još uvijek podcijenjena gledajući ostala tržišta koja su se znatno više oporavila od našeg.
Zaključak ne prodavati dionice,nego akumulirati .Sljedeći tjedan počinje akcija upliva likvidnosti u naš gospodarski sistem od 10 mlrd kuna što bi moglo dati pozitivan impuls i našem TK.
Usput da spomenem ,oporavak svjetskih tržišta počeo je upravo donošenjem američkog paketa pomoći gospodarstvu,pa zašto to ne bi pozitivno djelovalo i kod nas.Ionako ne pratimo već duže vrijeme svjetske burze ni u rastu ni u padu,što su već mnogi analitičari zaključili i moglo se pročitati.