INA se utaborila na 1800kn.
ne ide vise ispod.
jos uvijek je jako jeftina.
ako bi bili ljubazni mi objasnit zašto, jer je na 1,51 BV , radi gubitke, sa lošim odnosom duga i kapitala i Ev/EBITDA iznad 70.po meni, lošije i od Podravke.
zaista bih cijenio ako bi naveli bilo koji argument za potcijenjenost Ine?
pozdrav, Muammer
U odnosu na 50% tržišta precjenjena od 30-50% i ovaj vaš poziv na kupnju je za one koji žele izgubiti zato pamet u glavu ovo je jako pregrijano a od glasina nema ništa jer je i jučer vlada demantira da nikakve prodaje INE nema niti će je biti a onaj tko je gledao sinoć Poslovni klub i tamo su naglasili da nikakve prodaje INE nema i da su to samo neutemeljene špekulacije.
[/quote]
a zakaj bi baš samo prodaja ine bila jedini razlog za rast cijene?
razlog rasta cijene može biti i puno banalniji-kao npr to da ima više kupaca nego prodavatelja…
ako bi bili ljubazni mi objasnit zašto, jer je na 1,51 BV , radi gubitke, sa lošim odnosom duga i kapitala i Ev/EBITDA iznad 70.po meni, lošije i od Podravke.
pozdrav, Muammer
[/quote]
INA raste isključivo na glasinama koje su neutemeljene ako vlada kaže da nema prodaje i to ponovi 10 puta tada bi to trebalo nešto značit neki si i HG spot plaćali po 150 kuna prije koji dan i šta sada, a kolega tigrus se hvalio kako je sve prodao na 1740 i sada je vjerovatno malo kupio pa tu piše priče za malu djecu, kolega navedite fundamente INE pa pogledajte kako se trže slične kompanije i sve će vam biti jasno.
pozdrav, Muammer
[/quote]
Kolega Muammer,
vi ste dokazano veliki covjek, a upravo dokazujete da nemate znanje.
razlog rasta INE je to sto je tako odlucio brutalni kapital.
morate biti temeljiti i nauciti pratiti kretanja brutalnog kapitala.
ali ajde da ne kazete da ne zelim dati kvalitetan odgovor prema Vasim mjerilima:
evidentno je da postoje sakrivene fundamentalne vrijednosti jer se to moze iscitati iz Tehnicke analize.
pozdrav, Muammer
[/quote]
INA raste isključivo na glasinama koje su neutemeljene ako vlada kaže da nema prodaje i to ponovi 10 puta tada bi to trebalo nešto značit neki si i HG spot plaćali po 150 kuna prije koji dan i šta sada, a kolega tigrus se hvalio kako je sve prodao na 1740 i sada je vjerovatno malo kupio pa tu piše priče za malu djecu, kolega navedite fundamente INE pa pogledajte kako se trže slične kompanije i sve će vam biti jasno.
[/quote]
"kolega tigrus" je puno kupio na 1550-1570 i sve to prodao na 1640.
jer je bio padajuci trend.
ponovo je usao u INU na 1730-1740kn.
kad je potvrden rastuci trend.
znate li Vi oupce razliku izmedu rastuceg i padajuceg trenda?
[undecid]
ja pretpostavljam da INA raste ne zbog glasina već što Vlada javno iznosi da neće prodati INU
to je osnovni razlog rasta
a postavlja se pitanje zašto ne želi prodati zato što je sadašnja cijena INE mizerija za ono što vlada traži i koliko vrijedi
to su činjenice i kad dođe pravi kupac kad ponudi pravu puno višu cijenu od sadašnje to će vlada prodati a mi dobro zartaditi.
Nisu svi ljubitelji Samodola
Valjda će doć red i na njga u redu za Remetinac
pa zna se da je samodol sanaderov čovjek. mislim da se je i sam pomirio da je gotovo pa odrađuje poslijednje zadatke. kako su krenuke čistke ja mu dajem još mjesec do dva i veselim se njegovom odlasku. mislim da će i crobex to honorirati sa barem 1% trenutnog dobitka.