Predviđanja braće mirovinaca:
braća mirovinci bi da se povećaju izdvajanja za II stup!
ma marš lopovi jedni, sad kad imaju drastičan mjesečni pad uplata u OMF-ove jer je preko 50.000 ljudi ostalo bez posla, sad bi ovima koji još rade i jedva spajaju kraj s krajem povećali izdvajanja za II stup i time im nakon harača dodatno smanjili plaće. lopovi!
ma marš lopovi jedni, sad kad imaju drastičan mjesečni pad uplata u OMF-ove jer je preko 50.000 ljudi ostalo bez posla, sad bi ovima koji još rade i jedva spajaju kraj s krajem povećali izdvajanja za II stup i time im nakon harača dodatno smanjili plaće. lopovi!
[/quote]
Ne bi mi ništa plaćali više,kolega. Malo pročitajte povijest tog zahtjeva. Samo bi se promijenio omjer izdvajanja za I. i II. stup.
_jučer Ameri skliznuli cca 1%
_Japanac malo manje
_Hong Hong u pozitvi
_Evropa i minusu 0,5%
-američki futuresi u laganom plusu
Dakle,svjetski vjetrovi su malo prohladni i nebi trebali previše utjecati na Hrvatsku
Možemo oćekivati dan sličan,nikakvom jučerašnjem, sa laganim padom.
Naravno,ako veliki ne odluće drugaćije.
Pod velikim ne podrazumjevam samo institucionalce već i naše individualne špekulante,koji dogovorno djeluju.Smatram da ih keš počima svrbiti s obzirom na šuškanja o preuzimanjima
ZAPI,VUPIK realizirano
INA postaje meta
Podravka je na udaru
DKVS bi mogla dobiti novog vlasnika
Za sada su na udaru prehrambena industrija i energetika.
Mislim da su dionice bolji izbor od keša jer preuzimanja dokazuju da smo jeftini,a preuzimanja će
rješiti i najveću boljku ZSE -likvidnost
ohooo….izgleda da bumo počeli utvrđivat promet ispod 10 milja…..brokerskoj zajednici
želim zasluženu dobit a znamo da vas tu ima prilično…..
_Japanac malo manje
_Hong Hong u pozitvi
_Evropa i minusu 0,5%
Dakle,svjetski vjetrovi su malo prohladni i nebi trebali previše utjecati na Hrvatsku
Pod velikim ne podrazumjevam samo institucionalce već i naše individualne špekulante,koji dogovorno djeluju.Smatram da ih keš počima svrbiti s obzirom na šuškanja o preuzimanjima
ZAPI,VUPIK realizirano
INA postaje meta
Podravka je na udaru
Mislim da su dionice bolji izbor od keša jer preuzimanja dokazuju da smo jeftini,a preuzimanja će
Kolega pa i sinoć su vam rekli da nema nikakve prodaje INE nikome i ni pod kakvim uvjetima tako da su ove špekulacije za naivne.
[/quote]
Ne bi mi ništa plaćali više,kolega. Malo pročitajte povijest tog zahtjeva. Samo bi se promijenio omjer izdvajanja za I. i II. stup.
[/quote]
Povečanje izdvajanja u II. stup i smanjenje I.stupa znaći smanjenje priliva sredstava u državni proračun i povečanje uplata u mirovinske fondove.
Nerealna očekivanja za 2010.Mislim,da bi trebalo napraviti obrnuto ili barem staviti zakonsku zabranu ulaganja mirovincima na stana tržišta.Tu se naročito istakao ZABA_Allianz.Ne moraju ulagati u dionice,ali ulaganje mirovincima van Hrvatske, koja je gladna investicija bi trebalo zakonski zabraniti.Barem dok traje recesija.
Pitanje:Koji strani mirovinski fond ulaže u Hrvatsku?
Nitko.Svi brane svoju državu.A Allianz,što je vidljivo i po imenu i nije hrvatska riječ,a Hrvatska je njima strana država.
O ostalim imam slično mišljenje.PBZ mirovinac je jedini korektan.Nadam se da će zbog takve politike imati i najbolje financijske rezultate. Ovih zadnjih mjesec dana raste skupa sa ZSE.
_Japanac malo manje
_Hong Hong u pozitvi
_Evropa i minusu 0,5%
ZAPI,VUPIK realizirano
INA postaje meta
Podravka je na udaru
Kolega pa i sinoć su vam rekli da nema nikakve prodaje INE nikome i ni pod kakvim uvjetima tako da su ove špekulacije za naivne.
[/quote]
Tko je jači taj tlači.Rusi dolaze.A oni imaju jako puno nafte.Ako se odluće na širenje Ina će se
morati prodati/ne samo INA nego i MOL/ili će postati kronični gubitaši.I onda će se prodati jeftinije.Imaš dvije opcije:
1.prodati odma
2.prodati kasnije jeftinije
Uz predpostavku da se Rusi odluće širiti.Izgleda da su donijeli odluku dolaskom u Srbiju i Bosnu.
Nada Ružić: CROBEX će na 2.200 naići na razinu otpora
http://seebiz.eu/hr/burze/ruzic-crobex-ce-na-2.200-naici-na-razinu-otpora,66241.html