Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma Dinko radi za jedan konzervativni njemački mirovinski fond.
Poznato je da su Njemci toliki konzervativci da čak i kada je očit uzlet tržišta zaziru od
svake iole rizične imovine u svojim portfeljima.
Da je Dinko završio ubuku te bečke škole jahanja govore i njegove izjave koje sam imao
prilike i u živo odslušati, a tiču se odluka o ulaganjima jedino u klase financijske imovine koje se nalaze na osi y po CAPM modelu odnosno risk free rate. Inače os x označava rizik. Što je veći x , raste i prinos.
Sada Dinko daje takve izjave kao da ga je netko ucijenio da kupuje dionice.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Dinko Novoselec: Mirovinski fondovi u novoj bi krizi mogli biti glineni golubovi

Ulaganje mirovinskih fondova u hrvatske dionice izraženo brojem dana trgovanja na Zagrebačkoj burzi pokazuje da su 2005. godine bili vlasnici dionica za 12 trgovinskih dana, 2006. za 15 dana, 2007. za 34 dana, prošle godine za 35 a ove godine za čak 105 dana. To znači i da bi u slučaju neke krize teško bilo rasprodati te dionice, a sad je oko 3,5 milijarda kuna sad je u nelikvidnim dionicama.
Vaš link

Dinkec, my man. [bye]

Dionice dugoročno ne mogu rasti više od BDP-a
Vaš link

Reko ja da je "Zlatno doba TK" prošlo vrijeme.

Nije mi jasno kako može moderator pustit ovo pa ovo je staro 3 mj
koja je svrha svega ovog

MOLIM VAS, ako znate najtočniji SASTAV portfelja mirovinskog fonda npr. AZ…. HVALA!

Kaj,pa to je javni fond s novcima svih nas…imamo pravo sve znati…jel tako, šefe ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

MOLIM VAS, ako znate najtočniji SASTAV portfelja mirovinskog fonda npr. AZ…. HVALA!

Kaj,pa to je javni fond s novcima svih nas…imamo pravo sve znati…jel tako, šefe ?

Tako je al to je nemoguće to je čuvano kao popis branitelja
Kad bi se znalo pravo stanje Novoselec bi bio doživotno na robiji
Samo ću vam ovo napisat sjetite se izlaza Lukovića na kojoj razini a Dinkec je kupac ako nastavim dalje potražit će me Bajić

koja je svrha svega ovog

A kao, nešto se promjenilo u 3 mjeseca. [bye]
Mirovinci pretrpani nelikvidnim dionicama.

"Zlatno doba" burze je prošlo. To je bio san, sad slijedi java.

koja je svrha svega ovog

[/quote]

Puno toga NABOLJE

koja je svrha svega ovog

[/quote]

Puno toga NABOLJE
[/quote]

Šta spada pod to "Puno toga NABOLJE".
Ti si ko Vlada, govoriš da ide nabolje, a sve je više penzića na Dolcu koji kupe trulo voće i povrće prije nego čistoća to počisti.

"Zlatno doba" burze je prošlo. To je bio san, sad slijedi java.

Toplo preporučam da prolistate prilog Poslovna 2010 koji nam je matični portal poslovni.hr dao na korištenje:

http://www.poslovni.hr/135213.aspx

Između ostalih, imate i očekivanja AZ, ERSTE i RBA OMF-a. Već sam u više navrata pročitao izjavu tipa iz ERSTE OMF-a kako u bližoj budućnosti očekuje novi val privatizacija i ulazak strateških partnera, posebno institucionalnih investitora i to u najvećoj mjeri OMF-ova u vlasničke strukture domaćih poduzeća.

Ne bi bilo loše da malo pobrojimo poduzeća koja bi se mogla privatizirati. Privatizacija brodogradilišta je gotovo neupitna, ali i nezanimljiva za ulagače, ako izuzmemo Uljanik. Godinama se priča o privatizaciji Petrokemije, spominjalo se Croatia osiguranje, Jadroplov, Janaf, Luka Ploče, niz hotelskih kuća …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Poštovane kolege,

kako je to i uobičajeno, znak oporavka i polet tržišta kapitala u nas….MEDIJI POKUŠAVAJU ZAUSTAVITI svojim nedgovornim plasiranjem najlošijih vijesti koje izvlače iz konteksta ,
drugorazrednih portala širom svijeta, zanemarujući globalni zaključak razvijenog svijeta, a taj je
da se ekonomija sabrala i teži putu oporavka i pozitivnom razvoju …..

Umjesto , jer to treba prepoznati i znati istančano zaključiti, a što je očiti problem neiskusne
novinarske dječice koje rade po redakcijama….da se pravilno i pošteno naglasi stvarna financijska
situacija na stvarnom mjestu- a Jubito je to lijepo napisao, dječica se i dalje drapaja maramicama
po očima pred socijalnim detaljima Hrvatske, koja ih diraju u srce, umjesto , da zakažu razgovore
sa najjačim bankama , fondovima, i investitorima, te da sami provjere stvarno stanje…..!!!

Imaju li dovoljno znanja za to…………pitam se………..

Hoću reći…da ako već nemamo lovu da podignemo cijene dionica…..onda sebi nemojmo rušiti cijene
glupim naslovima u medijima …………pričekajmo , akcije velikih, budite uvjereni da će uskoro
biti novosti u tom smislu….nemam nikakvu potvrdu za to…osim zaključak na osnovu praćenja
tržišta kod nas……….

http://seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-morgan-stanley-i-goldman-sachs-preporucuju-brodare,65240.html

Toplo preporučam da prolistate prilog Poslovna 2010 koji nam je matični portal poslovni.hr dao na korištenje:

http://www.poslovni.hr/135213.aspx

Između ostalih, imate i očekivanja AZ, ERSTE i RBA OMF-a. Već sam u više navrata pročitao izjavu tipa iz ERSTE OMF-a kako u bližoj budućnosti očekuje novi val privatizacija i ulazak strateških partnera, posebno institucionalnih investitora i to u najvećoj mjeri OMF-ova u vlasničke strukture domaćih poduzeća.

Ne bi bilo loše da malo pobrojimo poduzeća koja bi se mogla privatizirati. Privatizacija brodogradilišta je gotovo neupitna, ali i nezanimljiva za ulagače, ako izuzmemo Uljanik. Godinama se priča o privatizaciji Petrokemije, spominjalo se Croatia osiguranje, Jadroplov, Janaf, Luka Ploče, niz hotelskih kuća …

Sagledavajuci situaciju mislim da među prvima bi mogla otici Podravka jer je i sama situacija neizvjesna (OTP prijeti prodajom svog paketa) a zainteresiranih itekako ima.Bez obzira na Podravku 2010 i 2011 biti ce izuzetno interesantne godine.

New Report

Close