Evo i čika Steve da ovde malo objasni onim naivnima i neiskusnima šta se ovde dešava. Onim iskusnima ne treba nikakvo objašnjenje. Oni znaju šta se dešava.
Došo Božić Bata. Kupuju se pokloni za praznike. Jedini problem šta se kupuju na kredit. Iskusniji mešetari koji zaglavili u mnogim pozicijama osetili su ko ajkule krv u vodi.
To je ovaj talas prazničnog optimizma koji je zaduvao po mlogim berzama. On nije slučajan. Uvek se desi u ovo vreme kada narod čeka praznike i veseli se moguče boljoj godini iako sledeča ne obečava ništa dobro.
Iskusni mešetari koriste ovaj mini bull vani da bi olakšali pozicije u hartijama u kojima trpe velike ali još uvek manje minuse od onih koji bi mogli da se očekuju u sledečoj godini.
Sama Jadranka lepo kaže da sledeče godine nema ništa dobro. Čika Luka kaže da če DLKV da padne prihod u sledečoj godini 33%! Stvarno dobar razlog da se kupuje hartija i napucava cena prema gore. Nema šta. Ali to su osetile mešetarske ajkule. Lepo su vam stavili malo veče naloge na kupnju iako dobro paze da nisu prvi na bidu nego da ima mesta ispred njih da ih slučajno neko ne poklopi. Sa nekim sitnišem su pokrenuli trend i sada čekaju da naivni mali udare po asku ko i njihovi kolege manje iskusni mešetari koje uveravaju da i oni dokupljuju. Ko šta je čika Stevo reko likvidnosti sve manje. Predikcije loše. Otrežnjenje sledi čim počne 2010. Neče voz da pobegne nigde. Mora prvo na remont. Čovek pre nego uđe u hartije ovih dana treba da sam sebi postavi dva pitanja ako odluči da kupi hartiju:
– kupio sam hartiju – NOW WHAT?
– i možda pre svega – DO I FEEL LUCKY???
Iskusni mešetari su več mnogo srečni.
Evo i čika Steve da ovde malo objasni onim naivnima i neiskusnima šta se ovde dešava. Onim iskusnima ne treba nikakvo objašnjenje. Oni znaju šta se dešava.
Došo Božić Bata. Kupuju se pokloni za praznike. Jedini problem šta se kupuju na kredit. Iskusniji mešetari koji zaglavili u mnogim pozicijama osetili su ko ajkule krv u vodi.
To je ovaj talas prazničnog optimizma koji je zaduvao po mlogim berzama. On nije slučajan. Uvek se desi u ovo vreme kada narod čeka praznike i veseli se moguče boljoj godini iako sledeča ne obečava ništa dobro.
Iskusni mešetari koriste ovaj mini bull vani da bi olakšali pozicije u hartijama u kojima trpe velike ali još uvek manje minuse od onih koji bi mogli da se očekuju u sledečoj godini.
Sama Jadranka lepo kaže da sledeče godine nema ništa dobro. Čika Luka kaže da če DLKV da padne prihod u sledečoj godini 33%! Stvarno dobar razlog da se kupuje hartija i napucava cena prema gore. Nema šta. Ali to su osetile mešetarske ajkule. Lepo su vam stavili malo veče naloge na kupnju iako dobro paze da nisu prvi na bidu nego da ima mesta ispred njih da ih slučajno neko ne poklopi. Sa nekim sitnišem su pokrenuli trend i sada čekaju da naivni mali udare po asku ko i njihovi kolege manje iskusni mešetari koje uveravaju da i oni dokupljuju. Ko šta je čika Stevo reko likvidnosti sve manje. Predikcije loše. Otrežnjenje sledi čim počne 2010. Neče voz da pobegne nigde. Mora prvo na remont. Čovek pre nego uđe u hartije ovih dana treba da sam sebi postavi dva pitanja ako odluči da kupi hartiju:
– kupio sam hartiju – NOW WHAT?
– i možda pre svega – DO I FEEL LUCKY???
Iskusni mešetari su več mnogo srečni.
nije hartija nego papir….već si tu dovoljno dugo da si mogo naučit…..
bull trap, oprez ekipa
ide to jos gore.
za one koji ne znaju pravila igre, ja cu ponovo napisati.
”NEMA STRAHA KADA SE BRUTALNI KAPITAL POCNE UKRCAVATI ! ”
tko se ne slaze?
[proud]
ide to jos gore.
tko se ne slaze?
[proud]
[/quote]
Ja. Brutalnog kapitala je sve manje. Biti če ga sve manje. Polako se topi ko ovaj sneg vani. Sreči iskusnih mešetara danas nema kraja. Ali neko mora na kraju da ostane bez jaj…
ide to jos gore.
tko se ne slaze?
[proud]
[/quote]
Ja. Brutalnog kapitala je sve manje. Biti če ga sve manje. Polako se topi ko ovaj sneg vani. Sreči iskusnih mešetara danas nema kraja. Ali neko mora na kraju da ostane bez jaj…
[/quote]
uzaludno Vam je to neslaganje kolega.
ukrcaji brutalnog kapitala su Vam – condicio sine qua non
nemojte da zbog ovog Vaseg neslaganja budete morali reci-
Ave Imperator, morituri te salutant!
[smiley]
ide to jos gore.
tko se ne slaze?
[proud]
[/quote]
[/quote]
[smiley]
[/quote]
ABUSUS NON EST USUS, SED CORRUPTELA.
Od brutalnosti vidim samo mlogo dima. Ima da mlogi izduvaju cigaru.
Sama Jadranka lepo kaže da sledeče godine nema ništa dobro.
Teta Jadranka je još prošle godine mislila da krize neće ni biti. Ja bi se više bojao da najavljuje dobru iduću godinu.
Što nam govori 9 miljuna prometa na HT-u i 10 milijuna na svemu ostalom?
Da se upravo pobjeglo u sigurnu luku i prepustilo malima da se igraju dioničara do Nove Godine
gospon tigar,vi ste mi nekak poprilično sigurni…
a argumenti bi bili…?
samo TA argumetni
ide to jos gore.
tko se ne slaze?
[proud]
[/quote]
[/quote]
[smiley]
[/quote]
ABUSUS NON EST USUS, SED CORRUPTELA.
Od brutalnosti vidim samo mlogo dima. Ima da mlogi izduvaju cigaru.
[/quote]
ne vidim nikakvu zlouptrebu u tvrdnji da se jedan od trendova promjenio.
veliki rast na malom prometu znaci da je ask supalj i da nema vise zainteresiranih prodavaca.
nastao je takozvani "vakum na prodaji".
zato brzo raste na malom prometu.
Teta Jadranka je još prošle godine mislila da krize neće ni biti. Ja bi se više bojao da najavljuje dobru iduću godinu.
[/quote]
Komšija, meni ne treba teta Jadranka da išta kaže. Ko sluša šta če oni da kažu taj je davno obro bostan. Ti si iskusan mešetar i znaš te stvari bolje od mene. Ako ona kaže da če da bude loše to bi moglo samo da znači da če da bude užas.