Hmm, ovo mi je poznata situacija vec, 90% foruma se iskrcalo, vecina u zadnja 2 dana, i drukaju dolje, prodaja šuplja, puno casha – moglo bi se ap ap [cool]
nije bitno tko se iskrcao ili ne-bit je cijelokupna gospodarska situacija u HR-budući da se očekuje ponovni pokušaj riješavanja brodogradnje poslije nove godine (ako ne uspije) na držanu blagajnu dolaze garancije oko 10 miliardi kuna koje će morati pokriti-kako i na koji način to treba vidjeti-ako do toga dođe moglo bi biti dodatnih padova i usporavanja gospodarstva u HR-a neminovno i dionica-moje skromno mišljenje
…uuuaauuuuuuu koje otvaranje-znači svi napeti i čekaju da krene kupnja…
Lacoste – ma hadje nekoliko pitanja:
1) Kakve to veze ima s brodarima
2) Idemo li u EU vjerojatno 2012
3) Ako idemo koliko državnog vlasništva ide u prodaju
hoce li puknut dlkv 320 ,ovo je treci pokusaj… [rolleyes]
Lacoste – ma hadje nekoliko pitanja:
1) Kakve to veze ima s brodarima
2) Idemo li u EU vjerojatno 2012
3) Ako idemo koliko državnog vlasništva ide u prodaju
Zašto baš mene??? ima na ovom forumu kompetentnijih članova ???
1)nisam ni jednom riječju naveo niti-brodare,građevinare itd-već ukupnu situaciju u HR.
2)2012-mislim da da-iako smo već odavno trebali biti u njoj-osobno nisam zagovornik brzog ulazka u EU-ali situacija je takva da će se to dogoditi u idućih nekoliko godina.
3)otići će onaj dio koji do sada nije prodan-popis je dugačak ,osobno smatram da nije dobro da bi u ovim trenutcima bilo što prodavali-i da bi trebalo sačekati minimalno godinu dana nakon ulaska u EU -i onda raditi na pronalasku kvalitetnih partnera a i cijena bi bila dosta povoljnija nego riješavati prodaje udjela prije ulaska i pridruženja EU.Posebno u ovoj situaciji koja vlada u cijelom svijetu-a mislim na trenutnu krizu.
evo štovani kolega nadam se da ste zadovoljni sa odgovorom.
jedini pravi u ovoj banana državi
Evo još malo Rohe
Čim je Rohatinski izjavio da je najgore prošlo, znači da vidi rast u svjetskom gospodarstvu a time i u RH…….
Ne zvuči mi baš optimistično!!
Više poludepresivno.
A on je jedan od sukrivaca za sadašnje komatozno stanje u realnom sektoru, od kojeg sad očekuje da "preuzme rizik"………
Nekako mi se čini da je relanom sektoru rizika preko glave……….( i onog što su ga na realni sektor prevalile banke, država i lokalna samouprava )
Ali nažalost naš g.Guverner nije za to mario kad je trebao nego se sad nudi kad smo pred najvećom depresijom otkad postoji RH kao samostalna država………..
Ali dobro ja uvijek kažem ……………bolje prekasno nego nikad [tongue]
Odlično je rekao, a i Popijač bi mogao to prihvatiti zajedno s Škegrom……..
Moguća su dva scenarija,
1.da će jak rast početi sljedeći tjedan ili nakon sljedećeg tjedna, dakle rast u ovoj godini,
2. ili da su se fondovi zadovoljili ovim cijenama pa bolje ostvariti mali rast u ovoj godini i prenijeti ga u novu godinu i tada početi s novim i agresivnijim rastom. Jer bi Hrvatska u toj 2010. trebala završiti pregovore s EU.
Eto toliko pozdrav…….. i ne brinite toliko što lopovi ruše, ali zato vi možete kupiti jeftinije, pod predpostavkom da ne prodajete svoje dionice i imate slobodnog novca. I još jednom ne brinite toliko stanje u portfelju je relativno. Čas vrijedi 10000 Kn, a čas 1000 000 Kn…….. Pozdrav
Odlično je rekao, a i Popijač bi mogao to prihvatiti zajedno s Škegrom……..
[/quote]
Novinar business.hr očito ne razumije problematiku i razbacuje se brojkama:
"Na kraju ove godine guverner… poručuje da je zbog krize u realnom sektoru spreman u zdrave gospodarske projekte upumpati 10 milijardi kuna"
Kada bi rješenje bilo tako jednostavno onda neka Rohatinski naštampa 500 milijardi kuna i rješili smo sve probleme [rolleyes]
Taj novac može promjeniti nominalne vrijednosti ali realne ostaju iste samo se mijenje vremenska komponenta, tj sutrašnji ručak se pojede danas.