Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ma sve je to ok ali koji k…. rade mirovinci

Oni su peta kolona od stranih banaka. Ono što ti domaći naprave teško da ti neki stranac može.
Što je naj gore to smo si i zaslužili. Pošto će se ti dični mirovinci riješiti svog udjela u Zapi i koliko će zaraditi na tome ? Bila bi interesantna analiza pošto su kupovali i kako su sad dovedeni u šah mat poziciju. Zadnji primjer je kako su istisnuti iz Plive.

who dares, wins

Razgovarao sam sa jednim poslovnjakom iz Slovenije i on mi govori da se kod njih priča o našoj burzi.U političkim i poslovnim krugovima kolaju priča da namjerno EU ( njihove banke ) spuštaju našu burzu i sve ostale vrijednosti u HR ( zemljišta,nekretnine….) jer znaju da ulazimo sigurno u EU 2011 ( krajem ) i žele kupiti sve što se nudi jer će vrijediti puno,puno više za godinu,dvije.Uz sva poticajna sredstva ( cc. 3 miliarde eura = cc.23 miliarde kuna ) firme će napraviti ogromne prinose u odnosu na momentalne.Zato pamet u glavu, kupujte ako imate novaca i nije vam nužno potreban u naredne dve godine.Sve naše banke su produžene ruke neprijatelja.

ovo stoji [thumbsup] jedan od razloga….
[/quote]

stoji kao i babin zub. Koliko fantaziranja o ničemu . jednostavno je : NITKO ne kupuje ,a prodaju špekulantići . Tko je od vas zadnjih dana lupao po asku ? ( ako zanemarimo spotovce,optimiste i validuse,te danas i dalekovidaše [lol] ) . A ono stajanje na bidu,istog trena ako vas poklopi mjenjate za najnižu poziciju na asku . I zato to ide dolje. Nitko normalan ne ulaže u burzu kad sa svih strana izlaze afere i crnjaci, a oni pacijenti u vladi nisu sposobni niti vodu povuć za sobom na zahodu,a kamoli donijeti smisleni proračun. Sada su odlučili odgoditi poticaje za stambenu i mirovinsku štednju : i tko će sada uplatiti u to ionaku upitno smeće ? NITKO,i fondovi ostaju bez love i opet pušiona. JEnom rječju pušiona…NEWTON je mrtav,Einstein je mrtav…MOJ NOVAC je mrtav,a ni ja se ne osjećam baš najbolje..

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Malo statistike

CROBEX Dow Dax
14.12.09. 2041,81 15,21% 10471,5 15,90% 5756,29 15,75%
01.10.09. 2212,86 24,87% 9509,28 5,25% 5554,55 11,69%
03.08.09. 1928,62 8,83% 9286,55 2,79% 5426,85 9,12%
01.06.09. 2272,94 28,26% 8721,44 -3,47% 5142,56 3,41%
01.04.09. 1451,96 -18,07% 7761,6 -14,09% 4131,06 -16,93%
02.02.09. 1615,36 -8,85% 7936,83 -12,15% 4271,04 -14,12%
05.01.09. 1772,19 0,00% 9034,69 0,00% 4973,06 0,00%

Dakle, ako uspoređujemo Crobex s Dowom i Daxom, s obzirom na početak godine, isti smo kao i oni. Mi smo prenaglo porasli od 01.03. do 01.06 A oni zato u zadnje vrijeme kontinuirano rastu, a mi stagniramo.

Ovo je ipak malo IZNENAĐENJE za mene, mislio sam da puno odstupamo. Ne da mi se gledat sad usporedbe, s ATH i ATL. To bi dalo potpuniju sliku.

Dokle god su oni u stabilnom rastu, nema kod nas panične rasprodaje. Mi koji smo ostali na burzi, smo sad sigurno puno tvrđi orah, nego onomad u jesen 2008!

Ali nema sreće dok ne odu ovi majstori što nas uništiše. Čuo danas podatak da su svih cca. 50.000 otpuštenih ove godine iz REALNOG SEKTORA, iz proizvodnje, iz gospodarstva, niti jedan iz državne uprave, administracije. Majstorima je jedini cilj, i za to se bore grčevito, svim silama, ostati na vlasti koliko god mogu duže, svaki dan im je bitan. A poslje njih potop. Ulaguju se raji, koja samo kratkoročno gleda. Raja se ponaša baš kao guske u magli. Proračun za 2010 je dovoljan dokaz. Malo tko razumije, kuda ovo vodi.
Nemoralni majstori su prodali sve za sitne novce. Osigurali svoja pokoljenja i uveli nas u dužnički kolonijalizam. Dakle mi kao narod i država smo postali dužničko kolonijalno roblje. Ovako je ovima sa zapada jeftinije, he he, ne moraju držati svoje vojnike kod nas, a imaju praktično istu vlast.

Primjer samo: traže topničke dnevnike za Knin, a za Vukovar ništa. A domaći majstori samo skidaju gaće. Dobro je mislim Bruno Bušić prorekao, malo su nam štete napravili stranci, u usporedbi s onim što će napraviti domaći majstori…

No tako je manje više u svim novim, istočnim tzv. demokracijama.

Nešto ozbiljno ne valja kod nas, valjda geni ??? Nikada u povjesti, slaveni nisu vladali germanima. Nije to slučajno.

Uffff

Što mislite gdje bi Vlada mogla nabaviti novac za pokriće svih troškova koji su u planu ?

I kako se ponašaju burze u okruženju…
Kad se sruši Belex onda se naši vraćaju kući….

Inverter…… dio naših kompanija neće dozvoliti da ih stranci pokupuju…svi otkupi dionica koje
poduzimaju društva su s tom namjerom….zauzeti što veće udjele…to će sada biti prioritet
svih fondova prije EU.
Ja sam do sada veće kupnje dionica , po nekoliko tisuća vidjela samo za trezor…uz javnu objavu.
Posljednje ADPL….

Oh, oko ZG burze će se itekako LOMITI KOPLJA…i bit će krvi do koljena….što je naravno za nas
dobro…nakon ove letargije…
Zato…pustite ih neka kupuju….. razni fondovi….mirovinci… brokerska društva….bilo tko….
Pa netko prodaje- a NETKO STALNO I KUPUJE …ne ?

A burza je IZVOR SREDSTAVA ….. i državi….. koliko je bio prinos u ovoj godini mirovincima..
1,6 milijardi………? Sitnica….
Sada nam ponovno trebaju koliko….? 2,2……milijarde…… Pa, samo treba pojačati Crobex…
uložiti 100 MIL i dobiti deset puta i više ….. a kako će se raskusurati među sobom…INI…?
Kaj nas briga.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Razgovarao sam sa jednim poslovnjakom iz Slovenije i on mi govori da se kod njih priča o našoj burzi.U političkim i poslovnim krugovima kolaju priča da namjerno EU ( njihove banke ) spuštaju našu burzu i sve ostale vrijednosti u HR ( zemljišta,nekretnine….) jer znaju da ulazimo sigurno u EU 2011 ( krajem ) i žele kupiti sve što se nudi jer će vrijediti puno,puno više za godinu,dvije.Uz sva poticajna sredstva ( cc. 3 miliarde eura = cc.23 miliarde kuna ) firme će napraviti ogromne prinose u odnosu na momentalne.Zato pamet u glavu, kupujte ako imate novaca i nije vam nužno potreban u naredne dve godine.Sve naše banke su produžene ruke neprijatelja.

ovo stoji [thumbsup] jedan od razloga….
[/quote]

stoji kao i babin zub. Koliko fantaziranja o ničemu . jednostavno je : NITKO ne kupuje ,a prodaju špekulantići . Tko je od vas zadnjih dana lupao po asku ? ( ako zanemarimo spotovce,optimiste i validuse,te danas i dalekovidaše [lol] ) . A ono stajanje na bidu,istog trena ako vas poklopi mjenjate za najnižu poziciju na asku . I zato to ide dolje. Nitko normalan ne ulaže u burzu kad sa svih strana izlaze afere i crnjaci, a oni pacijenti u vladi nisu sposobni niti vodu povuć za sobom na zahodu,a kamoli donijeti smisleni proračun. Sada su odlučili odgoditi poticaje za stambenu i mirovinsku štednju : i tko će sada uplatiti u to ionaku upitno smeće ? NITKO,i fondovi ostaju bez love i opet pušiona. JEnom rječju pušiona…NEWTON je mrtav,Einstein je mrtav…MOJ NOVAC je mrtav,a ni ja se ne osjećam baš najbolje..
[/quote]
pa zar i ti pesimistican [undecid] ?

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Mi padamo od cca petog mjeseca 2007 uz neke male skokove tako da gledati samo zadnju godinu nema smisla.

who dares, wins

Da je tako sve crno onda se ne bi tukli već mjesecima oko toga kome da se proda zse.Pa posvađali su se oni koji su drugovali,zarađivali…Znači da ovo vrijedi,firme na ovim cijenama vrijede…

Kad Crobex bez reda, logike, smisla, prognoze snijega, bankrota banke u Bangladešu, i tvornice
sapuna u Turskoj krene gore….. opet ćete se čuditi……. nemojte.

Pitam se pitam…..kaj je sa slobodom govora.. izražavanja….zašto se prepostavke, zagonetke
i pitalice u svezi države i mirovinskih fondova tretiraju ko javni terorizam …..

Uredniče, pa kaj i Vas maltretiraju ako nas ne cenzurirate…………. Ako da….. ma, gonite ih
u MP3…!..Ipak smo mi štovatelji ljudskih prava i sloboda govora…ne?

Mirovinci neće dozvoliti pad.Crobex bude bio 2000-2200 do kraja godine.Jer nema više dovoljno robe ( dionica ) koje bi oni želili kupiti.Mirovinci i veliki igrači drže Crobex u svojim rukama.

hahahha, kakav je ovo vic!! "mirovinci neće dozvoliti" [lol]
pa znaš li ti da se to isto pisalo na crobexu 4000 pa na 3000 pana 2000 pa onda na 1250. mirovinci nemaju para, odrao ih je šuker, pogledaj kolike milijarde su utukli u državne obveznice!
"oni neće dozvoliti" [lol] [lol] [lol]

sve što pišem moje je mišljenje i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica...

pa zar si i ti pesimističan ?

Crumarix, 14.12.2009. u 23:06

Ne,samo realan,i prošao sam ove priče lani,pa su mi malo smiješne . Očito je ipak stasala nova generacija ulagača,optimista bez pokrića,pa se nadaju spasu od strane fondova i Djeda Božičnjaka ( hebiga,gledam film ) . Spas je u glavi i kešu,ne kreditima i forumima . Ako si ulagao u ATPL,po 1100,i imao ideju i target…i ništa,ali baš ništa se nije u firmi i svijetu promijenilo,osim u našem kocu,a ATPL ne radi ovdje,zašto biti u strahu ako je pala na 1000 ? Zbog drukera na formu ? možda..ali onda je to druga priča . Lani je bilo očekivanja od Djedice,dobili smo babin Ku…ac ( slušam LET 3 )…

Cijela je poanta,koliko puta želimo zaraditi kunu . Koliko ? 100 puta, OK,rizik je isto 100 puta .
i drugi dio priče… ako kupuješ kruh,kilo kruha…kupi po cijeni 1kg brašna,+ cijena prstohvata soli,+ cijena grama kvasca,+ cijena 1Kw struje,i tome dodaj po želji manče pekaru . Nemoj ga plaćati kao da je napravljen od 100 Kg brašna i jedne nuklearke,a pekaru ne kupuj jahtu od 18 metara,nemoj ka plaćati kao da je namazan kavijarom… i biće ti sasvim ukusan,i neslušaj mene ili ostale koji ti žele prodati svoj kruh,vjerojatno star i pljesniv,ali zamotan u novi papir ili namazan belje paštetom,sigurno ćeš ga preplatiti.

Polako dolazimo ponovno do smiješnih cijena papira,ali to nije toliko zbog stanja firmi koje su izdale te papire,već zbog percepcije situacije. Prodati ili ne ,stvar je mirnog sna ,podnošljivog gubitka ili želje za akcijom i možebitnom extra zaradom . Za sada,oni koji prodaju su u pravu,jer tržište ide dolje. Do kada ? Ha,pitajte one koji su prodali oko 1.03.2009,jesu li uspjeli uhvatiti nazad ,i koliko su izgubili zbog krive procjene. U dioničarstvu, ( ne špekulativnom ) vrijeme se mjeri u godinama.

ja sam špekulant .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Lijepo je kaj mi dijelite jedinice…ponovno sam u akciji i optimističnom raspoloženju….Hvala na
ocjenama. Trebate apaurine?

New Report

Close