ne znam kako vi gledate na ovaj jad od ZSE ali ovo je sramotno. burzu s ovakvim prometom bolje je zatvoriti, a ljude poslati doma na godišnji, šteta da troše struju i grijanje, a brokerima provizije neće pokriti niti doprinose za zdravstveno a kamo li za plaće
novačana masa u zemlji se smanjuje , ne troši se skoro ništa, fondovi na burzi ne kupuju ništa, preljeva se iz šupljeg u prazno.
4 sata se "trguje", promet 8 milja, jedino par navlakača svako tolko napumpa neku dionicu, a drugi na kraju ostanu s njome trudni
Jesi ti to mozda svoje rasprodo?
Na adpl ima preko 20000 komada na prodaji na nerealnim cijenama za danas.
[/quote]
NISAM
[/quote]
U procesu prodaje je.
[/quote]
N I S A M
Ako me sjecanje ne vara isti sistem trgovanja je bio i u trecem mjesecu prije pocetka rasta. Kroz dan oko 0, a pred zatvaranje rast crobexa.
Jel to ona faza skepticizma prije euforije?
Ma pogledajte vi samo ovo smeće od burze i TOP 5 smeća po prometu.
Uz izuzetak HT-a, imamo VLDS,OPTE,ADPL,FMPS sa najvećim prometom a da nije isključen iz trgovanja imali bi i HGSP.
STRAVIČNO !!!!!
Ovdje na ZSE će se dogoditi takav potop da će to biti stravično za gledati
Sad je faza ”pumpanja”…..čakaju se naivci da se može krenuti u istovar……a onda će se pila okrenuti naopako….
da nema ovih hypo lopova kod nas odavno bi već propali
http://seebiz.eu/hr/banke/hypo-spasen-austrija-daje-drzavnu-pomoc%2c-blb-dodatni-kapital,63325.html
Ako me sjecanje ne vara isti sistem trgovanja je bio i u trecem mjesecu prije pocetka rasta. Kroz dan oko 0, a pred zatvaranje rast crobexa.
Jel to ona faza skepticizma prije euforije?
ne! to je faza DEPRESIJE prije TOTALNOG KRAHA!
Pad BDP-a očekuje nas i u 2010. godini
Izvor: Novi list, Powered by PressCut
Iako je u Vladinim projekcijama za 2010. zacrtan gospodarski rast od 0,5 posto, za analitičare većih domaćih banaka "bazni scenarij" više nije ni stagnacija, nego novi pad BDP-a. Tako analitičar Zdeslav Šantić iz Splitske banke predviđa da će u 2010. BDP pasti, i to za minus 0,8 posto.
Nakon za gospodarstvo iznimno teške 2009. godine, niti iduća godina ne donosi puno razloga za optimizam. Tako je u 2010. moguće očekivati daljnju kontrakciju domaćeg gospodarstva, a stabilizacija nije izgledna prije druge polovice godine.
Pad BDP-a bit će ponajviše posljedica pada osobne potrošnje uslijed smanjenja razine zaposlenosti te realnog pada neto plaća, kaže Šantić. Dodaje da će trenutne visoke cijene inozemnog zaduživanja, niska iskorištenost kapaciteta u industriji te potreba da se smanje deficiti u proračunima središnje i lokalne države rezultirati i manjim kapitalnim ulaganjima.
Direktorica Direkcije za ekonomska istraživanja Raiffeisen Consultinga Zrinka Živković Matijević predviđa da će u 2010. BDP zabilježiti pad od minus 0,5 posto.
Prva polovica 2010. godine neće donijeti značajnije promjene obzirom da će novouvedeni porezi i negativni trendovi na tržištu rada zasigurno imati velik utjecaj na osobnu potrošnju, a inozemna potražnja neće biti dovoljna da podupre oporavak industrije i pokrene investicijski ciklus. Početak oporavka predviđamo najranije u drugoj polovini iduće godine, s obzirom na uspješnost turističke sezone, ukidanje kriznog poreza, bazni učinak i rastuću inozemnu potražnju, zaključuje Živković Matijević.
pozdrav optimistima [bye]
jad i bijeda…….onda dugo, dugo ništa……….pa crobex…….onda opet dugo, dugo ništa…………..
pa onda oni koji misle da će za kunu kupovati dionice kvalitetnih i profitabilnih firmi koje čeka još bolja budučnost nakon krize………dreams, sweet dreams……..
kupiti cu ADPL na 83kn
uskoro….
[/quote]
potpisujem, zna to i kolega Plavi samo igra igru [wink]
[/quote]
ja ovo i pisem zbog kolege Plavog.
vidim da je uspjesniji od kada prati moje targete.
bit ce para.