Mislim da je svima jasno da su ovo manipulacije i to do jaja.Dižu se cijene dionica po 20% na firmama gdije se zna da su ogromni gubitci….A opet se dionice koje dobro posluju i imaju odličnu perspektivu ruše iz dana u dan.Nije to slučajno.
Ne može mi nitko reći da u 2010 do 2011. dionice poput Janafa,Leda,L.Ploče i još mnogih drugih firmi ( a sigurno ih ima cc.20 i više ) neće odraditi skok od cc. 100 posto.dam se kladiti sa bilo kim da hoće.Uz to neke će ići i 200-300 %.
Ovo je igra velikih,koji imaju novaca ( od nas mirovinaca ) i svojih privatnih koje lagano obraduju kako im paša.Pa njima je ovo najbolje da Crobex ide od 2000 do 2400 pa na 2100 pa na 2300 pa na 2000…..a oni točno znaju koju dionicu će dignuti i do kuda i spustiti.I to konstantno rade a kad im dodu strani investitori e onda neće više biti rođo hočemo još jedan krug?Bijeda i lopovi.
http://seebiz.eu/hr/burze/nadzorni-odbor-zagrebacke-burze-smjenjuje-motusica%3f,63252.html
fala bogu da motušić dobiva cipelu…samo da i onog karduma izbace…..kaj su
napravili u unapređenju instrumenata, ništ osim slikanja po seminarima i reklamama…..
Pa konačno,tip je imao sigurno ogromnu plaču a nema blage o poslu.Tipičan primjer Hrvatskog zapošljavanja,rođaci i podobni.A svi ostali se jebite.Netreba ni fakultet jer se to može preko rođe kupiti na Ekonomskom i a ako treba i doktorat.
Kad se sijetim tog tipa na Otvorenom kad je govorio da treba sad kupovati,da je to dno….Pa on nema pojma koja 4 indexa postoje u Evropi ( osim Daxa- to je sigurno načuo od rođe ).
Nadam se samo da će ovaj put biti neko školovan,iskusan i pošten.
Čitam po novinama kako su ljudi dobijali poslove i sad traže otpremnine….,a visoko obrazovani ljudi kupe po kantama za smeče i stoje u redu na burzi rada.
Koja jad i bijeda od naše burze.
Ne bi bilo zgorega niti jedan komentar i za VLDS-R-A [cool]
Promet 1.614.206,91 [shocked]
QUO VADIS ZSE?
Gledam promete, šaka jada. Zvijezde su nam postale HGSP, OPTE, VLDS…. Ne mislim ništa loše o njima, dapače, par puta sam u njih uskakao i iskakao.
Blue chipovima se trguje sve manje osim dogovorenih transakcija među fondovima, a cijene se gotovo ni ne mijenjaju, burza je sve mrtvija.
Jučer KOEI promet 20 K, LEDO 54 K, PTKM 94 K, JDPL 83 K itd. ali zato OPTE 1,7 mil.kn, VLDS 1,6 mil.kn.
Svako malo lansira se nova "zvijezda" i onda krdo malih ulagača samo skače iz dionice u dionicu: najprije u HGSP, zatim iz njega u OPTE, a sad će iz OPTE u VLDS dok ne odradi svoje pa u neku novu.
Sve u svemu, čini mi se da će nas opći "christmass rally" zaobići ove godine u širokom luku. Bit će par vožnji kao na spomentim dionicama i to je to.
Da li ljudi nemaju love za ulaganje (istina je da pljušte otkazi na sve strane, nema božićnica, plaće se smanjuju, potrošnja u maloprodaji drastično pada-osim osnovnih živežnih namirnica) ili čekaju neki jači pad tržišta, nadam se da ćemo saznati uskoro jer sve je bolje nego ovo mrcvarenje.
Ovo danas više nije ulaganje, polako smo se gotovo svi pretvorili u špekulante koji ne ostaju dugo u dionici, a što ni ne čudi kad se pogleda jedan DLKV koji objavi odlično izvješće, a onda mu cijenu dionice ubiju (-30%) afere koje svakih par dana izlete u nekim novinama, a aferama nikad kraja, evo opet novih s INA-om, a prije toga su bile s PODR itd. itd.
Kako uopće ulagati na jednoj ovakvoj burzi gdje za 90% dionica možeš očekivati da će uskoro završiti u crnoj kronici zbog istrage USKOKa ili gospodarskog kriminala??? Da se razumijemo, nisam protiv toga, dapače treba taj mulj konačno raščistiti, samo u ovom trenutku situacija na ZSE i u cijelom gospodarstvu je teška i više nego neizvjesna, a to i te kako obeshrabruje prave ulagače da se konačno počnu vraćati na burzu.
Bravo kolega gismund.
Slažem se sa svim što ste rekli.
Samo da dodam da činjenica da samo visoko špekulantske dionice koje ste vi naveli ili neki ADPL kojem je prosjek EPS 3 kune po dionici a dobit im je 10 miljuna kuna u prosjeku kolika je dobit svakog boljeg pekara u Zagrebu ,rastu velikim postocima i na velikim prometima dok blue chipovi, mid i small capovi stoje na mjestu ili padaju.
To znači da smo u bear tržištu.
Ovo što gledamo svakodnevno je loptanje forumaša i malih investitora između sebe što je vidljivo po prometima.
Dovoljno je 400 ljudi koji vrte dnevno 50 000 kuna da naprave ovaj promet na ZSE i uvjeren sam da se to i događa.
Apsolutno ste oboje u pravu… Ovo je postala kladionica a ne Burza… Ernt , Končar, dobivaju poslove po Skandinaviji a bivaju nagrađeni padom vrijednosti dionica… Samo me čudi to da "veliki" ne trguju uopće, Ht jedini nešto radi, a mali investitori rokaju ovih par junk dionica i po par puta dnevno u krug… Nema tu nikakvog smisla, ni pameti… Al šta opet da kažem , ako je to jedini način da se zaradi, go with the flow… i uvijek pazi da ne budes zadnji, jer ko zadnji MAGARAC !
Veleštovani rookie kolega Fedya stalno izbjagavate odgovor, recite nam vaš komentar trgovanja ADPL, prije neki dan ste rekli da to ide na 40 kuna, dok je cijena bila ca. 73 kune, jučer je završilo na 95.
Pobogu kolega propustili ste rast od 30 % u nekoliko dana, kako komentirate vi to?
Može komentar trgovanja ADPL i od kolege vidre koji je na istom tragu kao i rookie Fedya što se tiče ADPL tj. totalno je sve promašio i uvalio se u neperspektivne građevinare.
lp
Mislim da je svima jasno da su ovo manipulacije i to do jaja.Dižu se cijene dionica po 20% na firmama gdije se zna da su ogromni gubitci….A opet se dionice koje dobro posluju i imaju odličnu perspektivu ruše iz dana u dan.Nije to slučajno.
Ne može mi nitko reći da u 2010 do 2011. dionice poput Janafa,Leda,L.Ploče i još mnogih drugih firmi ( a sigurno ih ima cc.20 i više ) neće odraditi skok od cc. 100 posto.dam se kladiti sa bilo kim da hoće.Uz to neke će ići i 200-300 %.
Ovo je igra velikih,koji imaju novaca ( od nas mirovinaca ) i svojih privatnih koje lagano obraduju kako im paša.Pa njima je ovo najbolje da Crobex ide od 2000 do 2400 pa na 2100 pa na 2300 pa na 2000…..a oni točno znaju koju dionicu će dignuti i do kuda i spustiti.I to konstantno rade a kad im dodu strani investitori e onda neće više biti rođo hočemo još jedan krug?Bijeda i lopovi.
Malo si i ti pobrkao vrijednosti,nabrajaš drugu ligu,zašto nisi naveo prvu ligu na ZSE?
HT,ADRS,ERNT,ZAPI,ZABA,FRNK,KODT,PBZ,
Kod ADPL-a fundamenti trenutno ne igraju nikakvu ulogu….Da li su dobri ili ne to je druga priča…
Ono što je ovdje bitno i zašto sam je jučer dokupio je činjenica da je rast dobio 4 miliona kn da kupi dionice….
Prema izvještajima dostavljenim burzi utrošio je oko 1,7 miliun i kupio oko 23.000 dionica…..
Kako mu je rok kupnje 31.12, datum koji je jako blizu, vrijeme je da krenu agresivnije, jer će se inače postaviti pitanje koliko su uopće kao firma kompetentni da odrade ono što je od njih traženo…
Nešto mi ne radi najbolje gledalica, ili se meni vid pogoršao, gdje je prodaja na ADPL???