Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

daj plavi pa ti si skroz puko, kolega se zeka, pa gdje ti je smisao za šalu………

http://www.kucilooro.webs.com/

@fedya
,
čuj bez zamere ali meni je u mom dosadašnjem životu toliko novca prošlo kroz ruke da imam istančani njuh prepoznati da li negdje nešto miriše na novce ili ne. Ti jednostavno braniš neke pozicije koje su neobranjive. Tu se ne radi o dnevnim zaradama ili mjesečnim. Ovi levati su u 11 godina ostvarili 50%. Kad sam ja tamo ulazio provizija je bila 5%, ušao sam na 30kn prije recimo 4 godine i nisam želio nikakve spektakularne prinose već mimimum sigurnosti. ATH im je bio 68kn da bi danas bili 15,×× kn.
Imaš vani brdo fondova tipa Templton i dr. pa se može usporediti kako su oni plivali kroz ovu krizu.
Ovi su tako poslovali da su Slovenci morali poslati svoje ljude iz Slovenije da rasčiste taj mulj. A ulagao sam prvenstveno radi toga jer sam si mislio ajde Slovenci to bolje rade od naših a oni angažirali naše. I sad ti to braniš i pokušavaš mi objasniti da se oni u nešto razumiju. Najbolje se čovjek uči za vlastite novce.

Kolega verdi, ne branim ja KD niti bilo koga drugoga, samo želim reći da nisu stvari tako jednostavne.
KD je jedno vrijeme imao najbolje rezultate od svih fondova.
KD Victoria je ostvarivao veće prinose od ostalih fondova jer je uzimao veći rizik.
Dok tržište raste to je dobra strategija i svi su oduševljeni, međutim kad tržište počne padati taj fond pada više od ostalih jer mu je strategija bila veći rizik-veći prinos ali sad su svi razočarani i kažu da je to loša strategija.
Morate razumjeti da dobitak veći od indeksa nosi i rizik gubitka većeg od indeksa.
Ako alokacijom imovine pokušate napraviti suprotno od onog što vas uče knjige možete pasti u još veće probleme od onih u kojima se nalazite.
Ja ne znam kojom su se metodom oni u KD vodili ali recimo ako su koristili sigurnosnu alokaciju imovine što je vrlo moguće s obzirom na rezultate onda je KD Victoria povećavala udio dionica i smanjivala udio obveznica za vrijeme rasta tržišta a smanjivala udio dionica i povećavala udio obveznica za vrijeme pada tržišta.

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Fedya, da sam ja prodavao na vrhu Crobexa a kupovao ponovo na dnu, sad bi bi bio na Bahamima i bario komade a nebi tu piskarao po forumima. Osim ako si baratao sa 10.000 kn. [bye]

@fedya
,
čuj bez zamere ali meni je u mom dosadašnjem životu toliko novca prošlo kroz ruke da imam istančani njuh prepoznati da li negdje nešto miriše na novce ili ne. Ti jednostavno braniš neke pozicije koje su neobranjive. Tu se ne radi o dnevnim zaradama ili mjesečnim. Ovi levati su u 11 godina ostvarili 50%. Kad sam ja tamo ulazio provizija je bila 5%, ušao sam na 30kn prije recimo 4 godine i nisam želio nikakve spektakularne prinose već mimimum sigurnosti. ATH im je bio 68kn da bi danas bili 15,×× kn.
Imaš vani brdo fondova tipa Templton i dr. pa se može usporediti kako su oni plivali kroz ovu krizu.
Ovi su tako poslovali da su Slovenci morali poslati svoje ljude iz Slovenije da rasčiste taj mulj. A ulagao sam prvenstveno radi toga jer sam si mislio ajde Slovenci to bolje rade od naših a oni angažirali naše. I sad ti to braniš i pokušavaš mi objasniti da se oni u nešto razumiju. Najbolje se čovjek uči za vlastite novce.

Kolega verdi, ne branim ja KD niti bilo koga drugoga, samo želim reći da nisu stvari tako jednostavne.
KD je jedno vrijeme imao najbolje rezultate od svih fondova.
KD Victoria je ostvarivao veće prinose od ostalih fondova jer je uzimao veći rizik.
Dok tržište raste to je dobra strategija i svi su oduševljeni, međutim kad tržište počne padati taj fond pada više od ostalih jer mu je strategija bila veći rizik-veći prinos ali sad su svi razočarani i kažu da je to loša strategija.
Morate razumjeti da dobitak veći od indeksa nosi i rizik gubitka većeg od indeksa.
Ako alokacijom imovine pokušate napraviti suprotno od onog što vas uče knjige možete pasti u još veće probleme od onih u kojima se nalazite.
Ja ne znam kojom su se metodom oni u KD vodili ali recimo ako su koristili sigurnosnu alokaciju imovine što je vrlo moguće s obzirom na rezultate onda je KD Victoria povećavala udio dionica i smanjivala udio obveznica za vrijeme rasta tržišta a smanjivala udio dionica i povećavala udio obveznica za vrijeme pada tržišta.
[/quote]
Zb Aktiv je godinu prije krize imao veći prinos cca 90%. Stvar je u tome što su mirovinci pumpali lovu u otvorene fodove i poslije to naglo povlačili kad je njima dozvoljeno neko ulaganje početkom prošle godine. Npr. Viktorija je sa 600M spala na 68M. No oni su svi šatro neki profesionalci pa bi o tome trebali i nešto znati. Jedni, drugi i treći skupa sa Hanfom. Činjenica je da je cijela Burza u banani što govori ono što sam vam u početku diskusije rekao da nemaju pojma. Ja se učim investirati sam o svoj trošak ali oni bi se trebali ipak negdje drugdje učiti prije nego što si zategnu kravate, uzmu menadžerske plaće, nacrtaju lajne i počnu glumiti frajere.

who dares, wins

Fedya, da sam ja prodavao na vrhu Crobexa a kupovao ponovo na dnu, sad bi bi bio na Bahamima i bario komade a nebi tu piskarao po forumima. Osim ako si baratao sa 10.000 kn. [bye]

kaj u hrvatskoj nema komada?
barimo hrvatsko.

Želite reći da vi piskarate tu na forumu jer niste prodavali na vrhu Crobexa i kupovali na dnu kao ja ?
A čujte, budete drugi put.
Vidite kolega, i ja sam mislio da bih sve ostavio i išao samo na putovanja oko svijeta kad sam gledao Flokija ili kolegu vidru koji su pioniri investiranja u Hrvatskoj,ja sam se prilkjučio malo kasnije,ali oni su ipak bili prvi i najjači i po prinosima i po pozicijama u Top 10 raznih tvrtki.
Međutim, kad vidite Bahame ili Sejšele par puta onda vam i to dosadi.
Pa eto tako vam i kolega vidra a bogami i kolega Floki još uvijek trguju na burzi i piskaraju po forumu baš kao i ja.
To vam je tako.
Što više novca zaradiš to više ga još želiš zaraditi.

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Želite reći da vi piskarate tu na forumu jer niste prodavali na vrhu Crobexa i kupovali na dnu kao ja ?
Vidite kolega, i ja sam mislio da bih sve ostavio i išao samo na putovanja oko svijeta kad sam gledao Flokija ili kolegu vidru koji su pioniri investiranja u Hrvatskoj,ja sam se prilkjučio malo kasnije,ali oni su ipak bili prvi i najjači i po prinosima i po pozicijama u Top 10 raznih tvrtki.
Pa eto tako vam i kolega vidra a bogami i kolega Floki još uvijek trguju na burzi i piskaraju po forumu baš kao i ja.
To vam je tako.

[/quote]

Kolega Fedya ja vam zahvaljujem na komplimentima, to mi puno znači kad dolaze od takvog vrhunskog znalca a ne od tamo nekog neznalice, ali molim vas da ne govorite u moje ime, tj govorite samo u Flokijevo ime
ja sam na forumu isključivo radi druželjubivosti…………… [kiss]

pogledajte samo kako se kolega deluks i ja lijepo družimo, ljepše nego na terasi Avenue Malla, hihi
još mi ruši tehniku ( nehotice ) da mogu popraviti prosjek, duša od čovjeka [thumbsup]

Kolega ja kad prijeđem jedan svoj zacrtani prag barem 6 mjeseci godišnje neću boraviti u HR. I sa putovanja se može okrenuti koja transakcija. Internet i te stvari postoje i na Tajlandu.

who dares, wins

To vam je tako.

[/quote]
Floki piskara po forumu….???????? tko ce ti ga znat, mozda nema pametnijeg posla,pa navlaci ovdje ekipu….a ovaca sve manje ….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Hrvatska stvarnost
Crnje ne može: svakog sata ugasi se jedan obrt

Na kraju godine nezaposlenih bi moglo biti više od 290.000, dok će se najveći rast dogoditi u veljači ili u ožujku sljedeće godine, kada će bez posla biti 320 tisuća ljudi, procjenjuju stručnjaci.
Nezaposlenost će rasti kroz cijelu 2010. godinu, a oporavak se može očekivati tek 2011. godine, procjenjuju stručnjaci.

Poslodavci krizu osjećaju kroz cijelu 2009., ali najviše se otpuštanja dogodilo u drugom dijelu godine, jer su mnogi zaposlenost pokušali održati smanjenjem plaća svim radnicima.

Ova godina završit će s oko 290.000 nezaposlenih, a stručnjaci kažu da će najkritičnije biti u veljači ili ožujku, kada će nezaposlenost premašiti rekordnu brojku od 320.000 ljudi. S tom brojkom vratit ćemo se na razinu iz 2006., kada je nezaposlenost iznosila 16 posto.

"Očekujemo da će brojka od 315.000 do 320.000 nezaposlenih biti probijena u veljači, a cijelu 2010. obilježit će rast nezaposlenosti. Recesija u gospodarstvu nije se odmah odrazila na domaće tržište rada, pa ćemo najveći broj nezaposlenih dosegnuti tek u proljeće 2010.", rekao je analitičar Splitske banke Zdeslav Šantić za Jutarnji list.

Optimističnije prognoze dali su na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te su procijenili da će u veljači nezaposlenost probiti brojku od 300.000.

U obrtu izgubljeno 14.797 radnih mjesta

Kojim tempom Hrvati ostaju bez posla najbolje pokazuje podatak prema kojem se gotovo svakog sata u Hrvatskoj ugasi jedan obrt!

Prema podacima Hrvatske obrtničke komore (HOK) koncem studenog ove godine u zemlji je bilo aktivno 93.860 obrta u odnosu na 100.777 obrta koliko ih je bilo aktivno pred kraj prošle godine. Kako je u tom periodu iz aktivnosti u neaktivnost prešlo 6.917 obrta, slobodno se može reći kako je svakog dana u ovoj godini zatvoreno 20 obrta, odnosno po isteku gotovo svakog sata u danu ključ u bravu stavio je jedan obrtnik. Ta bi brojka bila još crnja kada bi se iz te računice isključili vikendi, praznici i blagdani.

Nestaju građevinari i trgovci

Nastave li istim tempom nestajati obrti, do konca godine broj neaktivnih mogao bi premašiti osam tisuća.

Najviše obrta, gotovo 1,5 tisuća, zatvoreno je u gradu Zagrebu, a kada se gradu pridruži Zagrebačka županija taj broj prelazi dvije tisuće. Na neslavnoj ljestvici drugo mjesto drži Primorsko-goranska županija, u kojoj su zatvorena 972 obrta, a treće Splitsko-dalmatinska županija s nepunih 700 obrta, piše Novi list.

U deset mjeseci ove godine u obrtu je izgubljeno 14.797 radnih mjesta.

Kriza je prije svega pogodila graditeljstvo, trgovinu, turizam, prijevoz, tekstil, metal. No, niti uslužne djelatnosti, poput frizera i kozmetičara, nisu ostale imune na krizu, iako je broj zatvorenih obrta u tim djelatnostima zanemariv. U cijeloj zemlji u protekloj godini 56 frizera i kozmetičara prestalo je raditi.

Obrtnike snažno pogađa i sveopće neplaćanje. Broj insolventnih obrtnika u godinu dana porastao je 13,4 posto, pa koncem rujna svoje obaveze nije moglo podmirivati čak 34,9 tisuće obrtnika ili gotovo svaki treći obrtnik.

I NARAVNO PLUS ONO KAJ JACA STAVI U ZATVOR. A VI DRUKATE UP UP.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Oprezno s najavom fondova da će zbog šminkanja rezultata na kraju godine- tradicionalno
podići cijene dionica…! To će se vjerojatno, zbog pritiska na prodaju , dogoditi poslije
Božića , a u tom tjednu ..umjetno dizanje cijena radi Crobexa, sa nekoliko manjih količina
dionica- nema velikog efekta za većinu…osim, u slučaju ako pobijedi Josipović, pa bi ta pobjeda
donijela polet burzi početkom Nove 2010….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

luzeru ne boj se……..ionako si već izgubio većinu portfelja, ovo malo što ti je ostalo neće tako jako boljeti, a ne bi bilo loše da naručiš kod Pounja nešto iz kolekcije Plavi cvijet.

a za mene ne brini ja sam ti ko bob marley, gipson les pol i udri po a, d i g duru [cool]

nego kakav dan danas očekuješ?? kažu ameri da im se smnajuje potrošnja po osnovi credit cardsa……to je u suprotnosti s onim što neki luzer spominje da je američki oporavak na zdravim temeljima

http://www.businessinsider.com/consumer-credit-falls-for-ninth-straight-month-2009-12

New Report

Close