izgleda da većina poistovjećuje big money sa smart money. prinosi fondova za ovu godinu dokazuju da su u zabludi.
u fondovima sve slijepac do slijepca ( isprika pravim slijepcima) Ako neznaš šta ćeš sa tuđim novcem kupi Ht i Ina-u i prestani glumiti da se u nešto razumiješ jer si pročitan odavno. Gle one u Viktoriji ! Moj prinos je za njih san nedosanjani.
izgleda da većina poistovjećuje big money sa smart money. prinosi fondova za ovu godinu dokazuju da su u zabludi.
u fondovima sve slijepac do slijepca ( isprika pravim slijepcima) Ako neznaš šta ćeš sa tuđim novcem kupi Ht i Ina-u i prestani glumiti da se u nešto razumiješ jer si pročitan odavno. Gle one u Viktoriji ! Moj prinos je za njih san nedosanjani.
[/quote]
čuj pa nisi valjda tak naivan….pogledaj ti njihove privatne račune i prinose…..
tolko o fondovima…..
[/quote]
Bojim se ja da vi ne razumijete da fondovi imaju naputke i pravila po kojima ulažu,restrikcije,zakone,pravilnike,isplate udjela.
To sve vi nemate.Vi možete svaki dan promjeniti vašu strategiju ulaganja, dok fond to ne može.
Budite potpuno sigurni da bi 99,9% forumaša napravilo takve gubitke na čelu fonda da bi se sve pušilo.
Isto kao što bi svi bili bolji izbornici reprezentacije od Bilića, tako bi svi bili bolji fond menadžeri od Novoselca.
To su dječje spike
Svi s LKPC privremeno prešli u HG Spot. I ne samo oni, pogledajte promet, tamo je danas bilo najživlje.
Ne zadugo.
http://business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Hanfa-zaustavila-trgovanje-HG-spotom
Kolega, big money ili smart money su jedno te isto.
Druga stvar što ih vi ne smatrate "smart" money-om.
[/quote]
Kolega Fedya…
Iako se cesto ne slazemo, smatram da imate znanje…ali cesto niste korektni i objektivni
Medjutim vratio bih se na vaš post
Ajmo rec da su mirovinci taj "big money"
Koliki je njihov prinos unazad 5 godina…
Postotno me zanima?
Ja mislim vrlo mali…
Ajmo uzet i njihov prinos samo na ZSE.
Na zalost svih buducih penzica, opet vrlo mali..
A oni su big money, a to po vama automatski znaci i smart money
Ja kao mali dionicar poprilicno tucem te mirovince u prinosu..
Mislim da nema velikih i malih investitora, ima velikih neznalica i malih neznalica, velikih znalaca i malih znalaca.
[/quote]
Bojim se ja da vi ne razumijete da fondovi imaju naputke i pravila po kojima ulažu,restrikcije,zakone,pravilnike,isplate udjela.
To sve vi nemate.Vi možete svaki dan promjeniti vašu strategiju ulaganja, dok fond to ne može.
Budite potpuno sigurni da bi 99,9% forumaša napravilo takve gubitke na čelu fonda da bi se sve pušilo.
Isto kao što bi svi bili bolji izbornici reprezentacije od Bilića, tako bi svi bili bolji fond menadžeri od Novoselca.
To su dječje spike
[/quote]
Za razliku od tebe ja imam i udjele i dionice pa o onome što pišem razmišljam malo duže.
Kakva je to qurčeva strategija ostvariti u ovoj godini -27% ? Daj objasni mi to kad se razumiješ u ama baš sve. O prošloj godini neću ni pričati.
[/quote]
To su dječje spike
[/quote]
Za razliku od tebe ja imam i udjele i dionice pa o onome što pišem razmišljam malo duže.
Kakva je to qurčeva strategija ostvariti u ovoj godini -27% ? Daj objasni mi to kad se razumiješ u ama baš sve. O prošloj godini neću ni pričati.
[/quote]
Kolega, vi prvo uopće ne znate što ja to imam a što nemam.
Isto tako se par poznatih forumaša počelo bahatiti sa spikama o kupnji na dnu pa kad sam poslao skrinšot i rekao da imam skrin šot od svih svojih transakcija i kad sam prodao na ATH Crobexa i kad sam kupio na dnu Crobexa i zatražio da oni stave svoje skrinšotove onda su se sakrili u mišje rupe.
Nemojte da i vas nađu tamo s njima.
Ja nigdje ne kažem da se razumijem u sve.Da li se vi razumijete u sve? Pitam,pošto pišete o svačemu na mnogim temama.
Neću sad ulaziti u metodologiju upravljanja fondovima jer bi nam trebalo par stranica za to ali vi morate razumjeti da fond ne određuje jednogodišnju strategiju, fond ima ili pasivnu ili aktivnu strategiju upravljanja.A unutar pasivne strategije imate 3-4 podstrategije,jer fond ne može biti vođen na nečiju ruku nego se vodi planski,
I jedna i druga strategija je determinirana samim tržištem.
Naši fondovi su vam kao slon u staklarnici.Svaki njihov korak povlači čitav niz implikacija zbog toga što smo na izuzetno malom tržištu i oni imaju još uvijek restrikcije ulaganja ne samo u inozemstvu nego i ovdje.
Puno je to kompliciranije nego što vi mislite.
Ne zaboravite različite tipove imovine u svakom fondu i njihovo stalno prilagođavanje propisima Hanfe ili alokaciji rizika s obzirom na trenutnu situaciju ili metodologiju upravljanja rizicima.
I ono najvažnije je da se kod fondova ne prati godišnji prinos nego prosječni godišnji prinos tako da fluktuacije na godišnjoj razini nisu bitne.
Prinos Viktorije u 11 godina je 50%. PKV tesar može ostvariti bolji prinos. Treba im minimum dvije godine po 50% (što je nemoguće) da bi u opće došli na svoje. A i kako bi kad otpale Korf za 10M po 22kn.
Za takvu akciju moraš biti ili retardiran ili kriminalac to odgovorno tvrdim. Nek me izvole tužiti odmah danas. Biti će mi veliko zadovoljstvo.
Prinos Viktorije u 11 godina je 50%. PKV tesar može ostvariti bolji prinos. Treba im minimum dvije godine po 50% (što je nemoguće) da bi u opće došli na svoje. A i kako bi kad otpale Korf za 10M po 22kn.
Za takvu akciju moraš biti ili retardiran ili kriminalac to odgovorno tvrdim. Nek me izvole tužiti odmah danas. Biti će mi veliko zadovoljstvo.
Gledajte, opće je poznato da je napravljen test između petorice američkih top fond menadžera i čimpanze koji je bacao pikado na ploču s imenima dionica.
Čimpanza je naravno pobjedio.
Hoću reći da nisu prinosi stranih fondova ništa bolji, samo gori
@fedya,
čuj bez zamere ali meni je u mom dosadašnjem životu toliko novca prošlo kroz ruke da imam istančani njuh prepoznati da li negdje nešto miriše na novce ili ne. Ti jednostavno braniš neke pozicije koje su neobranjive. Tu se ne radi o dnevnim zaradama ili mjesečnim. Ovi levati su u 11 godina ostvarili 50%. Kad sam ja tamo ulazio provizija je bila 5%, ušao sam na 30kn prije recimo 4 godine i nisam želio nikakve spektakularne prinose već mimimum sigurnosti. ATH im je bio 68kn da bi danas bili 15,×× kn.
Imaš vani brdo fondova tipa Templton i dr. pa se može usporediti kako su oni plivali kroz ovu krizu.
Ovi su tako poslovali da su Slovenci morali poslati svoje ljude iz Slovenije da rasčiste taj mulj. A ulagao sam prvenstveno radi toga jer sam si mislio ajde Slovenci to bolje rade od naših a oni angažirali naše. I sad ti to braniš i pokušavaš mi objasniti da se oni u nešto razumiju. Najbolje se čovjek uči za vlastite novce.
[/quote]
To su dječje spike
[/quote]
[/quote]
Kolega, vi prvo uopće ne znate što ja to imam a što nemam.
Isto tako se par poznatih forumaša počelo bahatiti sa spikama o kupnji na dnu pa kad sam poslao skrinšot i rekao da imam skrin šot od svih svojih transakcija i kad sam prodao na ATH Crobexa i kad sam kupio na dnu Crobexa i zatražio da oni stave svoje skrinšotove onda su se sakrili u mišje rupe.
Nemojte da i vas nađu tamo s njima.
Ja nigdje ne kažem da se razumijem u sve.Da li se vi razumijete u sve? Pitam,pošto pišete o svačemu na mnogim temama.
Neću sad ulaziti u metodologiju upravljanja fondovima jer bi nam trebalo par stranica za to ali vi morate razumjeti da fond ne određuje jednogodišnju strategiju, fond ima ili pasivnu ili aktivnu strategiju upravljanja.A unutar pasivne strategije imate 3-4 podstrategije,jer fond ne može biti vođen na nečiju ruku nego se vodi planski,
I jedna i druga strategija je determinirana samim tržištem.
Naši fondovi su vam kao slon u staklarnici.Svaki njihov korak povlači čitav niz implikacija zbog toga što smo na izuzetno malom tržištu i oni imaju još uvijek restrikcije ulaganja ne samo u inozemstvu nego i ovdje.
Puno je to kompliciranije nego što vi mislite.
Ne zaboravite različite tipove imovine u svakom fondu i njihovo stalno prilagođavanje propisima Hanfe ili alokaciji rizika s obzirom na trenutnu situaciju ili metodologiju upravljanja rizicima.
I ono najvažnije je da se kod fondova ne prati godišnji prinos nego prosječni godišnji prinos tako da fluktuacije na godišnjoj razini nisu bitne.
[/quote]
kakav briljantan tekst kolega Fedya, vidi se da vam 99% foruma nije ni do koljena po znanju
ma što koljena, niti do gležnja vam nisu [thumbsup]
i vi ste sa takvim fundusom znanja moderirani a razno-razni navlakački multinickovi pišu slobodno postove ide to gore ………lje-do neće i slično
to je sramota, pa ako nije znanje kriterij za odmoderiranje što je onda??
pa vi ste hodajuća NSB
svaka čast
žao mi je što vam samo tri stotke dnevno mogu dati [cry]
DA kolega Fedya ima znanje ne bi pisao da mirovinci kupuju PUNT.
A tržišna kapitalizacija PUNT-a je ispod 3 milijuna kuna. A mirovinci smiju kupovati samo one rpeko 350 milijuna kuna tržišne kapitalizacije.
I nakon što sam ga na to upozorio na temi PUNT, nastavio je tako.
Kolega Fedya, jeste li pisali da mirovinci mogu ulagati u PUNT??
J E S T E
Mogu li mirovinci ulagati u PUNT??
N E M O G U
Imate li vi znanje??
N E M A T E
Možete li bolje?
M O Ž E T E .
NHF lp