od građevinara, VDKT ima IMHO ima najizgledniji setup za rast i/ili barem da je u ili oko bottomiranja. Što tehnički, što fundamentalno, što po KTA. bumo vidli…
samo što Split piše po topicu već tjednima. to nije dobro za dionicu jer mnogi rade suprotno od njega pošto je imao previše promašaja do sad.
ako mogu primjetit na zse više nebi trebalo biti novopečenih ulagača koji
panično prodaju …..no jučer smo opet vidli tu istu paničnu prodaju u par navrata…
na neki način to mi je još uvijek enigma…….
mislim da je strasilo
[/quote]
To netko želi prodati, jer je stavio na prvo mjesto..
lp
[/quote]
Sve likvidnije dionice su pod velikim pritiskom prodaje.
Opasnost od krimaniliziranja privatizacije bez zastare?
Kako to djeluje na tržište kapitala?
Veliki potencijalni kriminalci koji se nalaze u dionicama prodavaju i stavljaju novac na sigurno.Više papira,manje
keša i cijene padaju.Prilika za jeftini dokup.Ali moglo bi biti i jeftinije.
A mirovinci kao jedini potentni kupci dionica imaju potpuni monopl.Zašto bi plaćali skuplje,ako može i jeftinije.
Ne bi trebalo zanemariti ni domaće špekulante koji povremeno napumpaje pojedine dionice i to
koriste za izlaz.
Jedina nada je prodaja firmi strancima/državnih ili privatnih/ i dolazak svježeg kapitala.
Gledam ukupnu kupnju i prodaju na IGH i mislim se kako prvi puta nakon dugo vremena vidim jaču kupnju nego prodaju na jednoj dionici.
KUPNJE (3.524) – IGH-R-A
PRODAJE (2.053) – IGH-R-A
I onda skrolam da vidim gdje se ta kupnja pozicionirala, i vidim ovo:
3022 kom. po 20,00 kuna.
E, svaka čast…
A prodaja
mislim da je strasilo
[/quote]
To netko želi prodati, jer je stavio na prvo mjesto..
lp
[/quote]
Sve likvidnije dionice su pod velikim pritiskom prodaje.
Kako to djeluje na tržište kapitala?
Veliki potencijalni kriminalci koji se nalaze u dionicama prodavaju i stavljaju novac na sigurno.Više papira,manje
keša i cijene padaju.Prilika za jeftini dokup.Ali moglo bi biti i jeftinije.
A mirovinci kao jedini potentni kupci dionica imaju potpuni monopl.Zašto bi plaćali skuplje,ako može i jeftinije.
Ne bi trebalo zanemariti ni domaće špekulante koji povremeno napumpaje pojedine dionice i to
koriste za izlaz.
Jedina nada je prodaja firmi strancima/državnih ili privatnih/ i dolazak svježeg kapitala.
[/quote]
pa cijela drzava je puna kriminalaca a zakoni koji su i doneseni su upravo doneseni da bi bi se izmuzlo ono sta se godinama stvaralo,jer da im je to ocevo nebi oni tako baratali sa tim.
p.s. moraju oni izglasat taj zakon o zastari upravo zahvaljujuci EU a da kojim slucajem nije njih i njihovog pritiska ,jadna nam majka
***obrisano***
Zoran Bohaček: Nije istina da banke izbacuju ljude na ulicu
http://seebiz.eu/hr/analize/bohacek-nije-istina-da-banke-izbacuju-ljude-na-ulicu,61933.html