Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Inače da je po mome, i da sam dinklec, ja bi najprije platio par senzacionalističkih članaka ala jutarnji, napumpao dlkv u kratkom postupku na 700-800 kuna, tu održavao neko vrijeme cijenu i onda se polagano istresao s tih više tisuća komada po ostalima. Tako se to radi.

Znači, vidi se da dinklec nema taj krvoločni instinkt koji je nužan za dobru zaradu ( il barem dobro smanjivanje gubitka od promašene investicije ). A to šta bi eventualno radi toga patio neki mali ulagač to ionako odavno nikog ovdje ne smeta.

Prema tome, AZ OMF je izabrao katastrofalnu strategiju izlaska iz dionice i to ga je koštalo više milijuna kuna. To jest koštalo je buduće korisnike mirovina.

Al ni to nema nikakve veze. Samo hoću reć kako je netko uzaldno potrošio tuđe novce i kako nema pojma o trgovini na burzi i da ga ne treba zato veličat, iako to sve skupa ionako nije toliko bitno.

Vi bi kolega napumpali Dalekovod na 800 kuna i onda se istresali?
A dajte recite kome biste vi istresali? Jedino tko mi pada na pamet i tko je antitalenat za ulaganje i dovoljno glup da stane na bid je PBZ mirovinac.
Šta bi njemu istresli sve na ZSE?
Pa dajte shvatite da nema nikoga tko želi kupiti bilo što ovdje na burzi.Kad ćete to shvatiti.
Shvatite da je na ZSE isključivo špekulativni kapital i to nema više od 300-400 ljudi koji trguju sa 40-50 tisuća kuna i vrte ih u krug. Tak kapital ne kupuje dionice nego trejda s njima.
Shvatite da mirovinci ne bi ovdje kupili praktički ništa od dionica da ne moraju.
Pa znate li vi što će se dogoditi dan kad uđemo u EU? Pa mirovinci će biti kao psi pušteni sa lanca.
Konačno će se moći riješiti hrvatskih dionica i zamijeniti ih za europske.Isto tako i obveznice.
To će biti potop hrvatskog tržišta kapitala

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Ovo što imam od dionica je kupljeno viškom love.Portfelj sam napravio od dionica koje imaju velike šanse da povećaju izvoz ili moraju ići u privatizaciju,a za nju postoje inozemni ulagači. Kako bude, portfelj više ne mjenjam, ali možda bi kompletan forum trebao napisati da je u cashu i da čeka niže, pa bi iznenada krenuli up

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ne znam za Vas kolege, ali ja iskreno imam dojam da se kod nas cijene građevinaraca ruše s namjerom. Pratim 15tak dana recimo IGH. Veći nalozi stalno stoje malo više, a mali lupaju svako malo po Bidu. Volumeni nisu preveliki ali cijena fino klizi. Ista stvar događa se na Dalekovodu. Nažalost mi se čini da fond managerčiči igraju neku igru, a priča se da se sve radi kako bi mogao uslijediti uzlet u prosincu. Živi bili pa vidjeli.

Iskreno mi nije jasno tko stalno lupa po Bidu, tko prodaje ATPL po 1020? Što taj očekuje? Da će ista pasti na 900? Sumnjam iskreno, ali ako se gleda omjer moguće zarade i gubitka, mislim da nema aposolutno nikakvog razloga prodavati bilo koju dionicu na ovim razinama.

Svi pričaju o nekom rastu u prosincu.
Pa ljudi moji, rastemo od početka 2009 !!!

Što se tiče ATPL, pad na 900 kn je pad od samo 10%. Naravno da neće biti velikih dnevnih padova kao u 2008., ali mislim da će padovi u danima trajati duže i malo po malo ćemo tonuti.
To sve naravno ima jako dobru podlogu, u gospodarstvu, ekonomiji i politici.
[/quote]

kolega, ova cijena atpl ima podlogu u gospodarstvu, ekonomiji i politici? čijem? hrvatskom?
brodovi atpl prevoze teret među jadranskim otocima? atpl ovisi o hrvatskom gospodarstvu ili o tome čije se dupe grije u saborskoj klupi?

kolega, u najmanju ruku pričate notorne gluposti

tržište je raslo od početka godine? crobex od 1800 do 2000? prejeben rast!

Što se tiče ATPL, pad na 900 kn je pad od samo 10%. Naravno da neće biti velikih dnevnih padova kao u 2008., ali mislim da će padovi u danima trajati duže i malo po malo ćemo tonuti.

Zaboravljaš da nismo izolirani od svijeta i da će polako početi dolaziti strani kapital. A onda više naši fond magarčići neće moći raditi što im je volja. Onda će se svjetski igrači malo poigrati sa svima nama. Budem vidli kako se budu onda snalazili na tržištu. A bilo bi i vrijeme da možda tko i odgovara za loše odluke prilikom kupnje na vrhu i isto tako radi prodaje istih dionica na dnu. Interesantno.

Recimo OPTE mi je jako interesantan. MIF spusi na njemu 90% ulozeno i sad trpa po Bidu. Stvarno smiješno.

Zaboravljaš da nismo izolirani od svijeta i da će polako početi dolaziti strani kapital. A onda više naši fond magarčići neće moći raditi što im je volja. Onda će se svjetski igrači malo poigrati sa svima nama. Budem vidli kako se budu onda snalazili na tržištu. A bilo bi i vrijeme da možda tko i odgovara za loše odluke prilikom kupnje na vrhu i isto tako radi prodaje istih dionica na dnu. Interesantno.

Recimo OPTE mi je jako interesantan. MIF spusi na njemu 90% ulozeno i sad trpa po Bidu. Stvarno smiješno.
[/quote]

1. Strani kapital je tek otišao nedavno
2. Zašto bi se svjetski igrači igrali s nama tako malima i beznačajnima
3. Zašto bi netko spašavao burzu u državi koja uskoro neće imati ništa osim turizma?
4. Da li je utopija nadati se nekim IZBAVITELJIMA?

YES WE CAN !!!

Nije ni cudno da nam promet "stoji" kad uskoro krece rasprodaja…bit ce zanimljivo vidjet rezultate drazbe…http://www.hfp.hr/userdocsimages/POZIV%20ZA%20DRAŽBU%20-%2023.11.2009.xls

Pozdrav

svi smo mi Crobex

[/quote]

nije smiješno kad rođaci fond managera trpaju fine novce u đep na ovakvim akcijama.
ovo je čini se meni postala jako unosna grana mafije…
al neka, netreba se samo sekirat i radit nepromišljene poteze, sve će doći na svoje.
a Jaca kolko čujem uskoro kreće put mirovinskih fondova…

živjeli!

biti će povuci potegni

Slažem se ulaskom u EU, eto kapitala koji je spreman da pokupuje sve, bila je priča na HRT-u da u Rumunjskoj se masovno kupuju zemljišta, kako će tek u Hrvatskoj biti, jer naša zemlja nije zagađena otpadom, niti teškom industrijom, uz more više niti nema zagađivača u zadnjih 20 godina, a tako je u cijeloj Hrvatskoj posebno u Slavoniji….

Ako imaš dionice ne prodaji ih nikako i smrzni ih do ulaska u EU………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ne radi mi Glođalica, koliki je Crobex?

YES WE CAN !!!

Kaj se događa s abac ili burzom.
Kod mene se ništa ne vidi, kao da se burza nije otvorila

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

bolje da ti se ništa ne vidi

New Report

Close